| Kafe | 134466 |
|
|
2.6.2016 12:31:34
Nevím, jestli se jí dá úplně zbavit, ale dá se zmenšit. Trénováním - krůček po krůčku.
Jeden známý, psycholog, se fóbiemi zabýval a též radil krok za krokem zvětšovat odolnost jedince. Třeba lidi, co se báli jezdit výtahem, učil vyjet nejdřív jedno patro, po týdnu přidat další, atd.. Já se jako dítě bála skoro všech pavouků. Teď už jen těch největších tlustých. Ostatní jsem se naučila ignorovat. |
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
2.6.2016 11:44:00
Ja jsem slysela mamku, jak nekomu telefonuje, ze tatka umrel (bylo mi 7) ,volali kdyz umrela moje nejoblibenejsi babicka to bylo par dni po mych 11narozeninach, kdyz umrel stryc, tak jsem se to dovedela po telefonu a nakonec muj ex se se mnou rozesel kratce pred porodem po 5letech po telefonu.
|
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
2.6.2016 11:24:06
Ja mam fobii z telefonovani. Pochazi to asi z toho, ze ty nejhorsi zpravy ve svem zivote jsem se dovedela ve spojitosti s telefonem. Neobjednam se ani k doktorovi po telefonu. K lekarum, kteri nemaji mail vubech nechodim. Dokazu telefonav jen s muzem, mamkou, babickou a prekonam se a vezmu telefon, kdyz vola skola. Sama to tezko zvladnu. Ale nikam se mi jit nechce. Mam bachovky, kdyz uz je neco kde musim fakt volat.
|
| Ivka (dva kluci) | 1341 |
|
|
2.6.2016 11:18:40
Zbavili jste se někdo sám své fobie? Jak? Jsou na to nějaké postupy nebo máte osvědčenou nějakou literaturu? Syn (16let) má fobii z mravenců. Nejspíš vznikla zážitkem v útlém dětství (asi ve třech letech), kdy na zahradě zašlapával krtiny v trávníků a bohužel jedna "krtina" byla mraveništěm. Všiml si toho až když měl boty a tepláky černé hemžícími se mravenci. I když ho nepokousali, ztropil hysterickou scénu a od té doby z nich má panickou hrůzu. Myslela jsem, že to časem přejde, ale spíš naopak. Má rád přírodu, chození po horách, houbaření, stanování, rád fotí...a to vše mu jeho fobie komplikuje a znepříjemňuje, což je škoda. S jiným hmyzem nemá problém. Vzhledem k věku (16!) nebude ochoten docházet na nějaké terapie (max jednorázově), také nejde o nic extra závažného. Pokud byste někdo měli nějaký návod, jak by na tom mohl pracovat - nejlépe sám, budu ráda, ulevilo by se mu
. Díky! |
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
10.4.2016 14:41:52
V práci musím mít okno a doma nechávám všechny dveře otevřené, kromě vchodových.
|
| Dana | 143148 |
|
|
10.4.2016 14:35:43
Mně to zase tak nevadí, ale nemám ty prostory bez oken ráda. A pokud nemusím, tak tam nechodím. Jednou jsem byla v hotelu v centru Babylon v Liberci. Z pokoje vedlo okno místo ven, do nějaké velké haly, a to mi tedy opravdu nedělalo dobře a byla jsem ráda, že to byla jen jedna noc.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
10.4.2016 13:17:46
než lexaurin, je lepší si dojít k terapeutovi a pracovat na odstranění, zvlášť, pokud tě to výrazně omezuje
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
10.4.2016 13:17:02
agorafobie. dá se to léčit.
|
| withep | 93862 |
|
|
10.4.2016 10:31:43
Teď jsem byla po delší době na Černém mostě a zdá se mi, že tam těch zkratek dost přibylo.
|
| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
10.4.2016 10:17:29
Nemusí se jednat o fobii, ale jednoduše osvětlení. V jedné prodejně to svítilo tak pro mě pichlave, že to nešlo vydržet. Ne jen citlivostí očí, ale ono to tak divně někdy svítí. Mimo to me oči jsou citlivky, a kdykoliv jsem nějakou dobu v tomto osvětlení tak vypadám jak totálně sjeta.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.