| Stará husa | 154854 |
|
14.9.2024 12:42:56
Magrato, taky mám ráda brambory s osmaženou cibulí a kefír, akorát, že mě cibule nadýmá, takže to nejím moc často. Ale občas si to dám a pak trpím.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
14.9.2024 12:10:11
magráto, mám teď doma dýni hokaido, půjde na plech taky. Pečené brambory můžu denně.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
14.9.2024 11:58:38
Nebo uvařím brambory, osmažím haldu cibule do zlatova a zapíjím to kefírem, případně hodím na plech brambory, upeču a jíme to s vééélkým množstvím česneku, zapíjíme mlékem nebo nějakým kefírem, zákysem a pod.
Případně, když je doma nejmladší dcera, která vyžaduje teplé jídlo v poledne, dělám mrtvého brouka a ona uvaří nějaké těstoviny s omáčkou. Od covidu, kdy jí bylo 9 let, má celkem široký repertoár. ![]() ![]() ![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
14.9.2024 11:50:19
Nevím, jestli je to dost pro líný den líné, ale je to výborné a rychlé a už jsem se s tím chtěla podělit, tak využívám tématu.
Od mala mám asi problém s krevním cukrem, protože po bílém pečivu a rýži mám pocit, jako by mi v žilách kolovala horká krev. Takže jsem nadšená z toho, že jsem pro sebe objevila jáhly. běžně si je vařím pro sebe, když má zbytek rodiny rýži, nehodlají ji jáhlami nahradit, jako příloha jim nechutnají. Toto jídlo však milují. Jáhly 3x spařím vroucí vodou. Uvařím je ve vodě nebo pokud mám, tak ve vývaru. Na pánvi usmažím cibuli do sklovata, někdy nejdříve vysmažím slaninu a cibuli smažím s těmi kostičkami vyškvařené slaniny. Pak přidám mleté maso nebo krájené na drobné kostičky. Přidám cherry rajčátka, česnek, bazalku nebo pesto, mírně podleju vodou. Pak do toho vmíchám jáhly, které jsou ještě trošku nedovařené, dovaří se s tou směsí a nasají chuť. Někdy na talíři posypu parmazánem. Dělala jsem i variantu s prosciuttem crudo. Hotové je to tak za půl hodiny a je to dle mého názoru zdravé (bez té slaniny) a vynikající jídlo vhodné i pro dietu. |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
14.9.2024 7:44:25
Když je jídlo teplé, tak je k jeho přípravě potřeba vaření, ať už jakkoliv nepatrné. Kdybych neměla k dispozici něco, co se dá ohřát, tak bych jedla jídlo studený, tedy myslím chleba s něčím nejspíš.
Nebo, pravda, jak už někdo psal, bych si ohřála mražený hrášek v mikrovlnce, ten miluju. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
13.9.2024 23:57:33
souhlasím, gnocchi kupuju pro děti od Mrazíka, jsou mražené, bez konzervantů. Bezlepkovou verzi nočků mají v Kaufu, ale jsou nechutné.
dělám si rýžové těstoviny carbonara, dávám si tam ale hrášek (děti z toho šílí, prý to zcela mrším), grilovaný sýr (Hranolky od Oštiepoku, řecký Zorba) s rukolou/paprikou, když mě honí mlsná, tak narychlo osmahnu mraženou kukuřici a přidám lžičku másla, brokolici s bylinkovým máslem a strouhaným sýrem (jsem doma jediná, kdo to má rád), taky občas hrachovou polévku podle Mačingové (je s máslem a pestem), párkrát do roka dostanu hroznou chuť na sójové nudličky, ochutím je jako Teryiaki, a na bezlepkový bramborák a bezlepkové nekynuté lívance z podmáslí... |
| Čumča. | 160024 |
|
|
13.9.2024 23:38:57
"Moje oblibena "nouzovka" je risotto na sto zpusobu"
Len, mám to stejně, ta rizota si dělám bezmasá a pokaždé trochu jinak, tohle je moje nejoblíbenější jídlo vůbec. Nedělám ho tedy z arboria (tu používám jen na mléčnou rýži), ale z basmati, teď jsem se konečně naučila basmati natural (delší dušení). A ano, ve vedrech nemívám hlad na teplá jídla, mám nepříjemný pocit, že mě ještě více přehřívají... |
| Senedra | 14756 |
|
|
13.9.2024 22:07:07
záleží, co si představuješ jako "nevařit" - třeba si ráda dělám brambory pečené v troubě, příprava tak 5 minut + doba pečení, topinky v topinkovači, tousty, nějakou pokrájenou zeleninu a chleba s máslem, ujíždím na rajčatech ( nakrájet na menší kousky, přidám cibulku, sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu a mozarellu).. Někdy chleba ve vajíčku, nudle s mákem/lučinou, předem vařené brambory s máslem a tvarohem...
|
| Anadar | 27930 |
|
|
13.9.2024 21:58:43
Tuhle definici u nás splňuje kukuhrášek. Pytlík mražené kukuřice a pytlík hrášku smíchám s nadrobno krájenou šunkou a v mikrovlnce podusím cca 15 minut. Je to rychlé, teplé a dobré
|
| apo-lena | 159305 |
|
13.9.2024 21:10:51
Synova oblíbená rychlovka jsou bramborové noky (kupované) s brynzou nebo těstoviny s omáčkou a tuňákem.
Dělávám klukům tuňákový salát z kuskusu, sušených rajčat, fazolí, kukuřice a cibule. To je taky hned. Jinak moje nejčastější jídlo letošního léta bylo pečené kuře na placato pečené nad cuketovými hranolkami. Jen už to není taková rychlovka. Vždy mi zbylo kuře i na další jídlo, třeba do salátu nebo klukům do tortilly. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.