| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nervní matky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 126599  [Dalších 125879 >>]
kajaN 28973
6.7.2017 12:56:54
Ahoj holky,
Bruni, to my zase máme opačný problém, máme obavy, že naše začínající puberťačka bude na dovolené prudit, protože s ní jedeme sami a bude se s námi nudit. No uvidíme....
Leni, T. byl vždycky podobný jak Olda. Předváděl se, musel mít poslední slovo, všude ho bylo a do dneška je plno.Je hodně impulzivní a neumí moc krotit emoce Ale známí ho vždy chválili, jak je slušnej, zdraví, ochotnej....sice nám často lezl e ještě leze na nervy, ale v jádru špatnej není. Jen je někdy na zabití~t~Zase ale vím, že je uvnitř docela citlivej. K. pravej opak, zodpovědnej, klidnej, neprůbojnej...na druhou stranu citově a emocionálně celkem mimoň. No a mladá je taková všeho chuť. Máme zastoupené všechny vzorky~t~A jak říkám, dohromady v průměru jsou to skvělý děti~t~
Na druhou stranu všichni zatím fungujou dobře ve škole, chodí na brigády a nejsou s nimi zásadnější problémy. Myslím, že si ještě můžeme pískat.

Doktoři nepomůžou, tak jsem dnes na doporučení zkusila léčitele. Budu věřit, že to pomůže.
LenkaVa 28901
6.7.2017 12:09:31
Tohle přesně dělá Olda.
Říkáme tomu kafemlejnek. I když ví, že si nic nevymůže, tak pořád něco opakuje a přidává.
Proč to nejde, proč to děláš .......... a samozřejmě to zkončí buď hádkou nebo vykázáním z místnosti.

Je to únavné, takže se vůbec nedivím, že to klukům vadí.

Taky nechápu proč to dělá, protože u nás když se řekne NE, tak přes to prostě nejede vlak, i kdyby se později ukázalo, že je to pro nás nevýhodné.
Sakra si rozmyslím, než to řeknu, ale když už, stojím si za svém.

Utišuji se, že vyroste. Nic jiného mi nezbývá.

Je fakt, že ke mně si dovolí mnohem více než k Pavloj. O tom ani potom.

DOvolenou budete mít určitě v pohodě.
Změna místa pomůže a bude jiný režim.
Brunhilda 29897
6.7.2017 11:07:10
Leni,

to je dobře, že ti není blbě :-).

Takový typy jako Olda taky znám. On to v sobě má, je vidět, že je dobře vychovaný. Jen prostě teď rebeluje. Vidím to i ve škole. Někteří se v kolektivu předvádějí a když je vidíš, tak si říkáš, že to je hrůza. Pak ale když jsou sami a povídáš si s nima, tak zjistíš, že jsou fajn. Prostě si hledají cestu..
Brunhilda 29897
6.7.2017 11:04:58
Jo a co se týče Patrika, tak teď nějak nehodnotím, páč se u něj projevuje puberta a nějak neví (ani my ne), co s tím. Částečně je ještě malý dítě, částečně už je trochu dál. V hlavě má asi zmatek a na rozdíl od Jirky, kterej si prošel nejintenzivnějším dílem puberty taky v pátý třídě, si Patrik ty změny uvědomuje. Jirka, emocionálně hendikepovanej, na sobě žádný divnosti neviděl :-). Páťa to vidí, že myslí jinak, než spolužáci a on všechno (hlavně chování, jednání, myšlení svoje i druhých) hrozně analyzuje.
Momentálně se trochu děsíme dovolené, protože s bráchama to poslední dobou nějak skřípe. Oni se k němu chovají stále stejně jako k mladšímu bráchovi, ale on se chová jinak. Prosazuje se a vlastně prudí, protože si stojí za svým, i když to je třeba úplná a zbytečná kravina. No a potom toho mají samozřejmě plný zuby.
Takže to třeba vypadá tak, že Patrik se chce podívat (jen tak, není to důležitý) na nějakou Adamovu věc, ale Adam z principu (protože P. prostě ignoruje jeho rady a jeho zákazy) řekne "ne". Jenže P. ví, že Adamovi by to ve skutečnosti nevadilo, a tak se ptá dál a ještě přidává dotaz, proč mu to vlastně Adam nechce dovolit.. No a Adam je zásadovej, takže opakuje klidně to své "prostě ne". Pak už klidnej být přestane, protože P. to vydrží dlouho.

Takže teď jsem ráda, že ti dva starší jsou na táboře a P. tam s nima není. Dají si od sebe aspoň pauzu. No a pak pojedeme na tu dovolenou a to teda se uvidí..
LenkaVa 28901
6.7.2017 11:03:04
Ahoj Bruni.

Snažím se.
Zatím tedy nemám moc hlad, ale musím to nějak dělat.

Polévky to jistí.
Včera jsem snědla pár kousků sushi a mini porci brambor s kuřecím masem.
Blbě mi není, tak je to dobré.

Teď čekám, kdy půjdu na velkou. To bude další věc :)

Mně všichni říkají, že chytrý je Olda, ale on prostě nebude nic dělat. Ani nepřipustí, že by mu to mohlo jít samo, to raději vše utne.
Hodně dělá puberta. Chce se předvádět a zvolil si cestu grázloství a projevení nesouhlasu s autoritama.
Myslí si, že to imponuje.

Zase třeba ale jedna holka ze vsi mi říkala, že pokud se dostane někde mezi dospělé je slušný. Zdraví, děkuje, prosí .......... žádné velké seky ani problémy.
Tak to v něm někde je, jen doma a ve škole rebeluje.

Třeba ho to přejde.
Brunhilda 29897
6.7.2017 10:51:31
Ahoj!

Leni, jak jde jedení?
Jinak doktory teda taky nekomentuju, vůbec to nechápu..

Ad děti.. Myslím, že normální dítě neexistuje :-). Ale třeba ve třídě mám jednu holku a té nemám co vytknout. Na svůj věk je velmi rozumná, spolehlivá, je hrozně fajn, nad nikoho se nevyvyšuje a chytrá je tak akorát. V pololetí měla trojku a asi šest dvojek, teď na konci jen tři dvojky! Je totiž systematická a pilná. Ale ne hujerka. Takovou mít celou třídu... Ááách, to by bylo žůžo ~t~.

U mých dětí mě štve asi nejvíc to, že Adam má určitý vlohy, ale absolutně je zabíjí svou leností a laxností. Mohl by toho tolik umět, kdyby jen chtěl.. Zato Jirka by chtěl, ale nebylo mu shůry dáno právě v těch oblastech, ve kterých by Adam měl kde brát :-(. To mě mrzí. Jirky je mi líto a u Adama mě to svým způsobem štve.
LenkaVa 28901
6.7.2017 9:05:14
Ahoj.

To já bych taky nechtěla, aby byli ideální, jen maličko, maličko, ty dva přiblížit ........

Andu nevím jestli se někdy srovná, spíš bude pořád na straně, kde se jí každý pokusí podvést a obalamutit a ona na to po sté a jedné zkočí.
U Oldy bude stačit, když povolí lenost a taky by mohl mít trochu více sebevědomí.

Protože tím, jak nemá sebevědomí, tak to vyrovnává děláním kravin a naschválů.

U Lucky asi nebudu měnit nic, jen bych byla ráda, kdyby dodělala školu.
kajaN 28973
6.7.2017 8:55:46
Leni, ale mohla. Udělej si průměr ze všech a vyjde ti jedno ideální~t~ Jak myslíš že to dělám, abych byla šťastná žena:-) Ale víš co, bylo by pro nás ideální kdyby opravdu všechny ideální byly? To by byla pěkná nuda. Na koho bychom si stěžovaly?~t~
LenkaVa 28901
5.7.2017 22:12:56
Kájo, ty jsi šťastná žena.
Nikdy bych nemohla říci, že mám děti normální nebo průměrné ...

Jako jo, Lucka docela jde. Pak už to nějak nevyšlo.
kajaN 28973
5.7.2017 22:00:18
Já děti nemůžu brát jednotlivě, to je svým způsobem každý dost rapl, ale protože jsou každý rapl jiným směrem, v průměru je to dobrý. Tak pro zachování duševního zdraví jedeme na průměr a to mám hned pocit, že mám úplně normální a v pohodě děti~t~
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 126599  [Dalších 125879 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.