| Gavašetka | 111364 |
|
|
23.10.2022 17:03:34
Díky všem
za cenné informace a zkušenosti, vypadá to, že se to už začíná pomaličku lámat k lepšímu, tak snad to vydrží. |
| Zd a tři | 91080 |
|
22.10.2022 18:09:41
Praktici na návštěvy skoro nechodí.. Paxlovud má neuveritelne interakci, málokomu nakonec lze předepsat( pacienti jsou většinou s množstvím ruznych léků.. ). Lagevrio se píše dost, není úplně zázrak, ale asi zk trochu pomáhá. Saturace nad 94% je v pohodě, při nižší v klidu zpozornit. Může to měřit blbě, když jsou studený ruce, nalakovany dlouhý nehty...
|
| Gavašetka | 111364 |
|
|
22.10.2022 13:01:20
Cimbur, moc ti dekuju
Saturace vypada dobre, dnes za me pritomnosti 95, jinak i pry vice. Koupim ten Bromhexin, mama neni pacient, co by byl zvykly na kvanta silnych leku, vetsinou u vseho ji pak upravuji davkovani dolu anebo i meni lek za slabsi. Celkove me ta jeji dr. prekvapila, v pondeli to bude 5. den od priznaku a budu zadat (slusne), aby ji prisla vysetrit a zeptam se na ten Paxlovid. Mozna kvuli te zadance je potreba ten pcr test. Bohuzel neni v okoli moc praktiku na vyber, maji bud plno, nebo jsou divni uz podle nazvu ordinace, ted tu je jedna nova, co se jmenuje "Kouzelna ordinace"... A to jsme v Praze, co teprve na venkove. Pritom praktik, kdyz je dobry, je skoro jako dar z nebes. Jeste jednou diky! |
| Cimbur | 64764 |
|
|
22.10.2022 9:07:41
Paxlovid by už dostupný být měl prakticky všude, Lagevrio též. Lagevrio je méně účinné, za to nemá prakticky žádné závažné lékové interakce, u Paxlovidu jsou interakce s léky velkým problémem. Vydávala jsem žádanku pro své pacienty jen párkrát, a to na Lagevrio. Lékař musí vypsat žádanku typu K a lék vydá lékárna, která je uvedena na stránkách MZČR jako tzv "aplikační centrum". V některých okresech je jediná nebo dokonce ani to ne.
Podávání antivirotika by mělo být zahájeno ještě v době, kdy saturace neklesá a není zahájena terapie kyslíkem. Co nejdříve. Divím se tomu codeinu, který může tlumit dechové centrum, raději bych volila nějaký jiný lék, třeba volně prodejný Bromhexin. Krátkodobě po záchvatu kašle ta saturace klesnout může, hlavně, aby byla dlouhodobě nad 90. Fakt je, že jsem od léta měla mnoho pacientů s covidem, ale závažnější průběh jsem prakticky neviděla. Zvlášť ne u očkovaných. |
| Kačeřice | 41851 |
|
|
21.10.2022 23:04:24
Klid, neplašils bych, teď obvykle nebývají průběhy těžké. Saturace nad 94 %je OK - je potřeba při měření chvíli vydržet, ta hodnota někdy lítá.
Nevim, jestli je Paxlovid již k dispozici, ale je s ním problém ohledně lékových interakcí. Zatím je k dispozici Lavegrio. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
21.10.2022 22:20:39
Co se týká saturace kyslíkem, mám opakovanou zkušenost, že záchranka ani nemocnice tohle neřeší.
Tchýně měla i v papírech při přijetí do nemocnice něco málo přes 70 % a vůbec to neřešili. Že prý věk (88) a špatná činnost srdce. |
| libik | 142094 |
|
|
21.10.2022 21:33:44
Gavašetko, tento týden prodělal Covid můj známý-senioru a vypadá to dobře, léčil se doma.
|
| Muumi | 41406 |
|
21.10.2022 20:59:01
Středočeský kraj byl myslím pilotní provoz, teď už snad můžeš "legálně" odkudkoliv. Ale neposlali do háje samozřejmě ani předtím.
|
| Gavašetka | 111364 |
|
|
21.10.2022 20:54:15
Neznám, díky za ni! I když nejsme ze Stč kraje, jistě jsou zvyklí jako na všech linkách, že volají lidi odkudkoli.
|
| Muumi | 41406 |
|
21.10.2022 20:46:59
Držím palce. Jo a tu infolinku záchranky znáš? Tam se dá případně volat a poradit se (800 888 155)
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.