| TaJ | 81121 |
|
|
14.9.2024 15:07:54
Len, to s tou vodou z těstovin, to už jsem četla někde víckrát, ale nikdy jsem to nedělala. Proč se to tak dělá? Jinak syn nemá moc rád ty zamíchané věci do sebe, třeba když děláme špagety s mletým a rajčatovou omáčkou, tak chce jen trochu té omáčky nahoru. Ty noky má vlastně tou omáčkou zalité skoro celé, ale tam mu to kupodivu nevadí.
|
| Len | 108740 |
|
|
14.9.2024 14:57:37
TaJ, no, ja to delam po italsku, omacka se micha s testovinami, ci noky pred podavanim, do testovinove omacky se prileva pul hrnku vody z vareni testovin a vse zamichat. Syr se teda ve vetsine pripadu sype navrch, ale ja mam rada ten rozpusteny. Davam houby, ktere mam, takze vetsinu roku ty zampiony. Obe deti preferuji lesni houby, ale tech mame pomalu.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
14.9.2024 14:41:58
Len, jaké dáváš houby? Žampiony? Syn houby moc donedávna nemusel, ale žampiony už celkem jí. Nicméně mám problém na ty noky dělat nějakou jinou omáčku, on prostě jak si zvykne na tu, kterou k těm nokům měl jako první, tak už pak chce pořád jen tu
. Nivu vlastně taky hodně dlouho nejedl a i teď ji máme vlastně jen na ty noky. A omáčkou to polévám až na talíři, zamíchat noky do omáčky mi přijde takové, nevím...ale my i těstoviny děláme tak, že omáčku dáváme až na ně, nemícháme to dohromady, ani u špaget. A pak si to každý promíchá podle svého. |
| TaJ | 81121 |
|
|
14.9.2024 14:37:13
Kaipo, jak kdy, podle toho, jaká je ta niva, někdy je slanější, tak ne, ale ona ta smetana je nasládlá, tak někdy to trošku chce.
|
| Len | 108740 |
|
|
14.9.2024 14:35:34
Delam stejne, akorat bez cibulky, jen cesnek na olivovem oleji, do toho houby, nechat pustit vodu, nasekany spenat, zaliju slehackou, necham dojit do varu, vypnu, pak vmicham uvarene gnocchi a nakonec nastrouhanou mozzarelu. S nivou je to take vyborne, ale to mi doma nikdo neji.
|
| Kaipa | 98564 |
|
14.9.2024 14:25:56
TaJ, solíš, i když tam je niva?
|
| TaJ | 81121 |
|
|
14.9.2024 13:56:18
My teď dojedli bramborové noky se smetanou, špenátem a nivou, naše oblíbená rychlovka - zesklovatím na pánvi najemno cibulku a česnek, zaliju smetanou, dám do toho rozpustit 1 špalíčky sekaného špenátu, pak rozdrobenou nivu, nechám rozpustit, osolím, mezitím hodím do hrnce bramborové noky (chlazené) a hotovo
. |
| neznámá | 91073 |
|
14.9.2024 13:22:51
To zná výborně, určitě vyzkouším.
Já dnes čínu z instantních nudlí, také to šlo za půl hodiny na stůl, ale zdravé to asi uplně nebude. Já u víkendu většinou nevařím, takže rychlovky mají manžel i kluci v malíku. Většinou si dělají různé plátky masa na pánvi, tousty, vajíčka, grilovaný sýr, tortilly a variace na topinky. |
| Dari79 | 114243 |
|
14.9.2024 12:54:55
uvažovala jsem i nad bramborama, ale nechtělo se mi je loupat. Otevřít cizrnu v plechovce je rychlejší.
|
| Dari79 | 114243 |
|
14.9.2024 12:54:08
Dneska jsem doma sama, takže přesně tak to mám.
uřízla jsem si kus masa (krůtí prso, co jsem v týdnu koupila a ještě tam kus je), hodila ho na pánev (jen sůl a koření). Otevřela jsem plechovku s cizrnou a vysypala ji do hrnce (s tím nálevem, co je uvnitř). A šla jsem vyndat prádlo z pračky. Maso jsem otočila Dodělala jsem to prádlo. Sundala jsem maso z pánve, nabrala teplou cizrnu a hotovo. Mám tu k tomu ještě i naloženou červenou řepu, takže mám teplý, výživný a vyvážený oběd za 5 minut. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.