| Roya | 111257 |
|
|
17.1.2013 10:05:58
Jeden jediný obrázek bez dalších informací a souvislostí nevypovídá vůbec o ničem, a pokud se někdo snaží z něj "věštit", může nadělat spíš paseku. Jestli v běžném životě nemáš pocit, že by dcerka měla nějaký problém, nejspíš je všechno v pořádku.
|
| Pawlla | 106336 |
|
17.1.2013 5:26:58
Chantrey,to je skvělé téma
,dětské obrázky jsou strašně zajímavé.Já nic diagnostikovat nebudu,protože nejsem odborník a tu kresbu ani nevidím.Podle toho jak to popisuješ a co ona Ti řekla je možné,že má málo soukromí,že by třeba chtěla být někdy sama a dělat si co sama chce někde u sebe v pokojíčku,kde ji nikdo neruší.Někdy rodiče dělají chybu,sice v dobré víře,ale pořád chybu,že dítěti vyplní řízenou činností skoro celý den.Dítěti je třeba se věnovat,to neříkám,ale i chvíli nechat ať se zabaví samo a když se zabaví,nemluvit mu do toho.Píšeš,že jsou obrázky hodně barevné,to je další věc.Psychologie barev,tam jde zjistit možná i víc,než tím,co je konkrétně namalované.Varující je červená se zelenou a vůbec barvy přehnané.Ale je to složité a určitě to neznamená,že se máš děsit,když Ti namaluje červenou karkulku červeně a trávu zeleně.A samozřejmě pokud maluje i detaily ve třech letech,tak je moc šikovná.![]() |
| Ambrosie | 96492 |
|
|
16.1.2013 23:41:04
Anni, ano, tak to beru. ONa má fantazii, umí to výborně popsat, chodí i do dramaťáku - ale nedělám z toho vědu. Podporuju, pomůžu, ukážu případně jak co namalovat, ale nenutím, neřeším. Uvidím, jestli ji to bude bavit, jestli tam opravdu bude talent, chuť, jestli to bude správná cesta. Já jsem třeba malovat přestala, když jsem udělala ty přijímačky na UMPRUM, tak mi ta škola nebyla dovolena. Od té doby nemaluju - jen s dětmi. Ale je fakt, že v poslední době nad tím hodně přemýšlím, možná že přijde čas a koupím pro radost nějaké potřeba a malovat budu pro relax...
|
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
16.1.2013 23:24:41
ja si myslim ze cit pro barvu a svetlo a ruzovou mlhu ma snad skoro kazde dite, jen to proste ne kazde vyjadri na papir. Deti maji uzasnou fantasii. Jen proste zalezi na chuti kreslit a na rodicich kteri vidi, ze to tam je a pak to podchyti.....muj bracha kreslil uzasne veci, vedle jeho ty me byly naprosto obycejne - vim, to, tata nam to schovaval a muzu porovnavat i ted...bracha nemel o malovani pozdeji zadny zajem a skoncil...ja malovala dal..jak silena...a vylepsovala jsem se ze dne na den. Chdila jsem do lidovky od 3 tridy, nechtela jsem ani nic jineho v zivote delat. Jen malovat obrazky. Pry mam vyborne perspektivni videni a talent k tomu...no vidis...a jako dite jsem si prisla zcela prumerna ve srovnani se svym bratrem
![]() Nechame se na tech malych prekvapit. Zivot ukaze ![]() |
| Ambrosie | 96492 |
|
|
16.1.2013 23:24:21
Rikso, je to možné - třeba nad tím jen moc přemýšlím
prostě to beru, že jsem si toho všimla hned, jakože "zvláštnosti", proto to téma![]() |
| Riksa | 121875 |
|
|
16.1.2013 22:57:41
A není možné,že má jen chuť být občas sama a třeba doma když vy jste venku,ale samo v bezpečné vzdálenosti,kdyby něco?Je už přece "velká holka" a zvládne to přece sama,a nepotřebuje být tam kde jste vy,ale v klídku si po svém dělat to svoje?to mě jen napadlo po přečtení.
|
| Ambrosie | 96492 |
|
|
16.1.2013 22:57:26
VYpadlo mi puzzle 250 ks
![]() |
| Ambrosie | 96492 |
|
|
16.1.2013 22:56:34
Anni, já jsem hodně zvědavá, co z těch mých holek bude. Je to dost těžký typovat, ta starší, je jí 6 pryč, v sobotu jdeme na zápis
ta je opravdu od mala takový "umělecký" typ - citlivá, obrovská fantazie, smysl pro světlo, barvu... Malá je víc "salámista" ale zase má velkou prostorovou představivost - jsou jí 3.5 a poskládá puzzle (nikdy předtím motiv neviděla) za půl hodiny. Vidí v barvách - říká mi třeba, že vidí růžovou mlhu? V tomhle věku počítá do 100 (nemá to naučené, sčítá a odečítá), na stranu druhou tužku drží jak prase kost, je vzteklá... ale samozřejmě, je ještě malá, má právo. |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
16.1.2013 22:45:24
no, ja ze tu umeleckou mam, vim jak je to v tomhle oboru tezke. Odesla jsem od toho a delam uplne neco jineho. Je jasne, ze malou podporuju, taky jsem jako mala s tatou malovala i ty obazy. Taky jsem v tom vyrostla. Ale priznam se, ze bych stestim do stropu neskakala, kdyby se timhle smerem vydala. Ale urcite bych nic nezakazovala
![]() Moje neterinka je zvlastni kombinace studijniho a umeleckeho typu. Ve skole premiantka, same jednicky bez uceni a to i v matice, fyzice, chemii....poslala bych ji nejradsi na gympl, a mohla ji nabidnout uzasnou budoucnost....rozhodla se pro umeleckou, mela i nejlepsi prijimacky....no jasne ze jsem ji podporila jako vsichni, ale prislo mi to trochu lito. A ta nase mala mi ji silne pripomina ![]() |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
16.1.2013 22:41:44
Jediné, co vím o diagnostice dětské kresby je, že je hodně složité z obrázku cokoli vyčíst - a nikdy ne bez rozhovoru s dítětem.
![]() |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.