| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:19:46
"mytí horní strany linky a skříněk v kuchyni vůbec, luxování knih, každý i těžší kus nábytku odtažen, za ním vše vysáto, vytřeno, pavučiny zezadu obrazů fuč, umyté radiátory a venkovní žaluzie, leštěnka na nábytek, vše dolů z parapetů, umýt a zpět, probraná kosmetika v koupelně..."
Tak to zní krásně ![]() To jsou ty disciplíny, s nimiž se já babrám celý podzim ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:14:22
Lei, dneska jsou pekárny, cukrárny, bistra... kde upečou vánočku hodně blízkou té domácí. Nechávala jsem si takto péct na Vánoce nebo na Velikonoce některé roky, ať už pro sebe nebo pro nějaké příbuzenstvo, když jsem vlastnoručně nestíhala.
Přijde mi, že jsou dneska celkově takové služby, že člověk nemusí osobně dělat téměř nic, pokud nechce nebo nemůže. |
| Drypetis | 154924 |
|
|
28.11.2024 17:14:19
Ropucho,
právě, že někde se lidi nedohodnou, každý má jinou představu. A od toho se odvíjí všechno. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:10:02
"ty školní besídky,jarmarky,zas někdy skončí a třeb budeš ještě vzpomínat"
Přesně tak. Bylo to pár let, byli jsme mladí, zvládli jsme to a dneska s nostalgií vzpomínám. Už nic takového nebude, mohu si místo toho osaměle cvičit do aleluja. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 17:06:47
Drypetis, já jsem přesvědčená, že z velké části platí "jaké si to uděláš..."
Co se týká adventu, účastnila jsem se vždycky dětských akcí, tj. besídek, koncertů, vystoupení... protože jsem chtěla. Bylo to hektické, ale neotravovalo mě to, ráda jsem to s dětmi sdílela. Děti mám jen dvě a malé byly jen chvíli, své aktivity pro sebe jsem si dělala dlouhé roky předtím a zase mohu dělat až do smrti. Nějaké dospělácké adventní mejdany mě nezajímají, advent trávím jinak, společenský život v tuto dobu nevedu. Výjimkou je jedna akce organizovaná zaměstnavatelem, kde považuji účast za vhodnou a bývá to i příjemné, ačkoliv čas mě většinou už tlačí. Kdokoliv s jiným postojem si to může zorganizovat jinak. No a co se týká rodinných svátků, je přece úplně na tobě, co vezmeš na sebe, co deleguješ, co uděláte v nějaké spolupráci... Chápu pocit povinnosti vůči malým dětem, i když i těm se dá ledacos vysvětlit, a také vůči starým rodičům nebo osamělým příbuzným, ale jinak je přece všechno na konkrétní rodině, jak se dohodnou... |
| Lei | 37503 |
|
|
28.11.2024 17:05:32
Janinko, holky už jsou velké...perníčky zvládnou samy a ještě budou na sebe pyšné. Nebo myslíš, že by to nedaly?
Světýlka vysvětli minimalizací světelného smogu a na vánočku by bylo dobrý sehnat nějakou kamarádku pekařku, která by upekla o jednu víc (ty běžně prodávané mají k domácí fakt daleko, evokují mi spíš školu v přírodě a nedělní snídani tam, ale jasně, že někteří lidé prostě z nejrůznějších důvodů nepečou...) |
| Lei | 37503 |
|
|
28.11.2024 17:01:58
Dámy, to jsem v euforii psala já a možná bylo špatně pochopeno. Nebyla to uklízečka na běžný denní či týdenní úklid, to děláme doma (zatím
) nadále sami. Toto byl úklid generální, čili do Vánoc už nemusím dělat věci typu mytí horní strany linky a skříněk v kuchyni vůbec, luxování knih, každý i těžší kus nábytku odtažen, za ním vše vysáto, vytřeno, pavučiny zezadu obrazů fuč, umyté radiátory a venkovní žaluzie, leštěnka na nábytek, vše dolů z parapetů, umýt a zpět, probraná kosmetika v koupelně...a asi i ta okna vydrží myslím v pohodě do jara . I když je to už pár týdnů, co to proběhlo, pořád i přes provozní nepořádek je ten byt takový svítivý . Ne, že bychom předtím byli až tak nepořádní, ale už to chtělo. No a proto vím, že před samotnámi svátky bude stačit mnohem, mnohem méně pro takové to "pěkno" . |
| TaJ | 81121 |
|
|
28.11.2024 16:48:36
Federiko, to je fakt, syn měl na základce vždycky jarmarky, na které jsme se hrozně těšili, potkávali jsme se tam s ostatními rodiči, pokecali, něco pojedli... nebo děti hrály vánoční divadlo apod. No a teď nic, vlastně ani nevím, jak u nich ve škole ty Vánoce pojímají, jestli si třeba udělají něco s jejich třídní, nebo jí donesou nějakou drobnost. Vím jenom to, že mají v hale stromeček a výzdobu
![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.11.2024 16:46:35
"Vlastně je to všechno hezké a v podstatě se těším, ale zároveň to určitě není o tom, že "Vánoce jsou svátky klidu""
Takhle to také cítím, svátky klidu to rozhodně nejsou Jakýkoliv svátek a klid se vylučují, pokud člověk nemá služebnictvo. Je to vždycky mumraj mimořádných činností, rodinných nebo přátelských setkání, v případě náboženských svátků i náboženských obřadů. |
| TaJ | 81121 |
|
|
28.11.2024 16:45:47
Janinko, jé, tak vánočka by u nás chyběla všem, mně možná nejvíc
. Perníčky jsme v mojí rodině nepekli, vlastně to přinesl až syn, když je pekli ve škole a přinesl ten jejich recept, tak jsme je pak začali péct. Loni jsem se ptala, jestli bude chtít dělat perníčky...nechtěl, respektive se k tomu vůbec nevyjádřil. Tak jsme perníčky nedělali a hádej komu chyběly? No mně, samozřejmě . Tak jsem se letos neptala a dneska jsem dopoledne perníčky upekla sama. Večer jsem udělala těsto a dneska mi to zabralo asi 2 hodiny. Nakonec mají radost i manžel se synem .My zase neřešíme nijak zvlášť jídlo na svátky. Jen na Štědrý den máme řízek a bramborový salát, potom si každý vezme cukroví a vánočku. Další dny jíme tak nějak normálně, jako v běžné dny, nic extra nechystáme. Takže mě vždycky překvapují ty vrchovaté vozíky jídla v obchodech, my tam máme něco málo a někdo má ty vozíky třeba dva. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.