| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 57801  [Dalších 57441 >>]
Fern 155759
28.11.2024 13:01:32
...ale vysvetluj to zbytku rodiny.
Cimbur 64764
28.11.2024 12:57:44
Hm, úplně to chápu, tomu se člověk úplně nevyhne. Prožila jsem podobné vánoční vyhoření jednou už jako svobodná holka, studentka, kdy jsem s velkým úsilím, sehnala dárky široké rodině - a pak dostala od nich kolektivní dar - cetku. Jenže to je skoro každý rok, že se někdo může cítit odbytý. Z toho mám největší strach vždycky před Vánoci.
Ideální by bylo potěšit děti - a ti dospělí by si měli navzájem dát fakt hlavně ten klid a pohodu. A aby bylo uklizeno, jídla dost, abychom se potkali. Jenže těžko se to vyjednává a pokud je toho velká část na tobě, unaví to.
Manžel letos pracuje kolem zateplení půdy - je to důležité nejen pro úsporu na energiích, ta nás tolik nebolí. Ale hlavě se nebude pod stropy srážet vlhkost a neporoste plíseň, na půdě buduje pěkně regály na věci, které tím pádem uvolní dvě komůrky, bude šatna a celkově v domě volněji a čistěji. Nemůže nám vlastně dát nic lepšího.
Buřt 147593
28.11.2024 11:54:53
Já se musím přiznat, že je beru spíš jako povinnost, čím dál víc se mi ty svátky zdají absurdní.
Samozřejmě kvituji volno a to, že jsme všichni spolu, na druhou stranu mě vyčerpává advent plný akcí a ty přípravy. Dárky mě nervují, nejsem moc kreativní a nemám dobré nápady, poříd hlídám, abych dělila spravedivě atd. Cukroví moc neřeším, pečeme fakt jen symbolicky, dětem to kupodivu moc nechutná (obecně, ne jen to moje :) a my alespoň nebudeme tlustí.
Věřící nejsem, takže hlubší smysl nevidím, zdobící taky moc ne, snad jen ta světýlka mám ráda. Pohádky mě míjí úplně, tenhle fenomén jsem vůbec nepochopila. Navíc je často hnusný počasí.

Až budou děti velké, vezmu manžela a někam zmizíme, takto by to šlo :)
Stará husa 154854
28.11.2024 11:35:23
Ropucho, to jo, být sama je pohoda. Ale já negruntovala ani, když jsme byli 4 a děti byly malé. Uklidila jsem vždy normálně a že nebyly vyleštěné lustry a byl prach na skříni jsem neřešila.
Hmm... 160112
28.11.2024 11:31:54
Netěším se. Posledních několik let mne dost zklamalo a vyčerpalo a letos už se odmítám kvůli ostatním přetrhnout či emocionálně angažovat, jelikož manžel ani starší děti toto nejsou schopni udělat pro mě a já už prostě nemám kde brát. Jediné co mě nutí se tady na to nevykašlat jsou naše nejmenší děti, které už 14 dní nemluví o ničem jiném než Vánocích a zběsile kroužkují v katalogu hraček co dostali ve školce. Takže tam zatnu zuby a udělám jim hezké Vánoce, nebo se tedy budu snažit. Upečeme a nazdobíme cukroví, uděláme nějakou dětskou výzdobu, dáme do okna světýlka, dárky pro ně už nějaké mám a budeme se těšit. Oni na to až přijde Ježíšek a já na to až bude po všem.
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 11:18:32
Huso, když žiješ sama, je to ohledně úklidu pohoda.
To si umím představit, že bych měla uklizeno tak nějak konstantně.
Jakmile je tam další člověk, už je to jiné, nemluvíc o více lidech. Však si to jistě pamatuješ :-)
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 11:14:13
Evelyn, přesně tak, já chci dva týdny mít příjemno, svátečno a nemuset sáhnout na úklidové náčiní.
Samozřejmě je beztak třeba tu a tam něco smést nebo setřít, beze zbytku to nelze s rodinou a psem dodržet ani dva dny, ale opravdu ráda to minimalizuji.
V tom je pro mě jedno z kouzel svátků, že je jiný režim po všech stránkách. Předem se holt musí trochu přidat, aby se pak mohlo ubrat.
Sam01 129844
28.11.2024 11:12:17
Vánoce beru spíš jako povinnost. Vlastně je od mala nemám moc ráda. Jako dítě jsem pořád doufala,že Ježíšek ví,co bych si přála a ,že,když to nepřinesl letos,tak příští rok už určitě. Nikdy se to,ale nestalo. U nás dárky znamenalo dostat to,co je potřeba a stejně by se to muselo koupit. Už někdy v 10 letech jsem dostávala utěrky a podobné kraviny. Z toho důvodu jsem se jako máma snažila dětem splnit jejich vánoční přání a udržet u nás tu víru v Ježíška co nejdéle.
Teď beru Vánoce jako společný čas pro naší rodinu,kdy se tu sejdeme zase s dětmi i jejich partnery.Každý rok se postarám o výzdobu uvnitř i venku. Napeču, navařím,ale dělám to jen pro rodinu. Samotnou mě to nijak nenaplňuje. Spíš je mi smutno.
Co se mě týče,tak dokud budou děti chtít být na Vánoce s námi,tak to budu udržovat. Až budou mít svoje rodiny a budou si chtít slavit doma,tak balím kufry a jedu do tepla.
Ropucha + 2 120300
28.11.2024 11:07:24
"nevím, co dělám špatně, ale kdyby mi přišla uklízečka dva měsíce před Štědrým dnem, tak bych rozhodně nemohla říct, že mám na Vánoce uklizeno, jelikož u nás to za dva dny vypadá úplně stejně jako předtím"

~:-D
Také si neumím představit, že někomu vydrží úklid dva měsíce, aniž by na ty dva měsíce rodina odjela na dovolenou.

Já během podzimu uklízím takové ty záležitosti, které se dělají párkrát do roka. Třídím různé nahromaděné hromady, likviduji prach ve výškách, myji okna... Přes léto obvykle neudělám doma nic, je vedro, pořád se někam jezdí, všude se něco válí... Během podzimu se celkově zklidníme, vrací se řád a pořádek.
Ale povrchový úklid se musí udělat těsně před svátky, to vydrží pár dnů.
Stará husa 154854
28.11.2024 11:06:54
Já uklízím tak nějak stejně jako jindy - utřu prach, vysaju, umyju koupelnu a záchod, vytřu podlahu. Někdy umyju okna, někdy ne. Takové věci jako vymytí linky nebo ledničky, uspořádání věcí v zásuvkách nebo ve skříni, umytí vystavených šálků a skleniček, to dělám když se mi zrovna chce, ne před Vánoci.
Nemám ráda špínu a nepořádek, ale nemusí tu být všechno, jako bych měla OCD.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 57801  [Dalších 57441 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.