| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 57801  [Dalších 57501 >>]
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 21:28:06
Já také nemohu říct, že se mi vyloženě stýská, ale prostě všechno má svůj čas. Tak jako s dětmi prožívám jejich současný život, což už obnáší málo osobní přítomnosti, prožívala jsem jejich dětství, kdy té osobní přítomnosti bylo hodně. Byla to prostě určitá etapa s určitou náplní. Nevadilo mi to.
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 21:23:17
Janinko, ok, chtěly jsme ti nabídnout pohled, jak to vnímat pozitivněji a méně trpět :-)
Pak holt se jedině dětem přiznat a zkusit někdy program změnit.
TaJ 81121
28.11.2024 21:18:45
Janinko, jé, tak zrovna po čtení pohádek (nebo knížek obecně) synovi před spaním se mi docela stýská...to byly časy, četla jsem mu večer třeba i hodinu, zalezli jsme k němu do pelíšku, koukali společně na obrázky, četla jsem, on se občas ptal, někdy jsme si o něčem z knížky povídali...
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 21:18:06
"poselství Vánoc, jako času, kdy se v největší tmě rodí nové světlo, nová naděje. Takové ty komerční záležitosti typu jídlo, pití, dárky, výzdoba to zakrývají a už mi po pravdě řečeno dost lezou na nervy. Raději bych si to prožila bez toho, v klidu, jen ve vnitřním rozjímání."

Huso, to je hezky napsané.
Ano, komerční nadstavba odvádí od podstaty. Proto se celý advent dost vyhýbám společnosti a veřejnému prostoru, kde to komercí žije.
Ale rodinných tradic se úplně nezříkám, některé se mi líbí a ráda je dodržuji. Ke sváteční atmosféře patří i nějaká ta výzdoba, ke slavení patří dobré jídlo a pití. Ale samo o sobě je to prostě jen nějaká zábava s tématickými rekvizitami. Což asi není nic špatného, když si to rodiny ve spolek užijí. Jako povinnost to nedává smysl.
lampetra 25845
28.11.2024 21:15:44
Tak casem muzes recyklovat...aspon castecne. Mame velikou skolu, zdobime kooperativně. Dve kolegyne maji vizi a ostatni strihaji, vyrezavaji atd. Takze to je 250 mraku, 1000 vloček....na okna. Vnitrek hodne recyklujem - vyndame ze skladu, doplnime necim novym, cast vyradime.
vlad. 38059
28.11.2024 21:11:03
Asi něco mezi tím :-) tento týden jsem zahájila předvánoční období s kamarádkou se kterou jsme se déle neviděly, svařáček, daly jsme si maličkosti pro radost, o víkendu koupím na trhu adventní věnec. Do vánoc máme celkem dost kultury a nějakých setkání s kamarády, jedeme na víkend do Polska. Cukroví upeče babička, děti udělají perníčky, na první svátek půjdeme odpoledne na návštěvu, na druhý svátek do restaurace a potom jedeme na hory až do dalšího víkendu.
kosatka2 89902
28.11.2024 21:09:30
janinko, jo, to už jsem před lety dávala.

napadlo mě udělat "květináč překvapení", narvat do něj cibulky a postupně to bude vylézat, ale nikdy jsem takhle rychlení nedělala, tak nevím, jestli to bude v bytě fungovat.

Jinak v hobbymarketech mívají jako pěkný dárek amarylis zabalenou megacibuli ve vosku - jen se to dá za okno a ono to povylézá a vždy krásně kvete.

magrata1 95172
28.11.2024 21:09:13
Chtěla bych tě vidět. Připadám si jak okrašlovací spolek. Podzim, Vánoce, povánoce, ples, Velikonoce, do toho sem-tam soutěž. Jen zaplnit nástěnky dá zabrat, a to máš šatny, chodby, vestibuly, okna... Pro samé debilní výzdoby nemám čas učit.
Senedra 14756
28.11.2024 21:07:35
V Hornbachu bych nakoupila obaly na květináče,kytky v květináčích, nějakou vymazlenou sadu náředí ( MM svoje žárlivě střeží), nářadí značky Fiskars a třeba sušáky na prádlo ( zrovna jsme si jeden dali předčasně k Vánocům, bo se nám rozpadl a babička ho zaplatí a je spokojená, že má vyřešený dárek) ~t~
Janinka a dvě princezny 132403
28.11.2024 21:04:53
Ropucho 3 roky školky a 9 let základky u dvou dětí co jsou 3 roky od sebe mi jako "pár let" už právě nepřipadá. U mrňat super, to jsem si pobrečela, ale už jsem nasycená a líbila by se mi změna. Místo jarmarku bych s holkama radši jela třeba na trhy.
A holky neberte to špatně, ale nijak na mě nepůsobí rada typu užívej si to, pak už to nebude. To, že je něco dočasné neznamená, že to nemůžu vnímat jako povinnost nebo že mě to nebaví. Zatím se mi během života dětí nestalo, že by se mi po něčem stýskalo. Ano ráda na něco s láskou vzpomínám , ale nestyska se mi po tom...třeba po čtení pohádek nebo tak jak se často říká.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 57801  [Dalších 57501 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.