| Malenka44 | 107181 |
|
7.1.2012 15:56:21
Dryjádo, zaujala mě tato diskuze a jestli mohu, ráda bych se na něco zeptala. Syn (4r) moc nemaluje a pokud ano, tak pouze čáry. Jediné co kdy namaloval, tak jednou sluníčko, ale jen kolečko bez paprsků. Před pár dny ho poprvé zaujalo vymalovávání, ale vymaloval dva hříbky a prozatím skončil. O postavu se nikdy nepokoušel. Jak jej motivovat, aby maloval? Do školky nechodí a vypadá to, že půjde až jako předškolák téměř v 6 letech. Jinak byl dosud hodnocen lékaři, že je na úrovni víc jak o rok starších dětí - co se týká spolupráce při vyšetření, pochopení co se po něm chce, vyjádřování .... Díky
|
| Martule, 2děti | 112996 |
|
|
7.1.2012 10:04:19
Moc zajímavá diskuze. Dcera už má šest a kresba je skoro stejná jako ta vaše. Pokud je tohle trochu nevyzrálá kresba, tak jsme na tom ještě hůř. Ale já jí asi odklad nedám. Podobně jako Dryjáda mám také špatné zkušenosti s první třídou a můj věk byl stejný jako bude mít dcera (skoro 7), věkem se to moc nesrovnalo, už jsem byla zařazena mezi ty "horší", ne jedničkáře. Ale přesto si myslím, že by jí odklad spíš ublížil. Dětská moc není, uvažuje o hlubokých věcech, trochu mimoň. K zápisu půjde za 3 týdny. Moc podle mě záleží na správném výběru školy a hodné paní učitelce. My jsme měli fúrii, díky které má špatné vzpomnínky na první třídu celá 1 generace dnes dospělých lidí v naší vesnici.
|
| Elíláma | 101194 |
|
|
7.1.2012 5:36:39
Náhodou jsou klinici nejhodnější, jsi měla vidět, co mi stačilo, když kreslili pacienti... ale je fakt, že jsem dělala na dospělejch
![]() Nejlepší bylo na oddělení s depresemi, kresba To jsem já a to jsem taky já. Vysvětlila jsem, že jde o j obrazně, ne o portrét, rozdala pastelky, strhl se souboj o černé a skoro všichni (až na jednu pacientku po EKT, která byla v manii) nakreslili černou postavičku jako z WC (spíš hlavonožce) a 9 minut seděli do konce limitu, jen pacientce v mánii limit nestačil a odmítala skončit. Pak otočili papír na druhou stranu a měli malovat: to jsem taky já, tak udělali hlavonožce šedě nebo hnědě... Když jsme skončili, šla jsem si dát tři cigára ![]() ![]() ![]() |
| Elíláma | 101194 |
|
|
7.1.2012 5:22:15
Dryjádo: já taky ne!
![]() |
| Ennywan | 4062 |
|
|
6.1.2012 22:06:47
dryjádo, to samozřejmě nebyl jediný test, dělal i nějaké takové ty hry, že měl lístečky tuším s jednotlivými členy rodiny, dostával otázky a dle sebe ty jednotlivé členy rodiny k těm otázkám přiřazoval. Už si to přesně nepamatuju, bylo toho víc a je to 3 roky zpět. Zjištovala, jestli ty problémy nemohou nějak souviset s psychikou.
|
| jedna plus dvě | 90247 |
|
|
6.1.2012 22:06:46
Tak tos mě potěšila. Můj kluk 4,5 podle Matýska kreslí skvěle, ale jinak má teď období, že kašle na výsledek a maluje spíš na expresi.
|
| Ennywan | 4062 |
|
|
6.1.2012 21:59:23
tak to jsem ráda
![]() |
| Ennywan | 4062 |
|
|
6.1.2012 21:59:11
dryjádo, syn byl třeba na psychologickém vyšetření kvůli migrénám a když tam měl nějaký test na počítači, kdy měl volit barvy od nejoblíbenější - tak právě vybral jako první černou a pak ty tmavé odstíny. Psycholožka mi tehdy řekla, že ho vidí jako uzkostlivější typ. A je fakt, že je bázlivý v tom směru, že se třeba bojí jít např. do kuchyně napít, byť si rozvítí, protože si představuje, jak na něj za oknem vykukuje nějaká příšera. Míval dřív hodně i noční děsy, teď už tedy jen jednou za čas, naštěstí.
|
| Eliška Junková | 99746 |
|
|
6.1.2012 21:53:18
to ráda slyším. holka má teda k napodobování ještě fest daleko, jakož i ke školní zralosti, v březnu jí budou tři
obvykle si nechá pustit pár dílů a pak se na půlhodinku někam zavře s pastelkama. ale ona k tomu malování tíhne hodně a moc, tak je to pro ni spíš jen tak jinej způsob hry spojené kreslením, kluka to nemotivuje ke kreslení ani trochu. toho začaly poslední dobou bavit čvičení co dostal v sešitu - spojování bodů, malovat jak děti běhají po cestičce, jak skáče žába a tak... postavičky ho třeba absolutně nezajímají. |
| Ennywan | 4062 |
|
|
6.1.2012 21:51:48
Dyjádo, k tomu dotazu bych se připojila i já. Náš 9,5 letý syn to má s těma barvama taky tak.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.