Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
14.9.2022 8:25:49
"mně ranní vstávání opravdu nevadí a miluju rána"
Já také, když je to mezi 7 - 9h ![]() Probudím se bez budíku, vypravím se bez stresu, v klidu se nasdnídám a mám vyloženě chuť a náladu do práce (nebo jakékoliv jiné aktivity). A věřím, že nejsem sama. Skřivanů, kteří sami od sebe procitají ještě za noci, je možná dokonce menšina, ale nějakou hloupou setrvačností se podle nich v našich končinách stále řídí veškeré fungování. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
14.9.2022 7:26:40
Zřejmě jsem tu jediný Skřivan 😀mně ranní vstávání opravdu nevadí a miluju rána.
Ranním vstávání tedy myslím po páté hodině. Občas jsem vstavala ve tři a jela 60 km na vlak. Večer chci mít klid od sedmi hodin výš. Po deváté pracuju jen z donucení. ![]() Učení v noci na vejsku pei práci bylo utrpeni |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
14.9.2022 7:25:13
Já vstávám pracovně celoživotně - což už je drahně let, v 5,20. Šupajdím do koupelny, meju se, maluju, pak udělám snídani sobě, dalším lidem a zvířatům, jdu ven se psem nebo nakrmit zvířata a v sedm už snídám v práci a komunikuju s lidma. Masakr byl, když jsem do toho všeho ještě vodila děti do školky. Dojížděla jsem a klusali jsme už po šesté hodině. Takže jsem vycvičená, ale radost mi to nedělá. To mám vlastně na volnu nejraději - pomalé vstávání, jak si tělo řekne, povalování.. Spím tak sedm hodin, na nepřerušovaný spánek už jsem dávno rezignovala, když nespím, tak ležím a odpočívám. Nejraději spím u televize nebo u topení spolu se psem a kočkou. Ale pak musím vstát a jít spát.
Těším se, až mi jednou tohle ranní martýrium skončí. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
14.9.2022 6:54:58
Hmm, tak já jsem od dětství ráno unavená víc, než večer, postupně se probírám a v deset večer bych mohla jít kamkoliv, jen ne spat
![]() Hura, dneska se to povedlo s Melatoninem mám naspáno skoro 8 hodin a podle hodinek dostatečně hluboký spánek. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.9.2022 22:20:03
Huso, já to nesnášela ani v mládí.
Pamatuji si to zcela živě, pocit, jako by mi za živa trhali mozek na kusy. Noční buzení na mateřské tomu pak nasadilo korunu, to bylo regulérní mučení. Závidím přizpůsobivým lidem, kteří jsou schopní fungovat kdykoliv, pracovat třeba na směny. Mě by to odrovnalo. A naprosto chápu, že lidé v režimu, který jim není vlastní, nedokáží udržet životosprávu a váhu. To musí být velká zátěž, permanentní stres. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.9.2022 22:11:34
"kolikrát narážím do zdi při první cestě na wc."
Evelyn, přesně - narážím, zakopávám, věci mi padají z ruky ... Četla jsem kdesi, že tyto stavy jsou srovnatelné s opilostí, že po ránu je řada dopravních nehod způsobená právě indispozicí z neprobuzenosti. Mně se už takhle povedlo vjet do křižovatky na červenou, což mi došlo až se zpožděním, fakt to nesnáším. Svět nastavený na skřivany je diskriminace, kéž to jednou skončí ![]() |
| K_at | 121378 |
|
13.9.2022 22:03:36
Slonisko, tenhle strašný stav spánkové kocoviny mívám kolem 4.hod ráno, když mě pes vyžene ven. Motám se jak opilec.
|
| Slonisko | 65085 |
|
|
13.9.2022 21:04:09
Já paradoxně líp vstávám v pět než v šest, nevím jestli je to fází spánku, nebo že je tělo ještě mimo a nestihne protestovat. Teda vstávám, v pět mi zvoní budík, do 5:30 se přemlouvám k akci, pak se obléknu, uvařím kafe do termosky a 5:55 odcházím na vlak. Když musím jet autem, tak je to horší, to i snídám a snažím se probrat.
Akorát že teď po létě jsem nějaká rozhozená a vstávání mi vůbec nejde. |
| Stará husa | 154854 |
|
13.9.2022 20:59:28
Já když jsem musela vstávat do práce v 6.30, tak poslední zhruba tři roky mě budík vzbudil vždy uprostřed nejhlubšího spánku, bylo to, jak když mě práskne palicí. V prvních minutách jsem nevěděla kdo jsem, kde jsem, co se děje. Pak jsem se potácela bytem jak po mrtvici, všecko jsem dělala automaticky, vůbec jsem nebyla schopná vnímat, někdy jsem si ani nevzpomínala, jak jsem se dopravila do práce. Probudila jsem se, až když jsem si v práci vypila hrnek silného černého kafe. Zajímavé je, že v mládí jsem to tak neměla, to jsem se budila i sama bez budíku, hned jsem vyskočila plná energie.
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
13.9.2022 20:33:14
Já mám všechno připravené od večera, vstávám v 6.30, do 7.10 jen sedím, piju kafe a snidam, pak v rychlosti všechno ostatní a vycházím v 7.30, narážím sluchátka a běžím, necelé 2 km, ale nemám vůbec koordinaci, kdyby mě někdo pozoroval, jak se snažím obléknout ponožky nebo kalhoty
kolikrát narážím do zdi při první cestě na wc. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.