Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| jenny1024 + 2015 + 2017 + 2019 | 114714 |
|
|
29.8.2017 0:47:14
Spala jsem takhle spoustukrát, ve dvojici, skupince i velké skupině, s ohněm (nejmenším možným na nejkratší dobu nutnou pro uvaření vody na čínský nudle) i bez, a nikdy se nic nepříjemného nestalo. Pravda, nikdy nás nikdo nenačapal. Ale spali jsme i na místech, kde se to určitě nesmělo. Jednou dokonce někomu na zahradě pod pergolou, protože hustě pršelo a bylo to jediné kryté místo široko daleko,kromě posedu, kam jsme se ve dvou nevešli naležato. To jsem se ale hrozně bála a styděla a teď už bych si asi netroufla.
Mám kolem sebe teda spousta historek, kdy dotyčné někdo načapal, ale většinou to ukecali, pokud teda vyloženě nespali v první zóně nebo nerozdělávali oheň v CHKO. Jak přesně je to podle zákona nevím, ale Péťa by věděl, ráno se zeptám ![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
28.8.2017 21:29:03
Krk na to nedam, ale bivakovani (bez stanu a ohne) se da dost tezko nejak odlisit od napr. bezneho pobytu v lese, proto se asi postihovat neda. Na oplocenych pozemcich bych tedy nebivakovala, ale do lesa, byt soukromeho, ti nikdo vstup zakazat nemuze.
![]() |
| Drop | 147259 |
|
|
28.8.2017 20:57:35
jinak našim jednou někdo vykradl chalupu, celkem nic tam nebylo, ale náš táta nemohl přenést přes srdce, že mu někdo nezvaný chodil po jeho zahradě, to mu vadilo víc než rozbité dveře, tak jsou to asi geny
|
| Drop | 147259 |
|
|
28.8.2017 20:55:37
tak někde na osmitisícovce je to asi něco jiného, ale neumím si představit, že bych si ustlala vedle Angreštovo skalky a zalehla nějaké cibulky, v tomhle mám respekt k soukromému vlastnictví, zase ale nechávám své auto celou noc před domem v ulici odemčené, občas i s kabelkou na místě spolujezdce, protože vím, že sousedi jsou stejného ražení
|
| angrešt | 114837 |
|
28.8.2017 20:47:55
A to já spim dobře
Jistěže, teď teda prakticky vůbec, ale cca 20 let jsem takhle jezdila pořád. V cizině jsme volně spali jen v horách, vlastně vůbec netuším, jestli alpské vrcholy patří nějakým soukromníkům a asi by mě nenapadlo po tom pátrat. V ČR jsme spávali ledaskde, převážně ale daleko od lidí, to je koneckonců cílem celé věci. Načapáni jsme občas byli, zpravidla tam, kde jsme to neznali. AN Brdech snad nikdy, tam jsme vždy využívali tradiční tábořiště. Oujé, strašně se mi potom stýská! Letos jsem byla aspoň na dvou jednodenních výletech s ohněm na starých tábořištích na Brdech, douám, že postupně dojdem zas k vícedenkám a třeba nějakým těm horám... |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
28.8.2017 20:35:54
Mně by táborníci na mém pozemku u přehrady nevadili. Ohniště tam mám. Jen bych brala, kdyby si po sobě uklidili.
Ani na terase u chaty ( pod střechou) bych to nehrotila. Kdyby jen použili sezení a nic nezničili. ![]() |
| Drop | 147259 |
|
|
28.8.2017 20:29:23
Angrešte, ty taky?
![]() kempujeme od dětství, teď jsme přijeli od Baltu, ale nikdy by mě nenapadlo, spát na pozemku, který není můj bez dovolení majitele, to bych strachy ani neusnula a zároveň bych určitě volala policii, pokud bych na svém pozemku našla nějaké táborníky |
| angrešt | 114837 |
|
28.8.2017 20:27:02
Jo, ale bez ohně nás nenačapal samozřejmě nikdy nikdo, to nás nikdo nenašel. Všechna má načapání byla kvůli ohni.
Někdy to končilo fakt i v dobrém, nabídli jsme jednou knedlíky s vajíčkem a hajnej se smál a dal si s náma. |
| angrešt | 114837 |
|
28.8.2017 20:25:18
Načapána jsem byla opakovaně, v ČR to končilo max. vyhnáním z místa (uprostřed noci nepříjemné, ale dá se to přežít), většinou jsme to ale nějak ukecali.
Při načapání v Rakousku jsem byla odvezena na četnickou stanici, vyslýchána a platila jsem pokutu 300 šilinků za rozdělání ohně v horách. (odvezena jsem z naší skupiny na stanici byla jen já, protože jsem uměla německy, ale ta pokuta byla dohromady za nás všechny, bylo nás snad 15? už si nepamatuju, tj. nebyla to zas tak strašná částka po rozpočítání na osoby). Nijak mě to neodrazuje od spaní volně, ale mám manžela, který má k volnému spaní (a vůbec spaní mimo postel ) značnou averzi, takže s mužem jsem byla (společně se skupinou) načapána pouze jednou, při spaní ve zřícenině hradu ve Skotsku, a byli jsme pouze napomenuti, že už takové věci nemáme dělat, a nechali nás tam do rána a doporučili, že máme navštívit ráno místní palírnu (navštívili jsme a jeden ten chlapík tam fakt byl ) |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
28.8.2017 19:52:11
táboření je oheň a přístřešek.
bez toho je to bivakování |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.