| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
2.3.2013 11:01:54
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9789
Testů je plno a dají se udělat i doma - stačí dítě pozorovat. Kterou nohou kope do míče, jak drží běžné nástroje. Na oko je "prstýnkový test": podíváš se oběma očima do prstýnku a pak jedno zavřeš - pokud se prstýnek zdánlivě posune, zavřela jsi vůdčí oko. ![]() |
| Nevímsirady | 120357 |
|
2.3.2013 11:00:10
asi to může něco být. Dcera hodně dlouho psala některá tiskací písmena a číslice opačně. Učitelka mě upozorňovala, ať na to dáváme pozor, že by mohla mít problémy, jaké jsme ale zakecaly
. Už se to celkem upravilo samo, zůstaly jí akorát problémy s 3 a tiskacím j, je ale fakt, že kreslí normálně ![]() |
| elindra | 28290 |
|
|
2.3.2013 10:48:10
Monty, nevim, psychologové na to mají nějaký testy, syn to má taky...
|
| Monty | 129940 |
|
|
2.3.2013 10:43:23
elindro,
a jak se to dá zjistit? |
| elindra | 28290 |
|
|
2.3.2013 10:41:45
Monty, to může bejt zkřížená lateralita. Dcera ji má taky, píše opačně písmenka, už teda ne tolik. Ale kreslí třeba postavy zásadně od nohou. Je to divný... ale jinak taky kreslí hezky.
|
| Monty | 129940 |
|
|
2.3.2013 10:38:29
L+2,
to ne, on kreslí naopak rád a velice dobře, chodí od pěti let do LŠU na výtvarku. Jen obráceně. |
| L+2 ks | 119069 |
|
|
2.3.2013 10:29:00
I když u toho kreslení to může dělat proto, že opravdu kreslí nerad a sám od sebe by si pastelky do ruky nikdy nevzal.
|
| L+2 ks | 119069 |
|
|
2.3.2013 10:27:19
Monty,
syn to má taky. Písmena psal obráceně až do nástupu do školy. Teď už pochopil, že se to dělat nemůže. Dlouhou dobu používal obě ruce. V podstatě pár měsícu před nástupem do školy začal preferovat pravou. Ale dodnes při kreslení (z donucení,sám téměř nekreslí)je schopen používat obě. Postavu nakreslí pravou,pravé končetiny taky. Levé udělá levou, vybarvuje podle potřeby taky oběma. |
| Monty | 129940 |
|
|
2.3.2013 10:16:48
Možná jsem to už zmiňovala, ale včera večer mne to zase napadlo, když jsem sledovala syna, jak kreslí.
Odmalička totiž kreslí zrcadlově obráceně - zleva doprava. Ještě v první třídě se mu stávalo, že psal obráceně i některá tiskací písmena a dodnes má problémy s psacím písmem. Může to mít nějaký důvod? Zkřížená lateralita? Nebo něco jiného? |
| Hal2 | 90975 |
|
|
17.1.2013 10:36:25
Dovolím si to zavěsit sem, protože souhlasím, že je to moc dobré téma. Taky nejsem odborník a myslím, že takhle přes internet se pouštět do nějakých závěrů je stejně o ničem.
Ale mě třeba napadlo - jestli ona necítí odstup od zbytku rodiny - jakože tlupa drží pohromadě a ona je lehce bokem. Ale třeba ne ve zlém. Nebo se taky může cítit něčím ohrožená, jakože ty stěny domu jsou pro ni ochrana - tyhle pocity může vyvolat třeba z pohledu dospělého malicherný spor mezi dětma....já bych se určitě ptala, jak jí doma je - nebo třeba - co bude dál, až si dohraje, až si venku ostatní natrhají kytičku - aby prostě dokončila příběh, který kresbou začala. Jako opatrně nekonfliktně a hlavně bez vynášení soudů, mohla by to třeba sama rozklíčovat. |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.