Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
15.1.2024 13:11:56
"proč proboha udělal tu večeři ve firmě a nevzal ji normálně do restaurace??? "
no on především pronajal na ten večer kuchaře z (její?) oblíbené italské restaurace... chtěl, aby se cítila unikátní a výjimečná, tak, jak mu poradila dcera... kdyby šli do restaurace, asi by tam nebyli sami... nebyla by jedinou "hvězdou večera"... |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
15.1.2024 13:01:58
K_at,
cukr je pořád cukr neexsistuje zdravý nebo nezdravý. Poněvadž nemám televizi, tak takové pořady nevyhledávám, ale třeba na Herbář koukáme pravidelně, to mě baví a čerpám tam hodně inspirace. Doma peču nebo vytvářím různé nepečené dezerty - zpravidla to co ochutnáme někde u někoho, tak už mám sbírku receptů a vím tak cca co u nás doma bude mít úspěch. Peču/vytvářím dezerty cca 1-2x v týdnu a dorty k narozeninám a svátkům se skoro vždycky hecnu. Ale hodně je u nás základem tvaroh, různé ovoce, hořká čokoláda, sirupy a snažím se nepodceňovat přípravu v létě - ovoce a různé bobuloviny mrazíme, sušíme, kompotujeme a marmeládujeme. Čím je to jednodušší, tím to, na štěstí, u nás většinou více chutná . |
| Len | 108740 |
|
|
15.1.2024 12:58:17
Blanko, o tom, ze to neni v poradku, se mluvilo urcite pres deset let, slysela a cetla jsem o tom mnohokrat. Ale az to televizni zpracovani (ne tedy dokument, ktery byl uz pred x lety) nejak pohnul politiky. Ona ta justice, dostupnost prava je tu spatna skrz na skrz, navic skutecni vinici jsou opet napojeni na politiku.
|
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
15.1.2024 12:57:34
To je přeci blbost, pečení v TV nemůže podporovat obezitu.
Mě osobně tenhle pořad zklamal. Viděla jsem první řadu a moc jsem se na to těšila. Ale tam je špatně snad úplně všechno Soutěžící dostanou čas, který nikdy na přípravu stačit nemůže a pak jsou kritizováni, že těsto není dost vykynuté nebo dopečené. Pokud sám profík řekne, že za daný čas by to on sám nestihl, tak jak to může stihnout laik co danou věc nikdy nedělal? Tenhle koncept mi hrozně vadí. Navíc doplněný trapnými hláškami moderátorů ![]() |
| Begonie | 17189 |
|
|
15.1.2024 12:44:42
Co se tyka Britanie, tak me v posledni dobe zaujalo toto: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-britanii-otrasa-postovni-skandal-obri-justicni-omyl-znicil-stovky-zivotu-40456990
Cetla jsem teda jenom tenhle clanek, nepidila jsem se po zdrojich z Britanie, ale prijde mi to uplne neuveritelny. To jako za cely ty roky nikomu nepripadalo divny, ze najednou zacly stovky lidi krast? A nastalo nikomu za to, to opravdu poradne proverit? |
| Monika | 123907 |
|
15.1.2024 12:44:01
Janinko, já viděla včera jen kousky (manžel přepínal mezi hokejem a tímto), proč proboha udělal tu večeři ve firmě a nevzal ji normálně do restaurace??? Byl tam uveden nějaký alespoň částečně racionální důvod? Přeci by to bylo i jednodušší, přišlo mi to jako už velmi přehnané vyhrocení od scénáristy, teda
![]() |
| Monika | 123907 |
|
15.1.2024 12:41:13
Kat, tak z velmi kvalitních surovin můžeš ztloustnout úplně stejně jako z nekvalitních, záleží na množství (a na dalších okolnostech)
Ale ten pořad je o pečení, ne o tom, že pekař/ka má upéct a pak sama sníst celý dort nebo pekáč buchet. Když to upeče velmi dobré a předloží společnosti, naopak na ni třeba vůbec nezbude ![]() |
| Monika | 123907 |
|
15.1.2024 12:38:17
Jinak ten pořad se mi moc líbí, ráda se dívám, jak se pečou různé složité věci, i když do toho bych se nikdy nepustila, jsem nepečlivá a má problém s pečením jen podle receptu, obvykle neumím posoudit nějaký pokyn typu "míchejte do husta", "vypracujte pevné těsto" apod. a nastávají neúspěchy.
Naposledy jsem takto neuspěla s piškotovým korpusem na dort (když jsem odmítla zaplatit téměř 800 Kč za dort o průměru 21 cm - piškot s tvarohem a ovocem se želatinou), korpus byl splasklý (ale i tak jsem ho použila, 5 vajec je 5 vajec a času málo ) Krém jsem raději velmi podrobně konzultovala s kamarádkou, která hodně peče a klaplo to, podle receptu z internetu by se mi dle jejího názoru a zkušeností roztekl ... |
| Monika | 123907 |
|
15.1.2024 12:34:51
Jo, jo, to jsem četla, fakt vtipný článek. Navíc hlavním závěrem samotné autorky je, že ji hrozně rozčilují různé "hlášky" typu "pečeme, teď" a pod.
To chápu, také jsem často alergická na podobné věci (toto mi tedy nevadí), ale beru to jako můj problém. A v tomto případě to nijak nesouvisí s případnou podporou obezity kvůli pečení. Přitom sama autorka píše, jak sama peče různé vytůněné recepty, protože to, co se dá koupit v obchodech je samý cukr a tuky ... S tím souhlasím a teoreticky bych taky ráda pekla spíš sama doma než abychom jedli to "průmyslové", jen tedy to naráží často na mou pohodlnost, případně dám přednost jinému programu před pečením. |
| K_at | 121378 |
|
15.1.2024 12:33:17
Sekce Seznam Medium je pozoruhodné místo s mnoha pozoruhodnými příspěvky.
![]() Jinak bych řekla, že tyto pořady pracují s kvalitními surovinami. Takže v principu nepodporují obezitu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.