| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kyčle

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1747  [Dalších 1497 >>]
Honza +// 96654
30.3.2011 8:44:48
Jo a ještě jsem Ti chtěla napsat ať se vůůůůůbec nestresuješ tím, jestli ve frontě na kyčle někoho zdržuješ, nebo ne. Vím je to takové nepříjemné, když za tebou stojí fronta lidí a chtějí být co nejdřív pryč, ale naučila jsem se to ignorovat. Jde o tvoje dítě, potřebuješ informace, tak jak jinak to máš udělat, než se poptat doktora? Nikoho nezabije, když tam budeš o 10min. dýl než ti ostatní. A kdo je normální tak to pochopí, kdo ne ať ti vleze na hrb.
Honza +// 96654
30.3.2011 8:34:15
Našla jsem v jiné diskuzi tuhle stupnici, která je myslím pro laika docela srozumitelná.

Klasifikace podle Grafa:
Kyčel I - zralá
Podtyp Ia - vše v pořádku
Podtyp Ib - úhel alfa u stříšek v pořádku, úhel beta zatím větší, tj. stříšky mírně nezralé)

Kyčel II - úhel alfa u stříšek menší, úhel beta větší, tj. stříšky nezralé
Podtyp IIa - fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3m)
Podtyp IIb - opožděná zralost (děti starší 3m)(prodlužuje se abdukční balení)
Kyčel IIc - určitá displasie, tzv. ohrožená kyčel (léčení abdukčními pomůckami (např. třmínky?))
Kyčel D - nestabilní, decentrovaná (hospitalizace)

Kyčel III a kyčel IV - dislokovaná, tj. vymknutá (okamžitá hospitalizace)

Přeju hodně štěstí~;((
Romca26 84924
29.3.2011 22:11:13
díky moc Natalí, to je výborný nápad s těmi otázkami.Zkusím tam jít ted už pozdeji,aby tam nebylo moc dětiček a nebudu ve stresu,že zdržuju.Ještě jednou díky za ten graf budu ráda a určitě dám vědět jak jsme dopadly Romča
Honza +// 96654
29.3.2011 21:03:54
My jsme tenkrát dostaly v porodnici takový papír na kyčle do které ortoped zapisoval nález. Vy ho nemáte? Já Romčo nejsem ortoped, jen vím, že ortoped čísluje kyčle podle Grafovi stupnice. Tu stupnici Ti sem pak můžu okopírovat, dle toho co ti napíše doktor do zprávy zjistíš jak na tom jste, ale nejlíp ti to vysvětlí určitě doktor, pokud nemáš medicínské vzdělání. Vím jaké to je, když to běží na sonu dětských kyčlí jak na běžícím pásu takže si to dovedu představit. Já jsem si pak postupně psala otázky, které mě napadaly na papír, který jsem si pak při příští kontrole vzala sebou a ptala se doktora a on si na mě ten čas vždycky udělal i v tom šrumci, který tam panoval.
Jinak se neboj nožky budou v pořádku, i když to třeba potrvá dýl.
Romca26 84924
29.3.2011 20:41:53
Určitě ještě zavolám doktorce,vím pravě o tom , že i při kyčlích se cvičí proto mě zaráží,že se na ní ani nepodívala jak je pase.Diagnozu kyčlí neznám nedali mi žádný papír a já jsem byla tak ochromená z toho že dostala dečku,že jsem si o to zapoměla říct,také to na mě doktor viděl,že se mě i zeptal kdy mám vůbec přijít.Je to tam hrozné,je to tam jak na běžícím páse,člověk se nestačí ani na nic zeptat.Mohla by jsi mi potom teda poradit jak na tom je?Mám v umyslu až pujdeme za ty 3 týdny na kontrolu říct o ten papír.Díky moc Romča
Honza +// 96654
29.3.2011 20:01:14
Romčo, já bych jí zkusila zavolat a řekla jí, že vím, že mi říkala, že je teď třeba řešit kyčle, ale že se mi nezdá to a to a že jsem z toho nervózní a byla bych klidnější kdyby se na malou mrkla, popřípadě nás někam neposlala. Mě totiž dost zaráží, že Ti řekne praktický lékař pro děti, že je teď potřeba řešit hlavně kyčle a nějaký zvláštní vyklánění hlavičky jak popisuješ budete řešit až po kyčlích. Kdyby ses jí ptala, jestli nemá cvičit na kyčle, tak bych to pochopila, že se uvidí jak se to bude vyvíjet.Ale i tak, jsou tu děvčata, která s dětmi při kyčlích normálně rehabilitovala, některá cvičila i Vojtkovku, tak nevim proč by to nešlo.~d~ Notabene kyčle dovedou být na opravdu dlouho, tak nechápu kdy by chtěla řešit ostatní věci. Nevím jakou máte diagnosu, třeba to bude rychle v pohodě, ale taky to může trvat dýl.(nechci tě plašit)Dej vědět jak jsi dopadla.
Romca26 84924
29.3.2011 17:44:00
ahoj Natalí přesně tak bojim se aby se něco neprošvihlo,ptala js em se dětské doktorky,ale když máme jít na kontriolu až za 3 tždny na kyčle kvuli vel.peřinky zda není potřeba větší a na kontrolu kyčlí až za 6 týdnu.Co mám dělat?
Honza +// 96654
29.3.2011 9:07:07
Romčo 26, moje malá měla od narození široké balení a od šesti týdnů Pavlikovi třmínky. Pokud se ptáš na to jak pásla koníčky, tak v tom nebyl u nás opravdu problém. Malá pásla ukázkově. Řemínky měla neustále, sundávala jsem jí jen na koupání, takže při této příležitosti jsem jí dávala pást a v pohodě pásla.(až jsem se sama divila)
To co mi teď popisuješ, že dělá tvoje malá když pase, dělala švagrové malá(nožky má jinak zdravé) a na rehabilitace chodily.
Takže, pokud jsem tě správně pochopila, nejde Ti momentálně o to, aby jste rehabilitovaly kvůli kyčlím, ale kvůli tomu, že malá jde při pasení tkzv. do luku a vytáčí nepřirozeně hlavičku?
Jestli ano, tak bych se zeptala jestli by ty rehabilitace s Frejkovou peřinkou nešlo skloubit. Jaké dr. jsi se ptala? Obvodní? Ortopeda?
Romca26 84924
28.3.2011 23:40:14
DÍKY MOOC
Yuki 00,03,07 49504
28.3.2011 23:09:05
nebojte se, já jsem měla těžkou vadu kyčlí, invalidní důchod do 5 let, a není nikde poznat že by mi někdy něco bylo, syn měl těžkou vadu taky, teda on i bez trakce a sádry, ale je mu 8 byli jsme na kontrole minulý týden a doktor prohlásil, že nikde není nic vidět, že má kyčle jako nový :))
je to otrava, ale bude dobře
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1747  [Dalších 1497 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.