Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Michaela |
| • |
16.1.2006 17:50:43
Zdravím Vás, děvčata. Mám na Vás prosbu. Jste tu některá z popsané oblasti. Chci jet v dubnu do Antlaye na konferenci a vzít sebou 2letého syna. Máte nějaké tipy či doporučení na vhodnou leteckou společnost? zatím mám jen tip na leteckou společnost Austrian, lítá 1x týdně z Vídně do Antalye. Dále, jak to teď vypadá s tou ptačí chřipkou atd. Jesti se něktekrá ozvete, určitě budu mít více dotazů. Děkuji za odpovědi a zdravím ze zimy :-)!
|
| Silvie |
| • |
16.1.2006 8:02:54
Mila Petro, tak to me mrzi, ze jsme se nepotkaly, protoze ja jsem s manzelem zila v Sharjah od srpna 2001 az do leta 2005, kdy jsme se odstehovali do Australie. Deti sice jeste nemame, ale protoze jsem v SAE ucila, tak jsem se setkala se spoustou podobnych pripadu (jak v dobrem, tak spatnem slova smyslu). Co se tyce jazyku (ang. i arab.), tak doporucuji vzhledem k veku dcery zapis do materske skoly, kde se nauci dane jazyky asi nejrychleji a nejzajimavejsi formou, jak to tady uz uvedla iveta. Musi se davat pozor na uroven dane skoly, ale take si mozna jasne vyresit, kde budete bydlet v budoucnosti, aby vase dcera mohla bez problemu prestoupit z jedne skoly na druhou, coz neni vzdy jednoduche. V Emiratech mate velky vyber skol, ale skolne muze byt nekdy dosti vysoke a nektere skoly pozaduji uz i v tomto veku prijimaci pohovory. Osobne bych doporucovala anglickou skolu (velmi dobra uroven, ale draha). Pro upresneni : v Emiratech je dle mistnich zakonu (v Sharjah urcite, mam dojem ze i v Dubaji) vyuka arabstiny povinna na vsech zakladnich skolach, tedy i ve skolach s jinym vyucovacim jazykem (ang., fr., …), ale vetsinou ji uz vyucuji i v materskych skolach. Pro vasi dceru by bylo asi take vyhodne, aby byla zapsana ve skolce, kde se uci a pouziva arabstina tveho manzela (neni arabstina jako arabstina), urcite bude mit nejake skolky doporucene svymi krajany.
V Emiratech jsem se bohuzel setkala i s pripady, kdy 18tilety student “ovlada” 3 ci vice jazyku, ale zadny poradne! A to je katastrofa. Osobne nejsem prilis naklonena ani “anglicky mluvici” pani na hlidani, pokud by to nebyla opravdu rodila mluvci. Pokud budes chtit nejake presnejsi informace, tak mi pisni na mail. Jsem sice uz mimo, ale kontakty na mistni lidi stale funguji. Zdravi Silvie |
| iveta |
| • |
31.12.2005 13:03:59
Zadny strach.tam maji vse a mozna jeste vice...a kdyz zajdes do SANNA,nakoupis krasne znackove veci pro mimco za babku!!
|
| iveta |
| • |
31.12.2005 12:59:30
Ahojky,koukam,ze mas stejny problem,jako jsem mela kdysi ja.Manzel je arab,ale protoze dcera,dnes 6 let travi vice casu se mnou,mluvi plynne cesky a anglicky,dneska diky skole i francouzsky a zacina spanelstinu,ale arabsky skoro NIC!!Kdyz jsme zili v Qataru chodila do Al Jazira academie a tam meli par hodin arabstiny tydne.To ale vsechno uz zapomnela,protoze ted zijeme v canade.Mozna ,ze po prazdninach,letnich pujdme zpet do Emratu,doufam,ze ve skole to zase dohoni.Kazdy novy jazyk je prinos a deti se uci uzasne rychle.jsou jako houby,ktere nasavaji informace.Netrap se,az zacne chodit do kolektivu,budes koukat,jak rychle se nauci.Doufam,ze se jednou sejdeme na beachi v Dubaji.Ja jsem zila v Abu Dhabi,Qatar a Bahrain.Jsou to ma nejkrasnejsi leta zivota!Ozvy se a muzeme pokecat,pa ivet
|
| Sharja SAE | 38342 |
|
30.12.2005 6:50:07
Ahoj vsechny maminky,menuju se Petra a jsem z CR ale uz od roku 2001 cestuju mezi emiratama a CR protoze v emiratech mam manzela a v cr rodice.Mam dceru jsou ji 3.Ted jsem v Dubai a mam mensi problem, dcera umi dobre cesky ale nevim jak ji naucit arabsky a anglicky manzel je arab ze Syrije,je moc malo doma tak nevim jak na to.Poradi te mi.Dekuji
|
| alex |
| • |
26.12.2005 23:42:53
ahoj Marie,tady je ALex - ziji uz 5 let v beirutu - manzel je Lebanonec. mame 8 mesicni berusky...
nechces pokecat o Lebanonu?? |
| Alex (andra) Milan |
| • |
26.12.2005 23:32:05
Ahoj - hlasim se - ;o) Ja ziji v Beirutu uz 5.5 let...
kdy se stehujes do Birutu???? Alex ;o) |
| Alex Milan |
| • |
26.12.2005 23:27:01
Ahoj Amiro - nahodou jsem jukla a hle - ty jsi ze Sirie? Ja bydlim v Beirutu - vim ze je to blizko... manza casto jezdi do Damasku - ma tam naky "byz"
ozvi se mi - rada pokecam ;o) Alex a 2 pumprlinky 8mesicni |
| Liwa |
| • |
17.12.2005 0:23:14
Milá Villa, žijeme teď s dětmi v Dubaii a vážně nemušíš mít strach ani o skleničky ani plínky. Plínky jsou k dostání v každém malém supermarketu, značky plínek jsou jako u ČR-pampers, huggies atd.,a navíc cena plínek je ve všech obchodech stejná a taky podobná té v čechách. Skleničky koupíš třeba Carrefouru a taky je výběr z několika značek. Stejně tak dětské čaje, kaše atd. Tak hezký pobyt!!!!!
|
| Reny+Karlík 2004+Dorotka 2010 | 21169 |
|
|
16.12.2005 14:56:54
Promiňte holky, že tady nakukuji,ale chtěla jsem některou z Vás o něco poprosit.
Začala jsem sbírat čajové přebaly a tak mě napadlo Vás oslovit, jestli by nebylo možné nějaké ty přebaly zaslat. Budu moc vděčná. Díky Reny |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.