| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Fobie a strachy

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 4181  [Dalších 3921 >>]
arsiela, 59672
2.6.2016 13:58:30
valkýro,já tu ybdlím s přestávkama od narpzení.Byla sem tu v pohodě třeba ěmsíc sama,a najednou po operaci bum,fakt ze dne na den totál panika
Kukurice29+3. 116346
2.6.2016 13:50:12
To je krasne. ~x~
arsiela, 59672
2.6.2016 13:37:52
Nezbavila,jen se kapilinku otupila.Bojím se být přes noc doma sama.Ale fakt naprostá panika - pocení,arytmie,zvracení,rozklepu se.Dřív sem dokonce prochodila i noc venku,protože sem nebyla schopná bejt v baráku. Ted už tu vydržím aspoň s dítětem,ale musím mít zaplé tlumené světlo a potichounku klidnou muziku.Bejt tu uplně sama bych nedala.Přitom mám barák plnej psů,který ječej an první našlápnutí takže aby se sem někdo chtěl vloupat,je dost enreálné.
Ivka (dva kluci) 1341
2.6.2016 12:59:29
To mě mrzí ~6~. Telefon ale může přinést i ty nejkrásnější životní zážitky. Třeba nám, když zazvonil po dlouhém a strastiplném čekání na adopci telefon ze sociálky, že pro nás mají miminko ~;(( Ještě teď po mnoha letech mám znovu slzy v očích, když si na to vzpomenu~s~
Ivka (dva kluci) 1341
2.6.2016 12:51:32
To by bylo skvělé. Nemusí mravence milovat, stačí, když ho nebudou paralyzovat.
Ivka (dva kluci) 1341
2.6.2016 12:49:15
Díky, podívám se na to.
Ivka (dva kluci) 1341
2.6.2016 12:41:42
To jsem právě myslela. Jestli má smysl snažit se nějak to postupně "obrušovat". Napadlo mě, třeba tím focením. Syn fotí krásná makra hmyzu, je trpělivý, čeká na záběr...tak třeba kdyby zkusil fotit ty mravence...nevím. On to popisuje tak, že mu nevadí ani tak jednotlivý tvor, jako spíš ten hemživý pohyb. Nejde o nechuť nebo odpor, jde o fobii, iracionální paniku. Syn např. loví kešky a je ochoten se pro ně plahočit do horoucích pekel, ale když pak kolem skrýše leze pár mravenců, nedokáže si pro schránku sáhnout.
Reninkaa 33204
2.6.2016 12:40:32
Fobie se dá zbavit několika způsoby - postupným vystavováním se té věci, třeba fobie z míčů - nejdřív jej vidět namalovaný, po týdnů pingpongový, po týdnu zase jiný atd. Nebo metodou "záplavy" tj. že je člověk nucený s věcí být intenzivně. Já se takhle zbavila fobie ze psů, opravdu to nebyl strach, ale v dospělém věku jsem nemohla psa ani vidět - a zbavila jsem se toho tím, že jsme koupili štěně. Tím, že jsem s ním byla nucena pořád, tak dnes už nemám fobii, jen občas nepříjemný pocit z jiných psů.
Barbar 47133
2.6.2016 12:35:48
K dotazu :-), zbavila jsem se, resp. fobie se dost zmírnila. Jedná se o fobii z bouřky. Používala jsem na to KBT metodu, kterou jsem se naučila na stacionáři v PCP Praha. Tam jsem ovšem nebyla kvůli fobii, ale kvůli poporodní depresi po porodu první dcery. Fobii tam se mnou nikdo neřešil, ale ten nástroj - KBT - jsem pak použila pro samoléčbu. Jo, dali mi tam brožuru o fobii z bouřky, tak tu jsem si pročetla. Je to už 8 let, od té doby jsem zvládla docela velké množství bouřek s větším či menším strachem, ale panika mě už nechytá. Neocitla jsem se však od té doby v opravdu silné a nebezpečné bouzřce třeba na horách, tak nevím, to by se ta moje fobie mohla možná zase spustit.
libik 142094
2.6.2016 12:33:03
Tuten~6~, nevím, jestli jsem to měla číst, občas na mě padne fobie, že se "něco stane" a pokud by to bylo tohle, tak asi zmrznem.
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 4181  [Dalších 3921 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.