| Hadice a hadi | 94577 |
|
11.8.2024 12:38:18
Já strašně nemám ráda konflikty a zároveň mám poměrně širokej koridor toho, co mi nevadí. Takže v očích někoho se možná upozaduju, ale určitě jsou i tací, kteří si to rozhodně nemyslí. Dost záleží na povaze hodnotitele.
Každopádně se snažím žít nějak v míru s ostatními a do boje jdu málokdy. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
11.8.2024 12:32:55
do jisté míry to dělám taky, ale právě mám tu míru, mez, za kterou už nejsem ochotná jít. Je mi v tom dobře, protože to není sebeobětování. Mám dost vysoký nároky na sebe i na okolí a vyžaduju něco za něco, nedělám nikomu vola jen proto, aby byli všichni spokojeni.
mám kolegyni, která nechce udělat nic, co by někoho mohlo mrzet, pak to ale většinou mrzí ji, není to dobrý způsob |
| CisloPi | 131067 |
|
|
11.8.2024 12:22:31
Znám takhle jednu paní, která je až extrémně sebeobětující se. Ona od toho odvíjí svou hodnotu.
|
| Kaipa | 98564 |
|
11.8.2024 12:21:33
Samozřejmě dělám různé ústupky, věci, které mě nebaví, ale jsou prostě nutné nebo udělají mým blízkým nějakou zásadní radost. Myslím, že tak to má naprostá většina lidí, nejen žen. Vlastně jsem se setkala pouze s jednou osobou, která hlásala, že dělá jen to, co chce, že nemusí nic (a shodou okolností to bylo tady na Rodině
). Ale nikdy nejdu nijak zásadně a hlavně dlouhodobě mimo svoji komfortní zónu ve smyslu popírání svého já. Co mám ovšem silně zakořeněné, je to, že nemůžu být šťastná, když by nebyly šťastné moje děti. Ale už jsem se aspoň naučila, že ony mohou spatřovat své štěstí jinde než já. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
11.8.2024 12:18:20
Ne, jsem spíš sobec.
|
| 77kraska | 132593 |
|
11.8.2024 12:08:42
ja teda kazdemu reknu, co si myslim (v rodine... zatimco v praci se radsi krotim)
ale samozrejme neziju podle sebe a delam veci, ktere bych sama od sebe nedelala...napr. jsem vyklidila otci tri jeho zabordelene garaze a jeden jeho pokoj...jeste zbyva vyklidit sklep, ktery je naplneny od podlahy po strop od zdi ke dverim...nebo jsem roky jezdila na partnerovu rozestavenou a nepohodlnou chalupu, abychom byli spolu jako rodina, s partnerem se nedalo hnout, aby chalupu dodelal a zaridil ji pohodlneji myslim, ze spousta lidi dela ustupky....nekdo se obleka podle prani partnera nebo ma uces, ktery se libi partnerovi, coz ja bych nedelala...a nekdo dela to, co je podstatne pro fungovani rodiny (jako ja to vyklizeni nebo jezdeni na chalupu) |
| petluše | 39676 |
|
|
11.8.2024 12:01:39
Mám sklony k závislým vztahům. Uspokojováním ostatních si utvrzuji svou hodnotu. Jde i nastavení z dětstvi, reakce na ne úplně normální výchovu. Bojují s tím se střídavým úspěchem. A ne, není tak nikdo šťastný, vyčerpává to a nic se nevrací.
|
| Žžena | 83005 |
|
11.8.2024 11:48:28
Ono je to myslím širší téma. Jednak se dost intenzivně prolíná se stereotypy "ženské role", jednak jsou v životě různé způsoby, jakými se žena do takové pozice ve své rodině dostane, aniž by to původně plánovala.
|
| Roya | 111257 |
|
|
11.8.2024 11:27:39
Protože to sama mám trochu jinak, ráda bych porozuměla ženám, které se celoživotně obětují pro své okolí, starají se, zařizují, nejsou spokojené, pokud jejich okolí není 100% spokojené, cítí se zodpovědné za štěstí druhých. Říkají takové věci, které druhé nepopudí, neříkají, jak by to vyhovovalo jim, protože jim je lépe, když je druhý spokojený, než kdyby si prosadily něco svého.
V tomhle asi nikdo nemůže být spokojený, nebo ano? Jak se cítí v hloubi duše - nepřeje si třeba, aby dokázala ostatní nechat žít bez jejího přičinění? Není z toho unavená? Nenaplněná? Nebo i tak může být šťastná? |
| libik | 142094 |
|
|
27.8.2022 15:06:47
Rose, já nepochybuji o tom, že bude skvělá matka, pochybuji o tom, že bude mít stejnou chuť cestovat jako bezdětná.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.