| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 906  [Dalších 116 >>]
Libuse a Meggie
  • 
6.2.2006 16:47:13
Cau Andrej,
tak to se mas, ze budete bydlet v centru i kdyz pro malyho to bude asi divoky. Nejhorsi jsou ty jejich blby vysoky obrubniky, to je s kocarem docela hrozny ,ale to sama uvidis. Hlubokej kocar tu nesezenes, tak jestli ho nemas, tak si ho kup v CR. Ja jsem sem letela poprve, kdyz bylo maly 6 tydnu a celou cestu v letadle prospala, pak jsme leteli do USA, kdyz ji byli tri mesice a byla v pohode, spala celou cestu. Nevim, jakej je Adamek spac a jedlik, ale letadlo podle me snese v pohode. Zkus ho krmit pri vzletavani a pristavani, aby mu nezalehli usi, ale treba mu to vadit nebude. Nam to s krmenim nikdy nevyslo a Meggie to bylo uplne jedno. Hlavne si zajisti sedadlo v letadle v prvni rade a zamluv si ten kosik pro mimina, pak to bude bez problemu, uvidis. Tak my se budem tesit, az priletite a urcite neco podniknem.
Libuse
Andrea a Adámek
  • 
6.2.2006 16:38:58
Ahoj Nelo. V Emirátech skutečně krásně je, všechno je tam barevné a veselé. Jen to horko je někdy nesnesitelné. Bohužel zrušili mou oblíbenou pláž v Khalidia Palace Hotel. V okolí je ale spoustu další hotelů, které lze o víkendech navštívit(Khorfakhan, Mafraq Hotel, Al Ain). Co se týče místních lidí, to je právě to, na co se těším ze všeho nejméně (hlavně muži). Také jsou tu velmi levné taxíky, což člověk bez auta velmi ocení.Doufám, že když se obklopím příjemnými lidmi (hlavně Čechy), zvyknu si docela rychle. Pokud s přítelem do Emirátů zavítáte, určitě se ti tam bude líbít. Zdraví tě Andrea
Andrea a Adámek
  • 
6.2.2006 16:19:51
Ahoj Libuše, jsem ráda, že jsi se ozvala. Troufám si říct, že AUH docela znám. My budeme bydlet v Khalifa complex (naproti Abu Dhabi Mall). Budu ráda, když od tebe po našem příjezdu dostanu typy na dobré doktory a další potřebné věci, které je třeba zařídit. Ještě jsem si vzpomněla, jak malá Meggie snášela cestu letadlem? Až poletíme, Adamovi budou 3 měsíce, snad to v klidu přežije. Až dorazíme, určitě se ti ozvu. Zdraví Andrea a Adámek
Libuse a mala Meggie
  • 
4.2.2006 9:43:58
Ahoj Andreo, ja uz bydlim v Abu Dhabi od prosince 2005 a muzu te ujistit, ze strach mit nemusis, zije se tu krasne. Je tu dost Cechu a s malym ditetem se ti tu bude libit. Jsou tu krasny parky pro deti, pediatri jsou taky na vysoky urovni a pocasi je ted krasny. V lete se tu asi upeceme, ale co se da delat, jeste ze je tu vsude klimatizace.
Je to sice arabska zeme, ale poznat to moc neni, je to tady dost modernizovany, tak zadnej strach. Pro malyho tu sezenes vsechno, ceny jsou trochu vyssi nez v Cechach, ale takovej rozdil to zase neni. Nevim, jak moc se v Abu Dhabi vyznas, ja zatim moc ne, ale bydlime v Al Khalidya, je to blizko hotelu Hilton u Corniche. Kdybys coloki potrebovala, tak se ozvi a muzem se sejit, az se pristehujete. Meggie je 6 mesicu, tak si dovedu predstavit, jak se tu budes zpocatku citit. Muj email je libusequinn@seznam.cz, tak se tesim, az se ozves.
marie
  • 
3.2.2006 22:29:31
Mam pritele Libanonce, mame v planu se brat v lete, ale popravde se do toho moc netlacim jelikoz se pritel planuje odstehovat do Beirutu behem pristich 2 let. Mam z toho strach si ho vzit, a ojet tam. Jak takovy zivot tam vypada?? Je to velky rozdil pro nas cesky tam?? Pritel neni muslim ale i presto mam strach aby se v te sve zemi nezmenil a nezfanatizoval...Budu moc vdecna kdyz se ozves.M
nela
  • 
3.2.2006 9:49:48
Ahoj Andreo, dekuji Ti moc za odpoved! I kdyz bych radeji slysela, jak je to tam uzasne a ze bys tam rada zila navzdy! Ja se te odlisne kultury a jineho mysleni tez bojim, i kdyz vubec vlastne nevim, jak se to projevuje a co me tam bude delat nejvetsi problemy. Z vlastni zkusenosti ale vim, ze nekdy trva, nez se clovek tak nejak zabydli, najde si pratele atd., i kdyz tuhle zkusenost mam z USA, kde jsem taky nejakou dobu zila a zpocatku jsem to tam nesnasela, ale stacilo asi pul roku a citila jsem se tam jako v druhem domove. kdyz budes mit jeste trochu casu, napis, jaci tam jsou lide....
Mej se krasne! Ahoj Nel!
Andrea a Adámek
  • 
2.2.2006 20:45:41
Ahoj Nelo. Je rozdíl jet někam na dovolenou nebo tam žít. V Emirátech je hezky, mně se tam líbí. Teploty v létě dosahují až 55 stupňů. Loni v červenci (byla jsem v 5.měsíci těhotenství) jsem s tím měla trochu problém, uvidím jak to bude teď. To znamená, že se vůbec nemůžeš pohybovat po ulici. Nezbývá tedy než být doma, na pláži nebo v nákupním centru (kterých je na rozdíl od Dubaje v AUH pomálu). Dále kultura a myšlení zdejších lidí je odlišné od našeho. Vím, že co jsem si uvařila si také musím sníst. Proto mi nezbyde, než se s tím vším zžít. Andrea
nela
  • 
2.2.2006 14:38:48
Andreo, muzete mi prozradit, proc uz ted vite, ze se Vam tam nebude libit? Je to proto, ze vite, ze se Vam bude styskat po Vasi rodine nebo i z jineho duvodu...? Zajima mne to, jelikoz pritel, Arab, mluvi o tom, ze do teto oblasti, SAE, Kuvajt ci Qatar by rad sel, kvuli moznosti lepsi prace. Zatim stale zijeme zde u nas, ja jsem tam nikdy nebyla. Slibil, ze me tam vezme na dovolenou, ale stejne si myslim, ze za tyden nebo dva, si obrazek moc neudelam.
Andrea
  • 
1.2.2006 22:08:27
2.prosince 2005 se mi narodil syn Adam. Manžel (Palestinec) žije a pracuje v Abu Dhabi. Já se synem bych za ním měla přijet v březnu letošního roku. Emiráty znám, jezdím tam již 3,5 roku za manželem. Vždy se ale jednalo o návštěvu v rozmezí 2-4 týdnů. Mám strach (spíš jsem si jistá), že se mi tam nebude líbit, a už teď se těším, až budeme opět v Čechách. Byla bych ráda v kontaktu s nějakou českou maminkou, která by mi by pomohla zpříjemnit chvíle strávené tak daleko od mých rodičů a přátel. Děkji. Zdraví Andrea
Andrea
  • 
1.2.2006 22:08:16
2.prosince 2005 se mi narodil syn Adam. Manžel (Palestinec) žije a pracuje v Abu Dhabi. Já se synem bych za ním měla přijet v březnu letošního roku. Emiráty znám, jezdím tam již 3,5 roku za manželem. Vždy se ale jednalo o návštěvu v rozmezí 2-4 týdnů. Mám strach (spíš jsem si jistá), že se mi tam nebude líbit, a už teď se těším, až budeme opět v Čechách. Byla bych ráda v kontaktu s nějakou českou maminkou, která by mi by pomohla zpříjemnit chvíle strávené tak daleko od mých rodičů a přátel. Děkji. Zdravím Andrea
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 906  [Dalších 116 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.