| Dooly. | 12201 |
|
|
19.1.2024 21:04:21
Ino, kamarádku kt to při setkání přehání s mobilem mám jen jednu ale je to nepříjemný to je fakt, to už te pak ani nebaví začínat stejnou větu ponekolikate..
Ty jo, tak mě vysplouchnout na akci řidič, tak mám infarkt. Sama řídím nerade a jen ve dne a když fakt není zbyti.. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.1.2024 21:01:16
Babi, no ty jsi úžasná. Úžasná paměť. Všechny výrazy znám! Všechno se to u nás používalo. Ale aktivně bych si nevzpomněla, až když to takto vidím.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
19.1.2024 20:55:32
Ino, asi blbé party... moje bubliny se v hospodě normálně baví, mobil používáme jen na ukazování vnoučat a kontrolu kalendářů ohledně plánování následujících akci.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
19.1.2024 20:50:58
"dojdem dojdem, nedojdem nedojdem" - o tom je celá písnička
nevím název ale úryvek textu: Řekni mi želvo řekni, proč tak pomalu jdeš tím ztratíš mnoho času, a nikam nedojdeš Jsem pětset let už stará a dosti času mám o mistr Mississippi, teď já ti radu dám: Jdeš pomalu či rychle, vždy stejně plyne čas, jdeš vpravo nebo vlevo, svůj cíl tam najdeš zas. Tam každá cesta končí, tam končí každej cíl o mistr Mississippi, tam dál už není nic. |
| Ina z Radešína | 148892 |
|
|
19.1.2024 20:45:50
Lidé přesvědčeni o své veledůležitosti díky které by se jim měli ostatní přizpůsobovat byli vždy.
Dnes se tyto typy posunuly o level výš a bude to tím všeobecným nárustem sobectví, kterému se teď eufemisticky říká individualismus. Jakékoliv plánování pro větší skupinu je kvůli tomu peklíčko. Popravdě, potom co jsem minule nečekaně, v den odjezdu řešila zapůjčení auta a pak 6 hodin řídila, si už velmi nějaké další akce rozmyslím. Zajímavé je, že jsou vždy stejní problémisté. Scházíme se třeba, už spoustu let, kamarádky ze ZŠ. Po návratu z ciziny jsem chtěla nějak rozšířit sociální kontakty. Setkání v 95% ruší, přesouvá a chaotizuje vždy jedna osoba. Paradoxně ta, která je doma z práce už ve 14 a na služebky nejezdí. Nemá a nikdy nebude mít diář, ani papírový, ani elektronický. Od ostatních pak očekává, že se vždy “nějak” přizpůsobí. Pro jeji “slabůstku” přece všichni musí mít pichopení. ![]() Popravdě, při dnešní úrovni komunikačních kanálů se ten osobní kontakt dosti přeceňuje. V hospodě si stejně každý položí před sebe cihlu, stále někomu něco pípá, stále někdo “musí” odpovídat a reagovat a souvislý rozhovor žádný. A kvůli tomu mám v zimě sjíždět z hor do města? S postupujícím věkem mi to už za to asi nestojí. |
| Beat | 107867 |
|
|
19.1.2024 20:35:41
Aber…neznam. Jinak babičky byly ročníky 1895-7 a používaly kdeco. Včetně slov z babi seznamu.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.1.2024 20:23:04
Aber die konzen je klasika
![]() Tepich, lajntuch, rauchsalon (děda tedy vyslovoval "rauxalón"), sichrhajcka... Všechno už si určitě nevzpomenu, je to skoro čtyřicet let... |
| babi_ | 48341 |
|
|
19.1.2024 20:10:26
Aber die Konzen jsem neznala! A přitom všechny ty lajntuchy, tépichy, zglajchšaltovat, hajc! atp... prarodiče užívali hojně. Rodiče na vodě rauchpauza. A další mnohé. Pinktlich, sicflajš, sichrhajcka, ... ale ty konce ne-e
![]() EDIT: postupně vzpomínám na další: šnuptychl, šrajtofle, ausgerechnet, fajnšmekr, šmirglpapír, mašinfíra a ajznboňák, nýmand, fajrovat, štamgast, hóch, štokrle, posichrovat, šprajcnout se, šprycka, šprušle, echt, vycajchnovat se, šláftruňk, rajzovat, v richtiku a další, co bych ale řekla, že se úplně běžně používají i dnes napříč republikou a generacemi. |
| mamoch | 107553 |
|
19.1.2024 20:09:20
Babička /1903/ říkala firhaňky a langsam taky, k tomu ještě vždycky podotkla- langsam- dojdem dojdem, nedojdem nedojdem:), prostě když byl někdo pomalý a líný.
|
| breburda71 | 89004 |
|
|
19.1.2024 20:05:42
Tak se jmenuje jedna knizka ( Marie Podhajská)🙂 ted jsem si vyguglila, akorat vyznam nevim..Ja jsem to teda v zivote neslysela, co to znamena?🙂
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.