| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 906  [Dalších 106 >>]
Libuse a mala Meggie
  • 
31.1.2006 8:01:54
tak uz mesic zijeme v Abu Dhabi a vypada to, ze tu asi 3 roky zustanem. Meggie je 6 mesicu, takze jsem na matersky a docela je to tu pohoda, i kdyz trochu vic zabavy by neskodilo. Tak me napadlo, co se nekdy dat dohromady a neco podniknout, jestli je tu nekdo z okoli, treba z Dubaje nebo tak...
Sausen princezna 2roky
  • 
26.1.2006 23:44:33
Ahoj Ivka,ja ani neviem,ci to je este aktualne,ale skusim len tak napisat,pretoze ma zaujalo,ze si zila v Bahraine,kde uz niekolko rokov zijem aj ja.Tak ak mas chut napis ako sa ti tu pacilo a co si vlastne robila.Nie si nahodou letuska?A ak nahodou niekto cita a zije tu,alebo sa sem chysta nech sa ozve.Zdravim vsetky baby.
Bara
  • 
21.1.2006 19:09:22
Promin Sharjo, zkomolila jsem Tve jmeno..
Bara
  • 
21.1.2006 19:01:48
Draha Sarjo,
ja mam dva kluky 4 roky a 8 mesicu, bydlime v SA v Jubailu,mame asi spolecny program taky sjizdime s manzelem Super Nanny!!!!! I s malym 4 letym, aby videl ty priklady!!! Hahaha...kazdopadne ...ufff jsem tady sotva 3 tydny, uz jsme se byli zapsat ve skole , protoze mu chybi detsky kolektiv...to jak se tady deti chovaji, ..je asi podobne jako v UAE..velice agresivni, netecne a velice, velice nevychovane...Je tezke mu najit kamarada i tady v compoundu ...lede jsou tady uz leta a maji svuj zabehly ziv . styl..deti zvlastne nemaji potrebu se seznamovat...Max tim velice trpi...doufam, ze se podari ve skole...doufam, ze nastoupi koncem mesice do BIS, do Pre recption tridy...Je velice bezprostredni a leti za vsim co se hybe...deti na nej ziraji a ani nereknou Hello...doufam, ze se to casem podda...Jak dlouho jsi v Dubaji?
iveta
  • 
20.1.2006 23:42:04
Mila Silvie,souhlasim s tebou,ze deti se nauci jiny jazyk,rychle a se spravnou vyslovnosti ve skole.Ja nemam zkusenosti se skolama v Dubaji,kdyz jsme tam bydleli,dcera byla prilis mala.Ale kdyz jsme se prestehovali do Qataru,Doha zacala chodit do Montesori.Byli ji dva roky.chodila puze na par hodin tydne.Potom jsem ji ale musela vzit pryc,protoze personal byn Indie a sri Lanka,tak asi vis o cem mluvim .Mam namysli akcent...Zapsali jsme ji do soukrome skoly,Doha akademie.Al Jazira.Nemohu si ji vynachvalit.Arabstina se vyucovala pouze hodinu tydne.Jinak veskere programy pro deti byly v anglictine .Jeji ucitelka byla z Australie,tak pochytola i hezky akcent.Dnes chodi opet do soukrome skoly tady v Kanade.A co se tyce ceny...je tady skola 3x drazsi nez Qatar.Moje zkusenost je takova,mluvim s dcerou cesky,pouze kdyz jsme s manzelem vsichni anglicky Protoze porad budeme mit slovansky prizvuk,nechavam na okoli,aby ji dalo tu spravnou vyslovnosta prizvuk.A zatim se mi to vyplatilo.To same si myslim o Arabstine.Par slovy se to nevytrhne a vyslovnost je opravdu velice tezka.Tedy zase a znovu...kolektiv,kolektiv a zase kolektiv .Preji hodne stesti pri vyberu skoly,protoze je to velice dulezite pro dite,jestli se mu tam bude libit od prvniho dne a bude tam chodit rado,nebo jako za trest.vsechny vas moc zdravim tady z te zimy...
Sharja SAE 38342
17.1.2006 10:45:00
Ahoj maminky
A jeste aby toho nebylo malo tak s jazykem,tak jeste zlobi.Urcite si reknete kazdy dite zloby ale ta moje holcina je tvrdohlava a moc agresivni jak se nastve tak pak se neda zastavit naposledy mne pred par dny kousla divame se na Super NANY nevim jestli to znate a snazime se stoho neco pochytit ale zatim bez uspechu.Tak ted tri dny sem na ni moc prisna a zatim je klid,ale bojim se jak skoncim se porad mracit zase zacne tu svoji.Je jako certik.A to mi rikali ze holcicky sou hodny.Manzel by chtel dalsi ale ja se do toho moc nehrnu protoze sotva zvladam jednu tak se dvema to by byl boj.Poradte nejakou taktyku na sklidneni jak ditete tak maminky.
Musim rict ze tady sou deti po skusenosti na hristi a v ochodakach velice zly.Musim rict uz 3krat jsme museli dceru branit pred zlymi detmi a ona uz se zacina chovat jak oni tak ja nevim co sni. PETRA
Sharja SAE 38342
17.1.2006 10:24:03
Ahoj Klaro jednu Klaru z Dubaje uz znam ale ta ma kloucka a holcicku.
Pocasi je pekne ikdyz sme byli nemocni.Jinak je tu pekne jestli by ses chtela semnou seznamit tak ti nabyzim svuj mobyl a muzes se ozvat jestli budes chtit.a take prijit na navstevu.Mob-0503847382
Moje dcerka ta sem tam pochyti nejake slovicko ale jak ji reknu at neco rekne arabsky nerekne nic nevim jako by se stydela.
Preji Pekny den.
Klára
  • 
17.1.2006 1:06:50
Ahoj Petro,
vidím, že máš jsme na tom skoro úplně stejně. Jmenuju se Klára a mám dvě dcery-starší je 3,5roku a mladší 15 měsíců. Manžel je taky arab ze Sýrie,ale žijeme v Dubaii.Vzhledem k tomu, že děti tráví nejvíc času se mnou a já arabsky umím jen velmi málo, je jasné, že jazykem č.1 je u nás doma čeština. Navíc manžel teď navíc pobývá delší dobu pracovně v cizině, takže arabsky děti moc nenaučí. Zatím uvažujeme o tom, že dáme starší dcerku po letních prázdninách do školky, tam by snad arabštinu měla "pochytit". Měj se fajn, ahoj Klára
P.S.Konečně trochu normální počasí,co?:)))
Klára
  • 
17.1.2006 1:06:48
Ahoj Petro,
vidím, že máš jsme na tom skoro úplně stejně. Jmenuju se Klára a mám dvě dcery-starší je 3,5roku a mladší 15 měsíců. Manžel je taky arab ze Sýrie,ale žijeme v Dubaii.Vzhledem k tomu, že děti tráví nejvíc času se mnou a já arabsky umím jen velmi málo, je jasné, že jazykem č.1 je u nás doma čeština. Navíc manžel teď navíc pobývá delší dobu pracovně v cizině, takže arabsky děti moc nenaučí. Zatím uvažujeme o tom, že dáme starší dcerku po letních prázdninách do školky, tam by snad arabštinu měla "pochytit". Měj se fajn, ahoj Klára
Klára
  • 
17.1.2006 1:06:46
Ahoj Petro,
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 906  [Dalších 106 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.