| Ruth | 147384 |
|
|
11.11.2020 7:26:14
Huso,
naštěstí tento postoj neměly všechny. Ani všichni. Jaký? Ten, že buďme vděčné, že jsme přežily, je jedno, jak se k nám a dětem oni přemoudřelí chovají, arogance rovná se kousek nepohodlí... Naštěstí pro další generace, jinak by přece nebyl důvod něco měnit, že. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
11.11.2020 7:13:54
Stará huso, nejde o pohodlí.
Jde o hladký průběh porodu. Zásadní podmínkou pro něj je bezpečí, absence ohrožení. To nespočívá v tom, že tě někdo obloží svíčkama a pouští ti mantry, ale v tom, že víš, kdo se kolem tebe pohybuje, máš k němu důvěru, nezasahuje ti nadbytečně do porodu, nepodřizuje tvůj porod potřebám zařízení. Nejde tě vnitřně vyšetřovat jako třetí během půl hodiny. Nenutí ti vyšetřovací metody, které mají pochybný přínos, jen aby měl záznam. A tak dál a tak dál. To by se dalo udělat i v porodnici, ale v praxi to kulhá. Zejména chybí návaznost péče - že porodní bába, která se o tebe stará, s tebou pak porodí. Ona zná tebe, ty ji, víte vzájemně, kdy jde do tuhýho... Předem si řeknete, jak to bude, kdy je potřeba ustoupit od plánů... To tu není. Takže část lidí to řeší domácím porodem. U toho jsou rizika komplikací nižší než v porodnici, ale taky jsou tam ty komplikace daleko hůř řešitelný. Navíc k tomu přistupuje systém, kterej skandalizuje každou domarodku, který se zkomplikoval porod, což vede k tomu, že si lidi záchranku zavolají příliš pozdě. Navíc k tomu přistupuje praktická nemožnost mít doma kvalifikovanou porodní asistentku, protože úřady blokují oprávnění porodních bab chodit k porodům. No a pak to takhle končí. |
| Senedra | 14756 |
|
|
11.11.2020 6:24:36
Moje druhé dítě měla 1.30kg a vypadalo jako "malý stařík". Nedávno jsme doma pekli králíka, tak jsem mohla dítěti ukázat, co to znamená vypadat jak stažený králík.
|
| K_at | 121378 |
|
11.11.2020 5:55:38
Magrato, ano. Já měla cca 1,50kg. Stažený králík, bez malíčků na nohou. Prý teda miminko nic moc. 🤣
|
| K_at | 121378 |
|
11.11.2020 5:53:56
Huso, už jsem to tu psala. Moje máma kdysi sdělovala přes zamřížované okno z patra svému muži tragickou novinu. To normální režim nebyl. O tom, že ji nikdo ani neřekl, jaké riziko a v jakém stavu novorozeně je. A rovnou ji lupli injekci, aby nevyvadela. Sorry, nechápu, že to zvládla. Jsi statečná holka. Někdo statečný není. Hele, i ta zvířátka potřebují bezpečí a klid při porodu.
|
| Muumi | 41406 |
|
11.11.2020 0:37:09
https://www.vfn.cz/wp-content/uploads/2019/02/lamberska-placentarni-transfuze-u-extremne-nezralych-novorozencu.pdf
K tématu placentární transfuze když tak zde (od mojí oblíbené paní doktorky:) |
| Muumi | 41406 |
|
11.11.2020 0:35:38
Moje 1,7 kilo vážící dítě v 31. týdnu vůbec nevypadalo jako nedonošenec. Žádná kostřička, vrásčitý staříček, jak některé ty děti vypadají. Prostě takové hezké, jen strašně malé miminko. Taky dýchalo samo - ze začátku.
Já to sice nechápu, ale někdo třeba fakt není bystrý a to riziko nevyhodnotil:( Jo a mým dětem teda pupečníky dotepat nechali, naopak se o to u nedonošenců snaží, když to jen trochu jde. U donošených to střihli a šmytec. |
| Žžena | 83005 |
|
11.11.2020 0:06:01
Co nechápeš na tom, že léčit a pomáhat se dá i slušně a s respektem?
Žádný pravidlo "čím větší hulvát/bachna, tím lepší doktor/sestra" neplatí. A že se dnes zdravotníci chovají líp, že rodička v bolestech a čerstvá máma už nemusí zažít ty "osmdesátky", je sakra dobře. Tak buď ráda. I kvůli svým dětem a jejich dětem. |
| Žžena | 83005 |
|
11.11.2020 0:03:04
Stará huso,
dnešní mámy by se pro své děti rozkrájely stejně jako Ty tenkrát. Ale víš co? Nechat se ničit, buzerovat, ponižovat, separovat nikomu neprospěje. A už vůbec ne tomu miminku. Takhle to prostě nefunguje. Miminko není odměna, kterou Ti sestřičky milostivě přidělí za to, že vydržíš tři dny oseru v porodnici. |
| kreditka | 85904 |
|
|
10.11.2020 22:51:28
Ano přijde,
rodiče jsou potrestaní až do smrti svým svědomím. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.