| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 57801  [Dalších 57491 >>]
Janinka a dvě princezny 132403
28.11.2024 20:54:28
Tak z Hornbachu by babičku potěšily určitě cibulky... hyacint, narcis atd. Jen nevím jestli zahrada ještě jede ~d~ i dárkový koš poskládaný z pomůcek do zahrady by se jí líbil...rukavice, hnojiva na muškáty a cibuli, pěkný truhlík a tak
kosatka2 89902
28.11.2024 20:49:12
Těším se na to, že to tu trochu přestěhujeme, nebudeme řešit školy dětí, těším se na náš šedočerný pruhovaný ubrus a letošní adventní věnec. Přeji si závěje sněhu.

Ale bude to složitější, v rodině je teď jeden ležák. Přibývá nám seniorů, kteří nezvládají, nebo se jim věkem zhoršují povahové vlastnosti. Mému nejmladšímu dítěti je teprv 4. Furt řešíme, kdo kdy koho kam odveze, jaký papír kdo musí vytisknout a podepsat, co musí kdo vyřídit na jakém úřadě, jak předělat tchynin byt, jak mluvit o věcech, o kterchých chtějí všichni mlčet.

Naštěstí jedeme na pár dní na hory. Doufám, že se nic nesemele, tentokrát se kvůli příbuzným nechci vracet z dovolené dřív.

Dárky bych nejradši pro všechny zítra koupila v Hornbachu - poradíte mi, co ~t~ abych tuhle komerční debilitu s obdarováváním měla z krku? (Příbuzní chtějí hmotné hmatatelné dárky a hodně. Stará generace.)
Len 108740
28.11.2024 20:25:58
Ropucho, tak to mam, proste delam to, na co je cas a nalada, nelamu nic pres koleno a pokud neco nestihnu, tak z toho nedelam vedu. O Vanocich je pro me hlavni to zklidneni, pospolitost s blizkymi, svetla a vune. Mozna je to jednodussi tim, ze nejsem vubec darkova a podedily to i deti, takze ani neni potreba nic hrotit. Manzel ma bohuzel z detstvi z darku jakesi trauma, nikdy nedostal, co by si pral, takze si to o dospelackych Vanocich vynahrazuje a ma sklony k nespokojenosti, ale ja uz se tim rozhodit nenecham, holt matku mu suplovat nebudu, s tim se musi smirit.
Stará husa 154854
28.11.2024 20:13:03
Ropucho, ono je to asi jiné pro věřícího člověka a jiné pro ateistu. Já, ač ateista, se snažím vnímat to duchovní poselství Vánoc, jako času, kdy se v největší tmě rodí nové světlo, nová naděje. Takové ty komerční záležitosti typu jídlo, pití, dárky, výzdoba to zakrývají a už mi po pravdě řečeno dost lezou na nervy. Raději bych si to prožila bez toho, v klidu, jen ve vnitřním rozjímání.
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 20:06:31
Já tedy nemám vůbec lineární vývoj, co se týká vánočních příprav.
Každý rok je jiná konstelace, ať už v mém osobním režimu nebo celkově v rodině.
Vánoce mám ráda a přípravy mě baví, ale ne vždycky je čas a elán na všechno. Jsou roky pohodovější a roky vypjatější, podle toho holt svátky zorganizujeme. Jestli je více nebo méně pečiva, jestli ho upeču nebo koupím, jestli jsou někde instalované ty nebo ony dekorativní předměty... na tom svátky nestojí. To podstatné, o co jsme stáli, jsme zatím dali dohromady vždycky.
K_at 121378
28.11.2024 19:46:12
Drypetis, ok. Super! Odjedte někam na pár dní. Může se válet. Bych ho asi přizabila.
Stará husa 154854
28.11.2024 19:45:31
Čumčo, já jsem to tedy nikdy až tak nepřeháněla s výzdobou ani s ničím jiným. Doma mám rozpis na vánoční cukroví, co peču pořád stejné od roku 1991, už to téměř nejde přečíst. Ale je pravda, že mám daleko méně energie, než jsem mívala třeba ve 30 letech. Tehdy jsem to cukroví upekla za jeden den, teď už peču tak dvě hodiny a mám toho dost, musím to nechat zase na další den. Ale mám víc času, než když jsem chodila do práce a děti byly malé.
Já už spíš mám vánoční vyhoření protože je to pořád to samé dokola a čas tak rychle běží, že mám pocit, že minulé Vánoce byly nedávno a už jsou tu zas. Když jsem byla malá a mladá, tak to bylo něco zázračného, pak jsem to dělala pro děti, ale teď už je to prostě všední, furt totéž. Nebýt dětí, tak asi vůbec nic neslavím.
Federika 14090
28.11.2024 19:28:50
Čumčo,
já to tedy zatím mám spíš rok od roku rafinovanější:-) Ale mě to pořád ještě baví.
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 19:15:03
Drypetis, budeš muset pánovi prozradit, že zhruba třicet let zaspal, že dětství už bylo ~;)
Drypetis 154924
28.11.2024 19:10:36
Kat,
já bych chtěla hlavně klid a užít si volno. A nabrat síly do nového roku, to je rok od roku těžší. A klidně osmažím i toho kapra a udělám salát, ale až to bude tak to bude, dárky nepotřebuju.
Muž by chtěl několik dní, kdy se má nejlíp v roce a je opečováván a jí se vybraná jídla a může se jenom válet a pořád Vánoce bere jako svátek, kdy mají být mimořádné zážitky, ale on je ochoten podílet se maximálně tak finančně - ale na tolik, aby zaplatil úklidovou službu a catering, myslí to tak, že každému koupí dárek :-).
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 57801  [Dalších 57491 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.