Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Zuzka |
| • |
14.3.2006 7:44:26
Drahe zeny,
ten kdo tu zelenou vec mel je pry mladik..Omar...ktery se narodil ve Statech a zil v Brooklynu, pak se s otcem a matkou vratili zpet, kdyz mu mu bylo 12...pravdepodobne na nem USA zanechalo stopu...hahah..v jeho praci musi vsichni nosit modro sedy uniformni overal.nesmi mit ty arabske slapky na nohou, neb jsou nebezpecne zivotu..a Omar to vyresil po svem nosi overal tenisky sice ma, ale NEjsou nezavazane a pres overal ma takove to tilko co nosi basketbalisti a RAPERI..a pochopitelne basebolku...neb se dostavame k dulezitemu momentu.. Omar je raper... Vcera vecer muz prisel zoufaly...kdyz se ho raper Omar zeptal, jestli posloucha 2PACA a 50 CENT...ti kdo neznaji US raper scenu...je to hula hula na jedno brdo..nahaty holky, drahe auta a fu*** fu****..teke se ho zeptal jestli preferuje RED LABEL nebo BLACK LABEL, boze ma zakazano v contraktu o necem takovem mluvit....rikal...ze nemuze mluvit, protoze uz je 8 let stastne zenat!!!! To veresil ... Draha Katko, ja na ulici s kocarkem ne!!!!! Moje dite by vypadalo jako zabalene do uhloveho kalu, neb za compoundem mame rafinerii.... Nestezuju si vzduch je vcelku cisty, jen mne trochu rozrusuje ty neustale zapalene vrty.....a v noci slysim slevarnu...ktera je 100 m od nas.... Taky jsme v oblasti, kdyby tady nejakemu chlapci bouchlo v hlave/jako ze se o to pokouseli/ a pak bouchlo venku, tak letime na mesic ...cele mesto...hahah. tak doufam, ze potom budud uvedena jako prvni zena v pyzamu a s detma...na mesici... O autech, muj muz prijel pred per lety do SA bez ridicaku..proste jsme nemeli auto a nebyla potreba, udelal si ho az tady!!!!!! do te doby jezdil taxikama....silenost...Ridicak mel hotovy za 14 dnu a ze cviciste vyjel 2x!!!! na ulici, malem to neudelal, protoze mel sesunute okynko a opiral si o nej ruku!!!!Pak se mame divit, jak jezdi...Tady blinkr auta nepotrebujou...o autobusech starych anerickych ZLUTYCH ktere vozi workers do prace nemluvim..ani.. Deti sedacky nemaji, tady se deti vozi na prednich sedadlech a nejmene tri..taky jsem videla tatinky vozit sve ratolesti na miste ridice v rychlosti, ktera je nepopsatelna...maminy s miminama jakbysmet..potom videt bouracku na dalnici, je ne moc mily pohled a co je dulezite..kdyz se stane aksident tak se zachranuje muz prvni, pak deti a pak zena....a to se musi pockat az prijede sanitka...nesm i se ji dotknout...achhh Kdyby D1 vypadala jako normalni silnice ve meste, nikdy by Cesko nemelo takovy problem, tady je 4 proudovka plus dva pridavne pruhy v obou smerech... O compoundu...hmm to asi vite co toje..mestecko..vesicka o max 150 domech tady se jim rika villy!!!!! Bydlime tedy ve ville!!! Meme dva pokojicky pro panenky a jeden obyvacek pro dalsi panenku a kuchynku spojenou...Ale mame obrocske americke naradi na uklid, vysavac velikosti dospeleh cloveka, nerozbitnou pracku a susicku, neb jak jsem rikala..nemoznost veci nechavat venku..pradlo by nebylo bile...poustni boure alespon jednou za tyden. Ale jako jediny compound tady mame normalni vysokanske stromy..ne palmy...tak neni spatny vyhled z okna 70x70 cm!!Meme dva bazeny..ve kterych se neda koupat ...jsou studene..tenhle compound je ta nizzsi kategorie z moznych..jinak v tech bohatych je bazen vyhrivany..je tu maly obchod...ale drahy,je tu posilovna a sqvos..jak se to pise...hmm a tenisove kurty...zni to skvele ze? Ale jak jsem podotkla..ne vse vypada tak jak se popisuje!!! Take jsou tu svabi!!! Takze ne jen v Iranu!!!Ale svabi jsou tady vsude, protoze je teplo...je tady tisice kocek ..opravdu tisice...psy jsem videla venku dva..saluki stary plemeno beduinu, ale jsou divoci..opravdu divoci, nepriblizi se k cloveku na metr.Saudi nesnaseji psy, ale v compoundu par lidi psa ma, ale ze by s nima chodili na prochazku, to ne.Villa je od dalsi vzdalena dva metry a tak je to tady nasekane jak salamove kolecka....boze salam..Jsou tady i vetsi villy, ale ty jsou mimo nas budget...mmimochodem ubytovani si neplati lide sami, ale company..takze tolik kolik vam da rocni rentu. takovy si muzete najit dum, zalezi jakmoc chcete setrit a jak moc chcete comfort, pro deti atd.Videla jsem compoundy, ktere jsou tip top uzasne maji skolku, malou skolu, whirpool, restauraci, dvojpatrove domy, krasne vybavene atd, ale musite si zpocitat jak dlouho chcete tady zustat a jeslti vam to stoji za to...za ten comfort...my jsme zjistili, ze je to jedno, kde jsme...vystridali jsme jich nekolik a vsechno je to stejne na jedno brdo...Lisi se tim, kdo tam zije...to je dulezite...ale tady je to tak zamrzle, a velice pro americke...ty bohate compoundy...a ty chudsi bohuzel zase pro jine..je tam velke mnozstvi samotnych muzu co vydelavaji penize bez rodiny... Ohledne skol...jsou tady vsechny druhy, britske, americke, indicke, filipino a arabske...jeste neco mezi tim vsim...zn.levne.... Nas synek chodi do britske...zatim...velice draha jako ostatne vsechno ,co se tyce vzdelani ,tady pokud je to privatni...ale ma ve tride arabske holcicky dve a dva kluky, kdy se Saudi rozhodli dat jim zapadni vzdelani,je nadseny, ja vicemene take, je to neco trochu jineho....ale o tom nechci moc mluvit na netu...Silvie...pokud budes chtit info rada si vymenim maily... Rano ho odveze bus a odpoledne vrati...musel se naucit zodpovednosti, musel se naucit nemluvit s kazdym na potkani, coz u nej je velky problem, protoze na rozdil od deti tady, tureckych , libanonskych a jihoafrickych vsem rika dobry den a vsech se zepta jak se maji...Deti jsou tady siiiilene...mam z nich osypky...jdeme na hriste a oni si hraji s myma detma a druhy den me potkaji v obchode i s detma a nereknou ahoj nikomu, delaji se ze nas neznaji, to jsem po tech letech jeste nepochopila...jejich matky ...to same...tak proto jse rikala kamaradku nad zlato...o muzich nemluvim, ti maji svuj auto svet...a pravdepodobne se snazi doma delat po vecerech pivo... Muj zivot by byl opravdu mnohem jednodussi..s kamoskou Tak to jsem se rozepsala...doufam, ze Vas to trochu alespon zajima...Vase Zuzka Arabska |
| Katka |
| • |
13.3.2006 23:59:20
Ahoj holky,
tak konečně debata,co je o normálním životě v zálivu a ne o tom,že je tady to"nejlepší místo pro výchovu dětí a že si můžeš za levný peníz najmou filipinskou služku na 24h denně". Takový příspěvky mě fakt celkem rozesmály.Já žiju v UAE zatím krátce asi 1,5roku,ale Zuzka jakoby mi mluvila z duše. O vyřizování víz atd. toho narozdíl od Silvie fakt moc nevím (všechno vyřizuje manžel-arab,a má známýho bývalýho ministra nebo co),takže ten úřední kocourkov sem na vlastní kůži nezažila. Ale zase vím,co vytáčí mě v běžným životě. A úplně nejhorší je nemít si s kým popovídat. Majka píše:nelíbí se ti to - odjeď, ale ono to prostě někdy není tak jednoduchý a černobílý. A nejlepší je,když se češi-turisti vrátí z dovolené v Dubaii a vyprávějí jaký je tu skvělý život.Jedna kamarádka mi dokonce závidí teplo po celý rok:)) Zkrátka kdo nezažil,neuvěří,ať už je to třeba taková prkotina,jako že blinkr používá asi 1 auto z deseti.Takže stojím s kočárkem na chodníku jako tvrdý y někdy hodně,hodně dlouho,než můžu přejít silnici.Taky mi přijde zvláštní ta výchova-nevýchova dětí.Vlastně tady platím za přísnou matku skoro tyranku,když nechci,aby mi dítě lítalo po obchodě jak splašené,a naopak chci,aby si krabičku s pitím otevřelo až po zaplacení. A ten mnoha češkami opěvovaný smysl pro rodinu je moc fajn,pokud jste se svým milým-arabem-možná i muslimem v čechách. Ale to je na dlouhý povídání a já už se nějak moc rozepsala.Tak zatím a všechny vás moc zdravím. P.S.Zuzko,nebyli to náhodou severoafričani:) Silvie,já první bych si ty knižní paměti koupila, to mi věř. S,v budoucnu se máme stěhovat do Sýrie,takže i tvoje zážitky mě moc zajímají. |
| Silvie |
| • |
13.3.2006 23:39:31
Zuzko,
k tomu psani se muzem sejit, vsak Ty mas urcite plno zazitku, ktere jsou jak z jineho sveta. Treba jednou vydame spolecne nejakou sbirku pameti “jak neztratit ceskou dusi napric arabskym svetem”. Byly momenty, kdy jsem i nejake “zapisky” zachrany produkovala, abych se nezblaznila. K te marihuane ... nase skola radeji vyloucila jednoho 14leteho studenta kvuli znamkam, ale duvod byl holt jiny, ono by se to ale blbe psalo, kdyz “to” vlastne tady neexistuje a hoch byl synem diplomata, a tak nejak si s tim prilepsoval ke svemu kapesnemu. Nedokazete si predstavit tu hruzu, kdyz se nam (mne i detem) ho nedarilo jednou probudit ve tride. V pracovnim prostredi to neni zadna sranda. Nevim, co dela Tvuj manzel, ale osobne jsem zazila uplne nehorazne chovani nekterych lidi, jen protoze vedeli, ze oni by vzdycky jakykoliv spor vyhrali nebo ze ty bys s tim mela vetsi problem nez oni, takze clovek musi spolknout priserne veci. Tady je kazda rada draha! Z druhe strany tim, ze jsi s nim, mu pomahas neskutecne, protoze to aspon muze nekomu rict a i to neni malo. Jen doplnim, ze si absolutne nestezuju na chovani obcanu Emiratu, s kterymi se normalni smrtelnik stejne moc casto nesetka. Mela jsem stesti, ale ti se ke mne vzdycky chovali velice slusne a respektovali me, coz neni ale pravidlem. Zuzko, vase deti uz chodi do skoly? A pokud jo, tak kam? Zatim se mej co nejlip S. |
| Silvie |
| • |
13.3.2006 23:25:09
Lenko,
nevim, kam ten tvuj pritel chodi pro dane informace…z praxe nemuzu nic vyloucit, ale spis by to byly jen vyjimky napojene na nekoho dost vlivneho, ale pak nechapu, proc si nezadat o to vizum v SA primo. Jinak turisticke vizum do SA sice teoreticky existuje, ale mam dojem, ze podminky jsou mlhave ci nezname. Takze uz jen mluvit o turistickem vizu do SA, je trosku uhozene. Pokud dotycny nemyslel vizum pro poutniky, ale to je neco uplne jineho. Spis ted otazka na Zuzku, jestli potkala v SA hodne turistu ??? Nejspis by se jednalo o pobyt v super luxusnim hotelu, ktery by se za tebe zarucil, tak to existuje i v Kuvajtu. Mam dojem, ale ze to je spis nesmysl. Za prve : lide, kteri pobyvaji dlouhodobe v SAE, maji zjednoduseny pohyb do okolnich zemi, ale o vizum do SA si zadat musi, takze bych se dost divila, aby to bylo pro turisty jednodussi, no a za druhe je plno zemi (CR ne), ktere turisticke vizum v SAE obdrzi primo na letisti formou razitka, ale nikdy jsem neslysela, ze by melo platit i v SA. Mozna existuje nejake “kolektivni turisticke” vizum pro bohace, ale to je pak potreba kontaktovat pana K. na jistych ostrovech ci primo v SAE p. M. K., ti by urcite vedeli, jak ziskat prislusna viza bez problemu... Naopak nevim, jake moznosti maji obcane Kataru, Omanu atd., ale to si myslim, neni vubec dulezite pro tuto diskusi, protoze takovych lidi si sem chodi pro radu asi poskromnu. Rada se necham poucit, ale zajimal by me konkretni pripad a ne blabla...jo v techto zemich se taky nekdy moc mluvi, ale skutek utek...a ukonci to inshaala. S. P.S. Tvuj afgansky pritel ma stesti, pokud muze “domu” s nemeckym pasem, protoze ne kazdy stat se na to diva s nadsenim, tady myslim ty, kteri maji stale i to puvodni obcanstvi. |
| S |
| • |
13.3.2006 20:25:55
Zuzko, ja te teda chapu na 200 procent, ja mela v Syrii to stejny. Sice Syrie je pomerne demokraticka zeme oproti Saudi, ale ja se mam do SA vdat a uz ted trnu hruzou.. pro rejpaly:.. ne, ja jinyho nez tohohle chlapa nechci... a tak se ty Saudi nevyhnu. Mam o tom jakysi exoticky predstavy, dost zidealizovany, ale po my zkusenosti se Syrii dostanu asi poradne na zadek od zdejsi spolecnosti. Jojo v Syrii na me taky kazdej koukal jak na devku, vitali me kdyz bylo videt ze mam penize a strasne ocividnym zpusobem se me snazili oskubat. S vracenim drobnych v obchodech a taxicich jsem se odnaucila pocitat. Chlapy byli miliiii pac me chteli dostat do postele, jakmile zjistili ze nic nebude tak se nehlasili. Slovo "kamarad s Evropankou" znamena ze s ni samozrejme bude spat.. pac: my muzem! Zensky vetsinou zarlivy a bavit se nechteli. A tak jsem ztratila male friends a nemela zadny female friends. Studovala jsem tam a jak nekdo tady muze rict ze mam na vyber, jo ja vim, ale on nekdy clovek chce neco dodelat kdyz uz s tim zacal a nechce se citit jako "looser!" a utikat pri jakykoliv potizich. Ja nechci zdrhat z boje a tak sem tam chtela zustat a vsechno dokoncit. Jo a taky si tu nechci stezovat, ale jen tu rikam co se mi stalo. Nechci rict ze jsou tam vsichni hrozny, ale asi jsem nemela stesti na lidi. Ale to neznamena ze pri kazdy otazce "jak bylo v Syrii" reknu.... "bezvadnyyyyy vzivote jsem nebyla ve vyspelejsi zemi mezi lepsima lidma" pac to proste neni pravda. Oni chteji byt jaky my, ale pak uvidi Evropanku a delaji ze snad spadla z vesmiru. Kazdej nevzdelanec ze sebe dela inzenyra. Kdyz je nekdo prohlidne zacnou bejt neprijemny. Nevim proc to tak vidim, ja k nim nejedu za vydelkem a lepsim zivotem, jako oni k nam, (neze by nas nejak milovali), prijela jsem tam protoze jsem mela zajem je poznat a naucit se jejich jazyk, pripadne se tam usadit, ale jsem z toho totalne vylecena. A mrzi me ze ted chodim a rikam lidem co se tam deje, pac oni to nechteji slyset. Ani me se nechce verit. Do tyhle kultury jsem investovala vetsinu svyho zivota a ted na to musim koukat jen z povzdali. A je fakt ze si ted vic vazim evropskych meritek, nelezeni cizim do soukromi atd. No lidi je mi fakt lito co mam za zkusenost, rada bych vas tam nalakala...
|
| Zuzka |
| • |
13.3.2006 17:15:37
Pry jim rekl hlavne at nespi...hahah
|
| Zuzka |
| • |
13.3.2006 17:01:29
To nebyli zapadaci..bohuzel
|
| lenka |
| • |
13.3.2006 12:18:24
tak to fakt nevim, asi delat mrtveho brouka, kdyz uz je nekdo tak blbej, ze huli i v muslimskych zemich... at na to ten tvuj co nejrychleji zapomene a snad se nic nestane
|
| Zuzka |
| • |
13.3.2006 11:13:54
Jeee kaficko, vinko to bych si dala libit, ja ale do Evropy pojedu az na leto...Uz ted zadame o vystup!!!hahaha...
..no ale Silvie JA budu prvni kdo si Tvoje pameti z UAE koupi,pak mi rodice, moje sestra a bratr a mi bratranci a bratranci a sestrenice tech bratrancu...mozna ,ze by stalo zato to napisat,...kdyz ne pro profit pro super cteni urcite...ja jsem na historky zvedava moooc...a oni jakbysmet Vcera prisel muj muz v noci domu a mel oci jak bambule..rikal,ze nachytal sve podrizene kourit marihuanu...ty oci samozrejme nemel z toho oneho , ale z toho, ze nevi co ma delat...kdyz je nahlasi bude mit problem vice on nez oni, protoze je neuhlidal....hmmm a to mu sacovali kufry jestli naahodou neveze neco on...nejaka reakce na toto? |
| lenka |
| • |
13.3.2006 9:56:11
omlouvam se, ze pisu jak tatar, v prvni vete ma byt jen jedno sloveso...
je mi lito, ze jsi prozila to, co popisujes, jen jsem chtela rici, ze ja bych na to cafe urcite zasla, i kdyz nejsem maminka a ani nebudu |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.