| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Výchova a trestání dětí

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 29956  [Dalších 29836 >>]
Bouřka 7675
28.2.2023 18:45:44
Kat, ono to vznikne i opačným modelem, totiž prací z domova. Pak zcela logicky a oprávněně přehrával děti na mě, když pracoval, ovšem ono není vždy zřejmé, kdy pracuje a kdy jen "zaslouženě odpočívá" , takže člověk neví, kdy po něm může něco chtít, k tomu nějaká ta vrozená pohodlnost...v domácnosti s ním taky nelze moc počítat. Jo, když se mu to zrovna hodí, tak i ledacos udělá, ale spoléhat na to nelze, u věcí, co prostě musí být, musím počítat s tím, že to v první řadě zajistím já. Takže má na starosti hlavně jednorázové záležitosti nebo věci, kde tak nesejde jestli se udělají teď nebo příští týden (nebo za půl roku).
Pruhovaná 64704
28.2.2023 18:39:32
Nedovedu si představit, že bychom já nebo manžel nechali bez odezvy, kdyby na někoho z nás dítě křičelo. Na mámu a tátu se nekřičí a když to puberťák zkusí, což je normální, tak úplně správná reakce druhého rodiče je patřičné napomenutí. To s nějakou jednotou ve výchově nemá nic společného. A také není rodič ten, kdo by měl rozsuzovat nějaké spory druhého rodiče s potomkem.
Spíš mi připadá divné a konfliktní to rodinné prostředí, které popisuješ.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
28.2.2023 18:36:47
Mezi "řvát po někom" a "řvát na někoho" je mírný rozdíl, alespoň já to tak znám... Řvát po někom má určitý nádech despektu, je to spíš jednosměrné... Řvát na někoho je víc vyrovnané, obousměrné
Bouřka 7675
28.2.2023 18:30:58
Tak já nezařizuju úplně všechno kolem dětí, i když většinu věcí jo (ale taky k tomu mám poloviční úvazek) a velkou část toho zbytku teda úkoluju (jednorázové věci, které je třeba zařídit, ale nestojí na nich běžný chod).
K_at 121378
28.2.2023 18:23:21
Půlko, u nás to bylo jednoduše tím klasickým modelem "muž živitel". Celý den v háji. Takže já hledala práci slučitelnou s dítětem. A tak logicky většina věcí byla v mé kompetencí. A taky jsem byla blbá, samozřejmě. Zase manžel automaticky funguje v různých krizových situacích. V běžném chodu domácnosti. Tam není třeba cokoliv mu říkat. Zařídí nákup, jídlo, vypere, vyžehlí, úklidí atd. Což je fajn. Když tak teda pozoruju okolí, kde se muži často tváří, že neumí uvařit a vyprat.
Ale vzniklo to tímhle. 10-12 hodin mimo domov.
Bouřka 7675
28.2.2023 18:14:25
TaJ, tak u nás se manžel věnuje dětem prostě hlavně když se to hodí jemu, nárazově a nesystematicky, což on teda dělá skoro všechno. Z čehož vyplývá, že pokud člověk chce nějakou funkčnost tam, kde je vyžadován systém a předvídatelnost, tak je lepší se o něj neopírat. Tudíž jsem hlavní (no v praxi spíš skoro jediný) organizátor a mám hlavní rozhodovací pravomoce o tom, co se bude dít. V tomto směru nějaké dohadování nenastává. I když děti po něm něco chtějí a on je svolný, jdou se zeptat mě, jestli se to hodí. Italská domácnost u nás nastává, když dojde na nějaká nenaplněná očekávání a nevyjasněné kompetence.
Půlka psa 24064
28.2.2023 18:06:17
No ono to bývá dost četný, že děti a vše kolem nich zařizuje maminka. Bez nadsázky, bez legrace. Proto se ptám, jak to funguje. Jestli tatínek nesmí nebo naopak aktivně nechce a někdo je holt vychovávat musí. Pokud nechce, tak přesně vím, jak to funguje a beru dotaz zpět.
TaJ 81121
28.2.2023 18:01:10
Inko, to bude krajová záležitost, slýchám, nebo čtu tohle dost často...
Monika 123907
28.2.2023 17:59:36
Inko, někde se to tak říká. Já to taky "z domova" neznala, ale někde jsem to cestou životem posbírala a asi taky už klidně řeknu "neřvi po mně", i když častěji asi spíš "neřvi na mě"...
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
28.2.2023 17:59:00
Na syna jsem křičela ve dvou letech, když se snažil na odrážedle vjet pod auto. On na mě určitě nikdy. S manželem na sebe neřveme.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 29956  [Dalších 29836 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.