| Palac + 1 | 74013 |
|
|
29.8.2011 21:40:50
chvilku jsem koukal
na par videi ![]() mas skvelou babicku ![]() |
| MishuI | 84229 |
|
|
29.8.2011 21:26:09
Já se nemůžu urvat!
|
| Ananta | 97295 |
|
|
29.8.2011 21:20:32
Nemám, ale přítel měl kdysi několik atak a zůstala mu diagnoza
. Četla jsem už dřív tvoje stránky, jsou zajímavé ![]() |
| www.jirilaska.cz | 121581 |
|
29.8.2011 20:34:06
Máte někdo taky oba rodiče kteří maji oba dva schizofreniji
![]() ![]() ![]() |
| Niki, 2 roky syn | 121411 |
|
23.8.2011 21:32:09
Ahoj, nečekala jsem ani tolik reakcí. Jinak na dotazy - manželovi je 31, poprvé byl hospitalizovaný ve 22-ti, léky bral stále, akorát poslední dobou snižoval kvůli práci po telefonické dohodě s jeho psychiatrem. Je to bohužel už starý děda, i když býval dobrý psychiatr, senilní a myslím, že díky němu se to manželovi rozjelo. Naštěstí jsme našli novou psychiatričku, suprovou, akorát u ní byl mmanžel zatím jen jednou a ta ho hned poslala do Bohnic, protože už to bylo fakt moc. Měl hrozný představy a bludy a už moc nebyl schopný reálně uvažovat.
Teď už to vypadá že by snad mohl po víkendu domů. Naštěstí. Myslela jsem, že v dnešní době už se psychiatrické léčebny změnili k lepšímu a lidštějšímu přístupu. Bohužel jsem zjistila, že to tak není. Jel tam víceméně dobrovolně po dohodě s doktorkou, vezl ho tam příbuzný. Ano, přiznávám, měl bludy a nevybavuje si přesně, co se jak odehrálo. Má v hlavě svůj vlastní příběh. Ale z toho, co vím od známého, co ho tam vezl. Měl prý být na normálním oddělení, ale nechtěl si nechat změřit tlak. Nebyl ale agresivní a nevyváděl. Sestra přesto napsala do zprávy, že křičí a je nepříčetný a s tím ho poslala na to nejhorší oddělení. Mimochodem, na tom samém byl 2 dny i ten vrah z Mukařova a podobní a mezi nimi dalších pár lidí, kteří tam taky byli spíše nedopatřením. Teď už je přeložený, v pohodě, má vycházky, terapie a už se dostal zpět do reality. Ale včera jim tam prý šoupli nějaký 2 agresivní feťáky. A důvod? jinde není místo. Ale oddělení přesto bylo bez ochranky a v noci byli v budově jen 1 sestra a starý děda pečovatel. Fakt super. Manžel je z toho všeho nešťastný a já taky. Sice mu pomohli, ale zas v jakých podmínkách? Na druhou stranu, teď si ho budu víc hlídat a posílat ho na pravidelný kontroly, jen aby se už nikdy nemusel do takovýho ústavu dostat. |
| Ananta | 97295 |
|
|
23.8.2011 8:48:29
Přítel má schizofrenii (F23), ale poslední ataka byla před 14 lety. Bere z železnou pravidelnosti večer čtvrtku leponexu, zásadně nepije, nekouří, sportuje, pracuje, složitěji akceptuje zásadní zěmny, musí mít čas se s nimi vyrovnat, potřebuje dostatek spánku. Podstatu tady vystihla Líza, každá schizofrenie je jiná, ale hodně dělá dodržování zásad. Na psychiatrii mi říkali, že by tam třetina lidí vůbec nebyla hospitalizovaná, kdyby nevysazovali prášky a nepili, dodržovali zdravý životní styl. Držím palce ať to zvládnete
![]() |
| Anča123 | 73304 |
|
|
23.8.2011 8:37:15
Můj otec má stejnou diagnozu. Celý život bere léky, díky nim mohl normálně chodit do práce a fungovat, dnes je již v důchodu. Měl za život asi 3 ataky, vždy následovala hospitalizace a úprava medikace. Hodně pomohla jeho povaha, je svědomitý a zodpovědný, dodržuje pravidelnou životosprávu, bere léky pečlivě. Máme ho moc rádi, je to chytrý člověk, také jako děda je populární. Pod vlivem celoživotního braní léků je trochu zpomalený, na to jsme si museli zvyknout.
|
| Líza | 17721 |
|
|
23.8.2011 7:24:08
Ajlino, to je tahle diskuse, je přejmenovaná.
|
| Ajlina |
| • |
23.8.2011 7:15:49
a na Rodině je diskuse paranoidní schizofrenie, myslím, že jsem ji tenkrát zakládala
|
| Ajlina |
| • |
23.8.2011 7:14:29
známa krátkodobě a není to partner vhodný pro soužití v páru,
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.