| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:50:55
"Dcera si jako dospívající a dospělá, dokud u nás bydlela, vymyslela takových akcí s kamarády a s kroužky, že prostě s ničím pomoct nemohla. Akcí s těmi kroužky se tedy ani vyhnout nemohla, bylo to veřejné vystupování. I na ŠD šla s partou kamarádek na celý den pryč a přišla až na večeři."
Tohle se dá plus mínus chápat, pokud jste se třeba dohodly, že v předstihu připraví alespoň něco, co je v jejích silách (moje dcera to měla stejně tak). "A když jsem nestíhala, byly řeči, že to už mělo být dávno hotovo a připraveno." To je absolutně za čarou a musela bych se asi hodně ovládat, abych takovému člověku nevysypala mísu salátu na hlavu nebo něco podobného a neodkráčela se štědrovečerně procházet do ulic. "Jako mladší jsem uměla ty Vánoce vytvořit, i když nakonec jsem taky odpadl. Ale postupně jsem nějak vánočně vyhořela a je to pro mě prostě hlavně otrava." Tak to rodině takhle jednoduše řekni. Pokud dobře rozumím, jde o samé již dospělé lidi, kteří by neměli mít problém pochopit a domluvit se, jak to společnými silami vyřešíte. |
| K_at | 121378 |
|
28.11.2024 17:48:59
Drypetis, jakože děvče přišlo domů a čekalo zázrak? V kolika letech? Sorry jako, ty se vlastně omlouváš za to, že jsi starší a tolik tě to nebere a dá ti to víc práce a nic ti to neříká. To je přece normální. Podmínky se mění. Ona si vyřeší své (byť bohulibé) zájmy a koníčky a radosti a po příchodu očekává 100% atmošku. To by byl Doma rychlý fičák. Ani omylem. Buď se zapojí, nebo to já udělám dle sebe - samozřejmě jídlo atd domluvíme spolu. A pokud se jí to nelíbí, je to příště na ní.
|
| Drypetis | 154924 |
|
|
28.11.2024 17:42:09
Kat,
nebrání jim nikdo nic dělat, ale ani jim to nebrání očekávat, že matka se překoná a tu atmosféru vykouzlí, protože v rodinách kamarádů a kolegů je to taky tak. Dcera si jako dospívající a dospělá, dokud u nás bydlela, vymyslela takových akcí s kamarády a s kroužky, že prostě s ničím pomoct nemohla. Akcí s těmi kroužky se tedy ani vyhnout nemohla, bylo to veřejné vystupování. I na ŠD šla s partou kamarádek na celý den pryč a přišla až na večeři. A když jsem nestíhala, byly řeči, že to už mělo být dávno hotovo a připraveno. Já jsem tedy taky neměla ráda, jak máma byla na ŠD nervní a to jsem převzala postupně všechny povinnosti s vařením, dělala jsem salát i kapra sama, ale bylo to málo. Nechtěla jsem být taková, ale v tomhle jsem se stala snad ještě horší, než máma, v ostatních věcech jsem jiná. Dneska se v tomhle mámě omlouvám, s věkem asi ta schopnost hecnout se ve věcech, do kterých se člověku momentálně nechce, klesá. A dceru i chápu, nechtěla trávit ŠD doháněním něčeho, co už se moc dohnat ani nedá a nechat na sebe přelít moji špatnou náladu a její kamarádky to možná měly podobné, každopádně taky nemusely být doma a věnovat se přípravám a radši strávily celý den ve městě. Jako mladší jsem uměla ty Vánoce vytvořit, i když nakonec jsem taky odpadl. Ale postupně jsem nějak vánočně vyhořela a je to pro mě prostě hlavně otrava. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
28.11.2024 17:40:24
Huso, ale lidé s aktivním přístupem k životu to takhle fakt mají (a je jich většina). Ti, co se rozhodli být smýkáni životem, to neradi slyší
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:36:01
"tradice a atmosféra není přirostlá k té osobě, která je čistě náhodou zrovna matka. Jinými slovy - brání rodině někdo něco dělat?"
Přesně. Ale z té mylné představy asi nikdo neprocitne sám od sebe, musí se mu na rovinu říct. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:33:55
Huso, tak tu kompromisní dohodu já mám v tomto případě na mysli.
Celý rodinný život je kompromisní dohoda, že. Pokud ale rodina chce po matce, aby jim vystrojovala sváteční atmosféru, když ji to stresuje a nebaví, tak to je těžce jednostranné. Do takové otrocké pozice by se ona neměla nechat manipulovat a měla by jednat právě o tom kompromisu, kdy každý se bude nějak podílet a každý sleví ze svých požadavků. |
| K_at | 121378 |
|
28.11.2024 17:31:36
Huso, to je taky pravda. Někdy ta zlatá střední cesta je nfakt těžká.
|
| Stará husa | 154854 |
|
28.11.2024 17:28:46
Ropucho, rčení jaké si to uděláš, takové to máš, mě akorát tak štve. Vůbec to není pravda, jedině kdybys žila na pustém ostrově jako Robinson. Všechno ostatní je kompromis mezi tím, jak to chceš ty a jak to chtějí ostatní. A někdy ani žádný kompromis udělat nelze, protože ostatní to chtějí úplně opačně. Netýká se to jen Vánoc, ale úplně všeho.
|
| K_at | 121378 |
|
28.11.2024 17:24:52
Drypetis, tak ale tradice a atmosféra není přirostlá k té osobě, která je čistě náhodou zrovna matka. Jinými slovy - brání rodině někdo něco dělat?
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
28.11.2024 17:24:16
Takhle mi to dela uklizecka kazde dva tydny, dokonaly.
Ne teda ze by co dva tydny myla okna, ale bere je postupne, jako priklad. Mezitim tu a tam vyluxujem, utrem linku a sprchac, treba. Bajecne mi to vyhovuje. Miluju ji ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.