| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nedonošeňátka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 12103  [Dalších 11753 >>]
& 21461
2.12.2010 10:38:07
Eriko, nemaji. Druhe dite.. Ta Martova diagnoza je dedicna, mam 25% sanci ze bych mohla porodit chlapce se stejnymi problemy.. Proto jsem se rozhodli pro umele opldoneni, pohuzel jsem podstpila 4 pokusy behem roka a pul a nevyslo to. Vice uz to zkouset nebudu, Kvuli veku jsem vypadli z adobce.. martovi uz je sest a dost veci umi a toho miminkovskeho pilani jsem si uzila vic nez dost, ted je cas venovat se necemu jinemu..

Ty jsi sama nebo s nekym a druhe dite?
Erika a Peťko 20613
2.12.2010 10:10:17
Hany a tie diagnozy nemajú nič spoločné s predčasným narodením? Inak je Marťas šikovný, keď sa vie bicyklovať ~g~ Peťo sa bojí, keď mu dáme preč kolieska pomocné. Minulý rok som ho postavila na lyže a na druhý deň na lyžovačke skončil so zlomenou nohou - špirálovitou zlomeninou ~q~
S Lacom spolu nebývame, ale chodí za malým pravidelne. Tak sa nám to trošku pomenilo. A druhé dieťatko už neplánujete?
& 21461
2.12.2010 9:10:57
Pro ostani holky. Omlouvam se za vpad. My jsme sem chodili pred 5-6 lety a ted jsem se potkaly, jeste nase fotky urcite visi albumu.. ~x~

Eriko,

no Martovi byla tedy v roce potvrzena genticka vada, ma za sebou 11 operaci posledni nekdy pred 3 rokem. Okolo druheho roku jsem zacali uvazovat o metlani retardaci a ta mu byla definitivne potvrzena okolo 3 roku. IQ ma pdle testu mezi 50-60. Nastesti vidi slysi dobre, motorika taky celkem jde, na to ze ma disproporcni telo, na svoji dylky ma kratky chodidla a prsty.. Ale fakt to s nim jde nad ocekavani dobre.
Chodi do specilaky, komunikuje umi barvy, myslim ze bude dost sobestacny. Jeste si myslim, ze nedonosenost na nem nezanechala zadne nasledky. Umi jezdit na kole a bryslit, ted zacal chodit na spec. pozemni hokej jeste ho na jare prihlasim do skautu..

Bydlis jeste v Blave a zustali jste spolu s otcem Petky?

Erika a Peťko 20613
2.12.2010 8:59:09
Hany, tak Peťko má 118 cm a 19 kg ~k~ moc tomu jedeniu nedáva, takže ako bol maličký a potom strašne tučný, tak teraz je úplne chudučký, že mu viem spočítať rebrá... po rozumovej stránke je to oveľa lepšie, do školy pôjde budúci rok, ale už teraz vie čítať (včera mi na M M B prečítal mail, že mu chcem predať Lego Duplo ~a~)a strašne rád aj počíta, v škôlke sa už skôr nudí, potom sa ale asi bude nudiť v škole ~d~ Na druhej strane ale nevie, že má po sebe zhasínať svetlá, že po WC treba spláchnuť a umyť si ruky a podobne... tvrdohlavosť mu zostala od narodenia, keď musel vidieť tento svet o 8 týždňov skôr ~t~ ale žiadne iné vážnejšie problémy nemá, ani so zrakom, ani so sluchom, s jemnou motorikou, vyvíja sa tak, ako všetky ostatné deti narodené v termíne ~z~
katka +vaneska davidek+2 97720
24.11.2010 12:39:59
ahoj holky jdu vas po dlouhe dobe pozdravit doufam že se mate dobře a že deti krasne rostou a vše je v pořatku nam už bude 8 mesicu strašne to leti a na nic nejak nemam časik dada se začal plazyt ale na zem ho dat nemohu ješte občas pusti hlavu a to by bylo ran to nemužu tak jsme celej den na postely a tam řadi ale ja nic neudelam vaneska ta ne ta je pohodařka tu když dam na zem tak ji to teda bavi jen chvilku a řve tak je snažim nejak zabavit jinak už mame 8 kil už nas očkujou tak vaneska bude mit přišti tyden naušničky.jinak chodime na tu rehabku cvičime vojtovku i když my moc ne nestiham ze 4 detma to proste nejde a i teda dr chape ale naštesti i tak deti delaji pokroky dada si i občas klekne a teda hnet padne na pusu ale zkouši to
Gabka a Filípek 54932
27.10.2010 21:05:30
Všem děkujeme za přání. Slzy už přešly a vrátil se všední život.
Všem přeju, aby dítka dělaly jen radost a pokroky.
K vigantolu... my ho brali jako mimuši pořád. Pak nám ho vysadili a nasazovali na zimu. Loni jsme zvládli zimu bez něj a teď jste mi připomněly, že máme podle neurologa zase začít ;-) ale to až po přechození rýmy. Teď máme takovou zásobu sirupů, že nám to stačí.
Carculca 59386
20.10.2010 17:37:44
Tak vidím, že to máte každý s tím Vigantolem jinak.
A když dáváte Vigantol dáváte třeba dětem zároveň nějaké multivitamíny. Já právě raději ne, aby toho vit. D pak neměli zas moc~d~, protože asi v každém multivitamínu to déčko je. Takže dávám jen Céčko.
Danula83 46556
20.10.2010 11:31:02
Mně bylo prozatím řečeno,že stačí do roka a půl dávat denně kapku a to už jsme skončily.Tak nevím,nemám se na to zeptat v poradně?
Pája, A+A :o) 94544
20.10.2010 8:09:01
nám Vigantol nikdo nepředepsal. v Podolí jsme to už ukončili na plicním,tak pan dr. by to třeba napsal.
ale naše dr. nic - podle mě jak nejsou zaměřeni na nedonošené děti,tak to neřeší~d~
llenicka 75289
20.10.2010 7:27:53
Ahojky. My máme psáno ve zprávě z neonatologie, že máme dávat Vigantol v zimním období do věku 5 let. No vidíš, měli by jsme už začít:-)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 12103  [Dalších 11753 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.