| apo-lena | 159305 |
|
13.9.2024 20:53:13
Má to být teplé jídlo?
Dřív jsem si jako rychlovku dělala chleba ve vajíčku nebo vejce s knedlíkem. Dnes obvykle omeletu z jednoho vejce a bílku navíc. Cottage, jedno vejce a něco (pršut, šunku, cibuli, pažitku) smíchám a zapeču v troubě na plátcích žitného chleba. Polévky na několik způsobů, mám v mrazáku vývary, obvykle i krabičku s vařeným hovězím masem nebo uzeným. Dřív jsem tam měla i vařené luštěniny nebo kroupy. Když není nic jiného tak česnek, majoránka a rozmíchané vejce v horkém vývaru je záležitost minut. Nejdéle trvá přinést vývar ze sklepa. ![]() |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
13.9.2024 20:48:55
Holky, viem, že to nie je nič nové, ale ja som to ochutnala až nedávno - sušené lahôdkové droždie. To je taká dobrota! Aj samotné mi to chutná
![]() |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
13.9.2024 20:44:56
Šalát.
Napr.teraz - do listov vyklopím malú konzervu tuniaka, pridám vajíčka, sušené rajčata v oliváči a ak mám, tak ešte cottage. Perfektné (pre mňa) jedlo 😋 |
| Beat | 107867 |
|
|
13.9.2024 20:25:35
Grilovaný halloumi nebo hermelin a zeleninu
Humus s chlebem a zeleninu Avokado s vejcem, chlebem a zeleninu |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
13.9.2024 19:52:52
Polévka z pytlíčku mražený císařský zeleniny zahuštěná rozšlehaným vajíčkem (bílkoviny).
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
13.9.2024 19:50:18
No a samozřejmě miso polevku s kimchi (miso, kimchi, nudle, výhonky, jarní cibulka, případně řasa, černý sezam apod). Kimchi, cibulku a výhonky máme vlastní a stále v kuchyni, ostatní máme koupené, ale taky pořád doma. Tohle je jídlo uvařené do pěti minut.
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
13.9.2024 19:41:03
Sýr na pánev a brambory, brambory s Lučinou, těstoviny s hotovou omáčkou ze sklenice, mražené filé ve vaničce se zeleninou, rozpečená pizza, miluju čínský polívky
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
13.9.2024 19:37:55
Naše docela časté jídlo je camembert, brusinky, ořechy, topinky. V troubě teda, ale ono je to asi totéž. Jedno z mála jídel, které jí všechny naše děti i my s MM.
|
| Kaipa | 98564 |
|
13.9.2024 19:32:08
Inko, super.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
13.9.2024 19:29:55
Léta na HO mě naučila, takže například.........
Rychlovka na homeoffice 1: - grilovaná panenka/ grilované kachní prso/ rychle osmahnutý rybí filet - rýže nebo pečené malé brambory - kimchi nebo jiná fermentovaná zelenina Maso máme namarinované stále a stačí dát do kontaktního grilu, zelenina je v kvašáku taky stále, rýže je v rýžovaru bez práce. .................... Rychlovka na homeoffice 2: Boršč z kvašené zeleniny (řepu, zelí a vše ostatní vyjma masa máme nakrájené v kvašáku, takže jen od rána vařím maso, přidám kvašenou zeleninu a čekám až to bude) .................... Rychlovka na homeoffice 3: - polévka ze zmraženého balíčku syrových přísad. Udělám do mrazáku třeba 30 pytlíků, kam dám polévkovou zeleninu, koření, případně maso a vše další, co dávám do vývaru. Mám balíčky na český zeleninový/hovězí/kuřecí vývar, na vývar pro pho, pro ramen, pro tom yum, pro žurek apod. Stačí jen ráno dolít vodou, vývar pár hodin vařit a v poledne v rychlosti dokončit dle druhu polévky (nudle, čočka, kokosové mléko nebo co si výsledná polévka žádá). .................... Rychlovka na homeoffice 4: - těstoviny, sýr a omáčka zmražená z léta, tyhle věci máme stále a je to hned hotové |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.