| Stará husa | 154854 |
|
10.11.2020 22:48:11
Kat, z hlediska toho, že se mi nařídily zdravé děti a u vědomí toho, že ti protivni doktoři a neempaticke sestry byly připraveny mi okamžitě pomoct a zachránit život mně i dětem, bylo vsechno to nepohodlí a diskomfort malé. Proto neumím pochopit dnešní rodičky, které si stěžují na z mého pohledu úplné prkotiny a radši riskují při domácím porodu, protože tam budou mít to správné pohodlí.
|
| monam | 158013 |
|
10.11.2020 22:44:05
Huso méme nejstaršímu dítěti je 13 a zkušenost (čtyřnásobná) z jedné vyhlášené pražské porodnice není zásadně odlišná. U dalších dětí jsem si pravda nenechala všehcno líbit a u posledního porodu jsem na ně byla i hnusná, zejména když za mnou přišla dětská sestra sepisovat anamnézu (kterou měla v dokumentaci, docházela jsem tam do rizikové poradny a vše se sepisovalo pořád znovu a znovu) a já měla po dvou minutách kontrakce, tak jsem jí v momentě, dky jsem se dokázala pořádně nadechnout, poslala tam, kam anis lunce nesvítí. Ale že by dnešní matky (nejmenšímu dítku je šest) musely mít radikálně odlišnou zkušenost, to si nemyslím.
|
| monam | 158013 |
|
10.11.2020 22:38:58
Moje první dítě mělo 2,2 kilo. Bylo tak strašně mrňavé, že jsem se ji bála vzít z nemocnice domů. První dítě! Žádné srovnání jsem neměla.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
10.11.2020 22:31:50
Moje mamka má velmi silný zážitek z prvního pohledu na mě. Narodila jsem se asi v 37 týdnu, 52 cm a 2 kg. Prý na mě jen visela suchá kůže a trčel mi nos, myslela si, že taková kostra nemůže přežít. Jestli někomu přijde v pohodě, že nezavolá záchranku, když vidí asi kilové miminko, nemůže být snad normální. Ach jo.
|
| K_at | 121378 |
|
10.11.2020 21:50:20
Huso, to, co popisuješ, nebylo malé nepohodlí. Možná by ti nemuseli ani nic píchnout, když bys byla v pohodě a měla trochu zázemí.... Kdo ví.
|
| Stará husa | 154854 |
|
10.11.2020 21:40:46
No, já jsem rodila v 80. letech, dvakrát. Manžel se sennou musel rozloučit ve vestibulu, sestra mě natlačil a do výtahu a adieu, manželé u porodu neexistovali. Ani žádné návštěvy, ani telefony. Sepsali se mnou anamnézu, oholili mě, dostala jsem klystýr a šup se mnou na hekarnu. Tam se jim zdálo,bez to nepostupuje, Pichlík mi oxytocin, to už se pak nedalo ani číst. Pak přišla sestra a "pan doktor vám píchne vodu" a potom šup na sál. Myslela jsem, že už budu řídit, ale na, jen jsem se tam sbíječka a brečela a dva maníci na štaflích nade mnou opravovali zářivku. Taky mi jedna soucit a sestřička říkala" vy nadelate s porodem, počkejte až vás budou bolet zuby! Samotný porod mě nebolelo vůbec, zato sítí 22 stehů bez umrtveni, to bylo zuzo. Dostala jsem vynadání, že sebou skubu a poté ctyricetstpnovou horečku.Trvalo to 45 minut, než mě zásilku. Pak mě nechali 2 hodiny na chodbě, dítě mi je letmo ukázali a odnesli ho na novorozenecke, odkud nám děti po třech hodinách vozili na kojení. Byla jsem v šesti lůžkovém pokoji, měly jsme společnou sprchu pro celé patro, hnusné olezle kachličky z 50. let, rezavé sprchy, z nichž cural vlažný pramínek vody. Vložky byly prkna a na každé vizitek jsme musely ležet s roztaženýma nohama a ukazovat vložky. Udělali nám přednášku o nutnosti kojení a ukázali nám, jak se koupe miminko. Můj BM viděl svoje dítě až 5 dnů po narození, když si pro nás přijel do porodnice. Mám pocit, že dnešní maminky by takové podmínky nedaly a my jsme byly řady, že se o nás ti přepracování a kolikrát protivni doktoři a sestry starají a že nemusíme rodit doma a bát se, že umřeme my nebo naše dítě. Pro svoje děti bych udělala cokoliv a malé nepohodlí pár dní v porodnici je to nejmenší.
|
| susu. | 129001 |
|
10.11.2020 21:36:47
Když to je klasika a odpovídá tomu, co si o domácích porodech myslím už roky.
Dokud doma rodí ženské, které ví, proč to chtějí, načtou si hromady knih a opravdu se na to připravují, tak to i může fungovat. Když tak začnou rodit ženské, co si jen přečetly romantický článek v ženském časopise o kráse přirozeného porodu, tak to povede k takovým tragédiím. Trest je přiměřený, opravdu jsou už potrestaní dost. |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
10.11.2020 20:55:48
Je to jedno, nebo spíš podmínka je ažaž, já bych jim nedala žádný trest. Ti lidé jsou asi chudáci, nevědomí, více než prostí, to jinak není možné. Co si kdo na nich vezme?
|
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
10.11.2020 20:28:02
"A po zkušenostech s našimi porodnicemi musím říct, že se nedivím nikomu, kdo se rozhodl rodit doma, i když sama bych to neudělala. Ale velmi tomu rozumím."
Jo. Tohle mám v sobě úplně stejně. První porod naprostá katastrofa, z tohohle pohledu. Nicméně mě stejně zarazilo, že nevolali pomoc, když se rodilo v 28 týdnu... |
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
10.11.2020 19:16:17
to záleží na tom, jestli lze či nelze věřit tomu, že se např. dítě přisálo. Pokud se dá na základě pitvy něco z toho potvrdit, pak bych určitě netrestala matku , fakt těžko říct, jestli byla s to takhle něco rozumně vyhodnotit.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.