| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 37606  [Dalších 37416 >>]
Stará husa 154854
10.11.2020 22:48:11
Kat, z hlediska toho, že se mi nařídily zdravé děti a u vědomí toho, že ti protivni doktoři a neempaticke sestry byly připraveny mi okamžitě pomoct a zachránit život mně i dětem, bylo vsechno to nepohodlí a diskomfort malé. Proto neumím pochopit dnešní rodičky, které si stěžují na z mého pohledu úplné prkotiny a radši riskují při domácím porodu, protože tam budou mít to správné pohodlí.
monam 158013
10.11.2020 22:44:05
Huso méme nejstaršímu dítěti je 13 a zkušenost (čtyřnásobná) z jedné vyhlášené pražské porodnice není zásadně odlišná. U dalších dětí jsem si pravda nenechala všehcno líbit a u posledního porodu jsem na ně byla i hnusná, zejména když za mnou přišla dětská sestra sepisovat anamnézu (kterou měla v dokumentaci, docházela jsem tam do rizikové poradny a vše se sepisovalo pořád znovu a znovu) a já měla po dvou minutách kontrakce, tak jsem jí v momentě, dky jsem se dokázala pořádně nadechnout, poslala tam, kam anis lunce nesvítí. Ale že by dnešní matky (nejmenšímu dítku je šest) musely mít radikálně odlišnou zkušenost, to si nemyslím.
monam 158013
10.11.2020 22:38:58
Moje první dítě mělo 2,2 kilo. Bylo tak strašně mrňavé, že jsem se ji bála vzít z nemocnice domů. První dítě! Žádné srovnání jsem neměla.
magrata1 95172
10.11.2020 22:31:50
Moje mamka má velmi silný zážitek z prvního pohledu na mě. Narodila jsem se asi v 37 týdnu, 52 cm a 2 kg. Prý na mě jen visela suchá kůže a trčel mi nos, myslela si, že taková kostra nemůže přežít. Jestli někomu přijde v pohodě, že nezavolá záchranku, když vidí asi kilové miminko, nemůže být snad normální. Ach jo.
K_at 121378
10.11.2020 21:50:20
Huso, to, co popisuješ, nebylo malé nepohodlí. Možná by ti nemuseli ani nic píchnout, když bys byla v pohodě a měla trochu zázemí.... Kdo ví.
Stará husa 154854
10.11.2020 21:40:46
No, já jsem rodila v 80. letech, dvakrát. Manžel se sennou musel rozloučit ve vestibulu, sestra mě natlačil a do výtahu a adieu, manželé u porodu neexistovali. Ani žádné návštěvy, ani telefony. Sepsali se mnou anamnézu, oholili mě, dostala jsem klystýr a šup se mnou na hekarnu. Tam se jim zdálo,bez to nepostupuje, Pichlík mi oxytocin, to už se pak nedalo ani číst. Pak přišla sestra a "pan doktor vám píchne vodu" a potom šup na sál. Myslela jsem, že už budu řídit, ale na, jen jsem se tam sbíječka a brečela a dva maníci na štaflích nade mnou opravovali zářivku. Taky mi jedna soucit a sestřička říkala" vy nadelate s porodem, počkejte až vás budou bolet zuby! Samotný porod mě nebolelo vůbec, zato sítí 22 stehů bez umrtveni, to bylo zuzo. Dostala jsem vynadání, že sebou skubu a poté ctyricetstpnovou horečku.Trvalo to 45 minut, než mě zásilku. Pak mě nechali 2 hodiny na chodbě, dítě mi je letmo ukázali a odnesli ho na novorozenecke, odkud nám děti po třech hodinách vozili na kojení. Byla jsem v šesti lůžkovém pokoji, měly jsme společnou sprchu pro celé patro, hnusné olezle kachličky z 50. let, rezavé sprchy, z nichž cural vlažný pramínek vody. Vložky byly prkna a na každé vizitek jsme musely ležet s roztaženýma nohama a ukazovat vložky. Udělali nám přednášku o nutnosti kojení a ukázali nám, jak se koupe miminko. Můj BM viděl svoje dítě až 5 dnů po narození, když si pro nás přijel do porodnice. Mám pocit, že dnešní maminky by takové podmínky nedaly a my jsme byly řady, že se o nás ti přepracování a kolikrát protivni doktoři a sestry starají a že nemusíme rodit doma a bát se, že umřeme my nebo naše dítě. Pro svoje děti bych udělala cokoliv a malé nepohodlí pár dní v porodnici je to nejmenší.
susu. 129001
10.11.2020 21:36:47
Když to je klasika a odpovídá tomu, co si o domácích porodech myslím už roky.
Dokud doma rodí ženské, které ví, proč to chtějí, načtou si hromady knih a opravdu se na to připravují, tak to i může fungovat.
Když tak začnou rodit ženské, co si jen přečetly romantický článek v ženském časopise o kráse přirozeného porodu, tak to povede k takovým tragédiím.

Trest je přiměřený, opravdu jsou už potrestaní dost.
Pruhovaná 64704
10.11.2020 20:55:48
Je to jedno, nebo spíš podmínka je ažaž, já bych jim nedala žádný trest. Ti lidé jsou asi chudáci, nevědomí, více než prostí, to jinak není možné. Co si kdo na nich vezme?
Katka a 2 výrostci 141251
10.11.2020 20:28:02
"A po zkušenostech s našimi porodnicemi musím říct, že se nedivím nikomu, kdo se rozhodl rodit doma, i když sama bych to neudělala. Ale velmi tomu rozumím."
Jo. Tohle mám v sobě úplně stejně. První porod naprostá katastrofa, z tohohle pohledu.
Nicméně mě stejně zarazilo, že nevolali pomoc, když se rodilo v 28 týdnu...
Hr.ouda 123574
10.11.2020 19:16:17
to záleží na tom, jestli lze či nelze věřit tomu, že se např. dítě přisálo. Pokud se dá na základě pitvy něco z toho potvrdit, pak bych určitě netrestala matku , fakt těžko říct, jestli byla s to takhle něco rozumně vyhodnotit.

[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 37606  [Dalších 37416 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.