| Jahala. | 89330 |
|
|
25.3.2009 12:45:13
k tématu zdravotnictví o tom systému v Americe moc nevím v Německu se platí něco částečně mám dojem že 10 euro za čtvrt roku u praktického lékaře. V nemocnici 10 euro za den,ale max. 28 dnů v roce. Děti nevím, do kolika neplatí v nemocnici nic a do 5 nebo 6 let mají nárok na doprovod a ten neplatí taky nic ani jídlo. Těch 10 euro u praktika se myslím, že děti platí. U nás mi vadí, že všichni jen řvou jak je ve zdravotnictví málo peněz, ale nikdo ne řekne kolik by bylo třeba ještě dodat aby to bylo dost milon, miliarda,10 miliarda?
to si myslím,že je zásadní chyba postavení se k danému problému![]() |
| Jahala. | 89330 |
|
|
25.3.2009 12:36:22
Můžu se pochválit?
Dneska byla puboška na profitestech v ped.poradně. Potvrdili nám náš výběr na který jsem pobušku navedla. Udělala jsem si z toho závěr, že jsem dokonalá matka, která navíc zná dokonale své dítě heč ![]() |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
25.3.2009 8:59:48
Lidko, nevím podrobnosti o zdravotním pojištění v USA, ale vím, že nemají povinnost být pojištění a jestli platí za děti a důchodce stát jako tady, si taky nemyslím. Takže plno lidí se určitě nedostane k doktorovi včas
Manžel má sestřenici v Japonsku, ona má už několik let roztroušenou sklerózu a víceméně ji tam neléčí, jen udržují při životě. Nemůže chodit, je závislá na pomoci-má dvě holčičky 12 a 6 let a manžela do noci v práci, takže hrůza. Pokud by jí tady brzy tutéž dg stanovili včas, mohli by ji udržet v celkem stabilizovaném stavu - mám 3 známé, co už takhle žijí celkem v pohodě několik let - berou sice drahé léky, občas jdou na pozorování do nemocnice, ale mají výhled, že se dožijí docela vysokého věku.Myslím, že tady se na zdravotní systém ze všech stran nadává, ale ve světě je to ještě mnohem horší, že bez peněz není skoro nic ![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
24.3.2009 19:51:05
no však jasné...já když viděla jakýsi dokument nebo co to bylo-z usa z nemocnice..jsem nechápala..jo to bylo někde v tv,jak jim tam umřel ten pacoš v té čekárně...fakt síla.
|
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
24.3.2009 16:04:58
Lidko, já myslím, že v USA je to složité- ne každý je pojištěný a ne každý je pojištěný na všechno, takže to pak takhle dopadá
. A ne každý má peníze na to, aby platil cash . Kdysi tam byl kolega na zkušené po nemocnicích a všude ho varovali, abychom si tenhle jejich systém k nám nezatáhli, že to je hrůza . Vždyť si vezmi, jaký je teď binec u nás, co někde se poplatky platí a někde ne - např. některé lékarny nevědí, kam dřív skočit a některé krachují . A lidi nadávají....hlavně těm, kdo za to nemůžou.... |
| lipoo | 47870 |
|
|
24.3.2009 15:43:20
blani
![]() díky za podporu-i na té druhé diskuzi ,já to fakt nechápu...ale nemám nic moc v ruce-proč se nepichají ty uši na tom západě..náš orlík mi říkal,že z finančních důvodů-ale já si myslím,že prostě nevím![]() |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
24.3.2009 15:13:39
Lidko, tak tak
![]() ![]() ![]() ![]() , hlavně, že ATB si nechají napsat i na rozbité koleno ![]() ![]() - preventivně a pak se divíme,že ATB nezabírají, když mají ![]() ![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
24.3.2009 14:04:32
blani-díky za pomoc
,já prostě tyhle baby nesnáším.....né,nic děckám nebylo,ale u doktora na kontrole s bubínkem nebyly...fakt nechápu-sociálku na ně! |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
24.3.2009 13:40:03
Jo a tu cibuli a česnek nám doktor výslovně zakázal - je to jak nalít kyselinu na tenoučký bubínek
![]() ![]() ![]() |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
24.3.2009 13:32:09
Lidko, tak jsem jim to tam napsala-taky mě to vždycky nadzvedne - ta americká móda ušetřit na léčbě, proto zásadně nepíchat uši - v USA tě objednají se zánětem stř. ucha až za NĚKOLIK!!! dní - to si teda neumím představit, jak bych to vydržela, nehledě na to, že se zánět pak může rozšířit i dál do hlavy
![]() brrrr ![]() . Taky jsme rozháněli bolavé ucho studeným obkladem a Otobacid byl několik let náš dobrý kamarád, ale co je moc, to je moc ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.