| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Bezplenková komunikační metoda

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1471  [Dalších 1281 >>]
Marci
  • 
10.2.2012 18:47:09
Malý taky chodil hodně často. Když byl miminko, tak i co 10minut dával signál. Kolem 2 let to bylo taky ještě dost často,třeba i co půl hodiny, záleželo na pitném režimu, jěště často jsem kojila.
Teď mám pocit, že čúrá mnohem méně. Někdy několik hodin nečúrá, musím ho nutit pít.
Co se týče čúrání v mrazu, tak u kluků je to fakt pohoda, když se vystrčí jen pindík. Loňskou zimu měl ještě plínu, tak jsem to venku moc neřešila, ale teď už je více než půl roku bez plíny, tak nehody jsou vyjímečné a je ochoten čúrat i v -10st :-)
Co se týče nočního čúrání, tak od roku a půl už často vydržel celou noc, někdy jedno čúrání do nočníku.Od těch dvou,kdy je bez plín, už skoro vždy vydrží v noci nečúrat. Teď když už 2 týdny nekojím, tak spí celou noc, to je paráda. Ještě si to musím užít,než bude to druhé mimi :-)
Marci
  • 
10.2.2012 18:34:35
Já jsem našeho dvouapůlletého odstavila asi před 2 týdny :-)Dával si mlíčko už jen na spaní a v noci. Odpolední spaní jsme nedávno zrušili kvůli nočního buntování,takže zůstalo jen večerní a noční kojení.
Měla jsem už málo mlíka a hrozně mne to bolelo, to asi že v těhotenství jsou dost citlivé bradavky. Tak si nechal vysvětlit (na více etap), že mlíčko není a máma má bibi a moc to bolí.
Je to teď super, když usíná jen když se přitulí,fakt úleva. Moje prsa si aspoň 3 měsíce odpočinou :-).
Marci
  • 
10.2.2012 18:13:24
Archcibo moc gartuluji k novému miminku.Dlouho jsem tady nebyla,takže opožděně :-)
Já mám termín v květnu. Stále zvažuji porod doma, tak nevím jak to dopadne.
withep 93862
10.2.2012 8:08:31
Kluka jo, u něj to tolik nevadí, vystrčí pindíka, nemusím mu svlékat celý zadek nebo dokonce celou bundu (kšandy, kombinéza,...).
Kopřiva Dvoudomá 34182
10.2.2012 7:47:52
Já teda synka venku vyčurat dávám, ale jasný, že mu ten mráz moc nevyhovuje. Takže to drží do poslední chvíle a pak to jde holt někdy do kalhot, no ~d~
Kopřiva Dvoudomá 34182
10.2.2012 7:47:13
Zlobivá, odborníkovi jsou dva a tři čtvrtě, odbornici je devět měsíců.
withep 93862
9.2.2012 21:28:02
Normálně ji venku v téhle zimě čurat nedávám, trvám na tom, aby se vyčurala před odchodem z domu, což se většinou povede. Když ne (a pokud jdeme ven na delší dobu, ne třeba jen pro syna do školky), postavím ji do vany a pustím vodu, to už většinou něco vymáčkne a já vím, že třeba dvě tři hodiny vydrží (pokud neexne dvojku džusu). Tohle ale praktikuju jen výjimečně, nechci tím narušit její snahu vyčurat se sama.

Dneska se zase předvedla v mateřském klubu. Po cvičení jsem ji poslala, ať si skočí na záchod pro nočníček, tak šla, přinesla nočníček, postavila ho na zem, stáhla si punčochy... no prostě maminky některcýh starších a stále plenkovaných dětí pomalu zelenaly. Ale byl to takový divný nočník a nepodařilo se jí sednout na něj rovně, než jsem si toho všimla, byla půlka nadílky na koberci ~t~
zlobivá holka 118130
9.2.2012 18:46:57
WITHEP, ona si řekla? Tak to je mrzuté, že to stejně skončilo převlíkáním v mrazu. V tomhle je zima hrozně "nepraktická".
Je super, že to holčičce můžeš vysvětlit, že ještě není čas kojení :-). A ta příhoda se synkem a foťákem mě pobavila ~:-D. Obzvláště ten urgentní tón si dokážu představit ~t~

KOPŘIVO, kolik je tomu Tvému odborníkovi?

BTW. s tím čůráním v zimě - já na ven dávám plínu, protože nemám odvahu dítě v mrazu svlíknout a dát čůrat... Vy se třeba nebojíte, že vám nastydne? Já jsem prvomatka, tak zatím nevím, co si můžu dovolit. Prckovi je rok a nějak zvlášť choulostivý není, ale v zimě mám obavu ho svlíkat. Jsem s tím přestala už na podzim :-/
withep 93862
3.2.2012 9:40:45
Kopřivo ~:-D. Ona si řekla, že chce čurat, ale než jsem jí strhla všechny vrstvy, byla už počuraná. No a když už byla svlečená, tak jsem ji převlékla. Naštěstí to všechno vcucly kalhotky, punčochy a tepláky, a softshell zůstal docela suchý, takže jsem jí ho natáhla zpátky přes náhradní kalhotky, punčochy a tepláky. Jinak bychom museli fofrem dom.

Jak jsem ji tak "honem, honem" převlékala, přihnal se syn, shodil batoh z lavičky, shodil z lavičky i foťák a takovým tím urgentním tónem praví "maminko, dáš mi napít, prosím?" ~t~
Kopřiva Dvoudomá 34182
3.2.2012 8:58:09
No náš odborník se v mrazech sem tam taky počurá, výchovně si v tom dojde domů (jak ho mám taky v těch mrazech převlíkat, ještě s miminem v manduce), a velkej efekt to teda nemá ~:-D Ale jinak musím zaklepat, na nočník chodí v pohodě sám, i se obslouží s oblíkáním a svlíkáním, před časem ještě věc nevídaná.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1471  [Dalších 1281 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.