| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 906  [Dalších 416 >>]
libuse
  • 
31.8.2007 18:21:05
ahoj Martino, ted jsme se vratili po dlouhy dovoleny sem zpatky, takze jsem byla mimo. Tvysoka skola se jmenuje Emirate college of technology a ted tu otevreli jeste nejakou jinou, ale to vypada spis jeko nejaka pedagogicka fakulta. JInak najit praci dobre placenou asi neni nijak lehky, nabidky jsou, ale diky vysokym najmum penize proste nestaci. Zkuste nejakej vyhledavac po internetu a ja se zacnu nekde zase poptavat. Mej se, Li
Barra
  • 
31.8.2007 18:11:28
podivej se na http://www.ummah.net/family/recipes.html
tam jsou vsechny stredovychodni recepty....Barra
Martina
  • 
31.8.2007 12:05:15
Ahoj Libuse,slibila jsi mi,ze se pozeptas na tu praci v Emiratech....prosim Te nevis o necem? dekuji pa M.
Martina
  • 
31.8.2007 12:01:58
Ahoj Veroniko,bydlim v Ammanu,jestli chces napis na email:Martina.seznam.cz@seznam.cz
Mej se krasne papa
maminka martinka
  • 
31.8.2007 0:41:16
Moc děkuji za recepty a když budeš mít zase něco mnam mnam tak budu ráda když zase napíšeš. Dcerka bude mít ted narozeniny tak že to hned využiju a udělám to jako dobrůtku pro pozvané hosty. Tak že ještě jednou děkuji.
Effique
  • 
30.8.2007 20:32:17
Ahojky, od listopadu budeme s muzem v Dubaji. Nemame sice jeste mimi, ale jako hodna hlidaci teta jsem uz pomerne osvedcena :-) Budu moc rada,pokud se nam podari dat v Dubai dohromady nejakou prima particku spriznenych dusi, co si obcas pomuzou s hlidanim, udelaji si spolecnou vecu, pomuzou si s doucovanim deti nebo sebe, pujdou si zacvicit... A vubec, budou si obcas uzivat vsechny radosti i strasti DXB. Tak piste na mailik, budu se moc tesit!
Effique
Veronika
  • 
29.8.2007 10:17:10
Ahoj, sháním češku, která bydlí v Jordánsku. Pokud taková je, napište mi na Verda76@seznam.cz Budu si brát jordánce a ráda bych tam našla přítelkyni na pokec.
Barra
  • 
28.8.2007 19:34:27
Jsem az nezdrava spotrebitelka stredovychodni kuchyne...a tak posilam par receptu..

Kibbeh(masove polokoule spise sisky

1 salek bulguru (k dostani v bio potravinach )
600 g mleteho jehneciho
1 stredni cibule
1 lzice koreni vseho druhu
1 lzice oregana
1 lzice olivoveho oleje
1 lizce vody
rostliny olej na smazeni
napln:
2 lzicky olivoveho oleje
1 mala cibule
1 lzice piniovych orisku(dulezite)
1 llzice nakrajenych mandli
1,2lzicky koreni vseho druhu
1,2 lzicky oregana
1 lzice cerstvych matovych listky nasekanych
100 gramu jehneciho mleteho

Bulgur namoc do misy se studenou vodou nechej 15 minut stat.Pozdeji vyper pod vodou a poradne okapej a vymackej prebytecnou vlhkost.Zamisuj bulgur a jehnecim,cibuli, korenim,olivovym olejem a vodou ve velke mise.
Vytvaruj sisku ze smesi ..jak se delaji karbanatky s mokryma rukama prstem udelej doprostred dirku a dej jednu az dve lzicky naplne a zbal do tvaru tluste sisky s koncema do spicky.Osmahni na oleji do zlatova po vsech stranach.

Napln a priprava:
Osmahni cibuli dokud nebude mekka pridej orisky,dokud nezhnednou, pridej jehneci koreni a oregano,opekej , michej dokud neni uvereno jehneci a pridej matu.

Podavej s tabbuleh salatem

3 stredni rajcata
1,2 salku bulguru
5 salku cerstve petrzle..ale ne te ceske ...flat leaf parsley..nevim cesky nazev
1 stredni cibule
1 salek maty nasekane
1/4 salku citronove stavy
1/4 extra olivoveho oleje...Nakrajej rajcata,vsechnu stavu z rajcat pouzij poloz na bulgur a dej do lednice na 2 hodiny, zakryj a pockej dokud bukgur nebude mekky.Pokus se koupit bulgur droleny, na jemnejsi kousky.
Nakrajej petrzel,cibuli, matu..mej se separe.Nakonex zkombinuj petrzel, cibuli a matu ve velke mise pridej bulgur s rajcaty a potom jemne zamichej s ostatnima ingrediencema.Velmi jemne. A je to..Sul samozrejme..podkle chuti u kibbehu i tabbuleh//
maminka martinka
  • 
27.8.2007 0:38:46
Zdravím všechny maminky co žijí v zahraničí. Ja žiji sice v cz ale za manžela mám Syřana. Jsem tady proto že mám na vás prosbu. Ráda bych doma uvařila nějakou tu dobrůtku z orientu. Něco už znám a vařím ale moc toho není a ráda bych manžela překvapila něčím nový. Mužete mě prosím napsat nějaký ten recept. Koření a nejaké suroviny mam, přivezla jsem si to z dovolené v Sýrii a něco se dá sehnat i tady v Praze. Tak že mě už chybí jen nějaký ten recept. Předem moc děkuji. Martina
P.S.: Když tak třeba na mejl at tady z toho nedělám kuchařskou diskuzi.
Bara
  • 
26.8.2007 21:07:54
Zili jsme 4 roky v Sa...zkusenosti prevelike...mail...beltramiova@hotmail.com...zdravi Barra
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 906  [Dalších 416 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.