| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 57801  [Dalších 57041 >>]
Girili 117849
29.12.2023 9:27:45
Termix, vím, že máš za sebou nepěkné zážitky z dětství a úplně to chápu. Jsem za tebe ráda, žes to dokázala utnout.

Máma dokáže být i pečující a milující, ale jak stárne, tak se to takhle překlápí čím dál tím hůř a častěji. To, jak je manipulativní, jsem si v dětství neuvědomovala. Jednak to nebylo tak strašné - byla mladá, jednak jsem byla celkem bezproblémové dítě a jednak tam byl táta, který to držel pod kontrolou. Proto jsem doteď (téměř) neuvažovala o tom utnout kontakty úplně.
magrata1 95172
29.12.2023 9:25:07
Měli jsme doma všechny děti, doufám, že ne naposled. Nejstarší žije s přítelem, tak nevím, jak to proběhne příští rok. MM letos nachystal stromek den předem, předchozí roky nás s tím deptal, že šel třeba v 15 hod. hledat stojan~4~. I smažení letos nějak odsýpalo. Dárky některé nedorazily, hlavně mě štve myčka, která měla dorazit týden před Vánoci a furt nic. Druhý den jsme byli u našich a u ségry, předali si dárky, ségra mi pak volala, že bych se mohla živit výrobou hořčice, že tak skvělou ještě neměli a že už mám zahájit výrobu pro švagra k narozkám. To mě potěšilo, oni jsou poněkud majetnější než my, vždycky jejich dárky řeším nějakými domácími produkty a když mají úspěch, potěší mě to.

No a od 27. do 31. mám zábavu na celé dny - chodí mi sem dvě holky na přípravy na talentovky, které jsou 3.1., dělá je i dcera. A musím říct, že učit něco vlastní dítě je děs.~q~ (chybí mi smajlík rvoucí si vlasy)
Monika 123907
29.12.2023 9:19:43
Babí,však jo. K nám by se tolik lidí neveslo ani na jídlo, natož na spaní, maximální zkušenost mám s obědy + odpoledne ve 14 lidech u nasich nebo u tchýně. U našich jsme to už raději přesunuli do hospody ("doma" jen kafe a moučníky apod), u tchýně se vaří v minikuchyni každý rok pro 10-15 lidí oběd na Boží hod a to teda tchýně chystá krůtu a obsluhuje troubu (starou plynovou), jinak se zapojujeme já s mou rodinou,švagrová pak většinou myje nádobí (není tam myčka), její manžel a synacci tedy v kuchyni nejsou zvykli na nic sáhnout.Driv hodně pomahala manželova teta,ta už teď nejezdí.Ale rozhodně nebehá od kuropění tchýně sama s tím, že my bychom koukali na pohádky a čekali na obídek.
Girili 117849
29.12.2023 9:19:32
Tinity, to je jak přes kopírák! Já sice nebyla nechtěná, ale zase jsem se úplně nepovedla a nesedím jí do jejího dokonalého světa, kde jen ona ví, jak všichni mají správně fungovat. A to jsem byla celkem hodné a bezproblémové dítě, jen jsem hned nedostudovala. Dcera je navíc objektivně náročná po více stránkách.
Když se máma starala o babičku, svoji mámu, materiálně a organizačně sice zajistila všechno, ale byla na ni hnusná, alespoň slovně. Babička byla tichá a neprotestovala, ale pak plakala, že nechápe, jak to, že je její dcera tak zlá.

Dětem jsem něco málo řekla hned, ale to bylo jen krátce a hned jsme balili. Něco už dříve -taky jsem je na návštěvy u babičky připravovala. Ale s čtyřleťákem jsem to neprobírala vůbec, tam nevím, jak na to. K němu se zatím máma chovala bezproblémově - je malý a roztomilý, mohla se s ním chlubit před sousedy. Nejstarší je syn je nekonfliktní typ, u babičky vždy ve všem vyhověl, nedráždil ji. S ním taky vyšla a může se s ním taky chlubit, jak je chytrý a hezky studuje.
magrata1 95172
29.12.2023 9:15:06
Girili, soucítím, to je fakt hnus.
Sama mám náročnou dceru (teď už celkem pohoda, jen jí zůstala přednas.anost, brblání a držkování), také trpěla noční enurézou a občas i ve dne "nedoběhla", to fakt nesouvisí s výchovou. Moje máma má tendence poučovat, výchovu jsme měly přísnou (občas, jak to bývalo zvykem i fyzickou), ale milující. Prostě nás seřvala, poliskala a tím to bylo uzavřeno, zase jsme se váleli smíchy a bylo všechno v pohodě. Na moji výchovu (i sester) měla taky připomínky. Např. tvrdila, že nejmladší (ta náročná) řve x hodin denně, protože ji rozmazluju. Pak jsem k ní přijela, ona hlídala holky a já ve sklepě šila. Za půl hodiny telefon: "Pojď sem, řve." "Tak ji nech, říkala jsi, že ji to přestane bavit." "Okamžitě přijď, ona řve jinak, to jsem nezažila, ona tě potřebuje." Dcera řvala i se mnou, ale trochu jinak. Teď, když Magrátka držkuje nebo háže ksichty, má mamka sice připomínky, ale už jsou značně obroušené hrany, leze mi to na nervy asi stejně jako chování mého děcka. Kdyby ji zbila, dcera by ji do smrti nenáviděla. Ničeho jiného by nedosáhla a sama si to určitě uvědomuje. A co si pamatuju, vnoučata maximálně v batolecím věku plácla přes ruku, ale ani tím si nejsem jistá.
Na matku bych se vykašlala, pokud bych nechtěla být očerňena před celou rodinou, občas bych se stavila na kafe, za hodinu odchod. Nějak bych se vymluvila, že je mi blbě, zapomněla jsem doma léky...
Monika 123907
29.12.2023 9:08:08
Girili,to je hrůza. Určitě bych o tom s dětmi mluvila (můžeš to podat tak,že babička není psychicky O.K.,jestli nechceš říkat,že má hnusnou povahu) a hlavně zrušila všechny pobyty přes noc,pokud nechceš utnout kontakt úplně. Vypadá to, že se situace s věkem zhoršuje a matka se nedokáže ovládat - to,že nějakou dobu to vydrží, znamená, že si je vědoma alespoň do určité miry, co je a co není O.K.,ale nemá sebeovládání.
breburda71 89004
29.12.2023 8:59:29
Girili, to me moc mrzi😢
Vanoce predevsim jsou v tomhle hrozne osemetne, clovek chce vyhovet ve jmenu rodinnych vztahu vsem, ale nejde to, mam to taky za sebou...
Pokud se necitis dobre Ty ani syn, proste zustat doma a lezet..i kdyz jsou Vanoce..
S mamou bych na nejaky cas prerusila kontakty, co bude o Tobe rikat v pribuzenstvu a u znamych je mimo tvuj vliv, patrne si vymysli, co bude chtit, nezavisle na tom, jak se budes chovat Ty..
A pozdejsi pripadne navstevy bych vyrazne omezila, na " otocku ", hodinka u kafe a bez deti, i kdybych mela prespat v hotelu..
U takovych lidi plati jen jasne NE, kdo se podvoli, je za onuci..odted by vsechno melo byt naprosto v tve rezii, pri prvnim naznaku se zvednout a nazdar..~x~
Termix 105545
29.12.2023 8:52:48
Girili, kdyby moje matka jakkoliv ublížila mým dětem, přestala bych se s ní stýkat. Moje děti naštěstí moji matku ještě nikdy neviděly a ani nikdy neuvidí.
Tinity 69200
29.12.2023 8:49:36
Girili, jak té teď čtu, úplně se mi vrací podobné zážitky s mou matkou. Před 9 lety jsem vztah totálně utla a žije a dýchá se nám lépe. Ano, ve svém rodném městečku jsem za vyvrhelku, přece paní doktorka je světice. Nebylo jednoduché se rozhodnout a učinit to, nicméně jak začala ubližovat mému dítěti a přes mé námitky nepřestala a začala se o to pokoušet i s dalším ditkem, nebylo co řešit. Já zlou manipulaci, ubližováni, pomlouvání, nadávky apod. jako nechtěné dítě, kterým si zkazila život, zažívala celé dětství (naštěstí jsem měla prarodiče, který mi ukazovali, že svět může být i milující). Spousta lidí si myslí, že vysoce inteligentní lidé s prestižním povoláním jsou určitě skvělí, nejsou, dokáži své temné stránky dokonale skrývat před veřejnosti a vybíjet si svou zlost na nejbližších slabšich, hlavně dětech či vlastních rodičích, kteří jsou na nich závislí ( zažila jsem obé, jak má matka se zle a vulgárně chovala k mé babičce a dědovi a byla to trpká zkušenost, ač oni jí výrazně v životě pomáhali, bez nich by nedostudovala…). No, rozhodnutí je na každém, ale žijeme jen jednou… . Podotýkám, že jedno dítko mám také ne zcela jednoduché a právě proto si myslím, že by s takovými extrémy nemělo být konfrontováno.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
29.12.2023 8:47:44
Už bych tam nikdy nejela. A jestli zmlatila dceru tak, že jí tekla krev, už bych s ní ani nepromluvila.
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 57801  [Dalších 57041 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.