| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 153  [Dalších 43 >>]
máša 3157
19.9.2003 19:59:34
tak ta děsná depka už pominula a už jsem zase celkem v pohodě ...
Kája si našla ve školce novou kamarádku Žanetku - no to je tým :-))
Kája vždycky chodila ze školky s tím že tam Žanetka nejvíce zlobí ( taky taková aktivní čiperka ) no a teď se daly do hromady. Takže když se jí ptám co bylo ve školce a slyším " My jsem se Žanetkou ..." tak je jasné že dělaly nějakou neplechu - házely chlapečkovi písek do očí, schovávaly se paní učitelce, bily se pyžamkami...

A co Lucka, jaké máte zážitky z MŠ???

tak dobrou a brzy se ozvěte a hezký víkend
Martina
máša 3157
17.9.2003 21:38:08
Hezký podvečer - až večer :-)),
Čeladná ma zhruba 2000 obylatel( ale během práznin se počet 5-6x zvětšuje ) a opravdu se tu skoro všichni( teda usedlíci ) známe - což je na jednu stranu moc fajn ( protože když se jdeš projít nebo do obchodu tak většinou potkáme někoho s kým je možné a někdy dokonce zcela nezbytné si popovídat
:-)) ale někdy je to zase na kočku když každý o každém všecko ví ...
Jména tvých známých - dětí mi bohužel nic neříkají, ale musím popřemýšlet jestli jsem někoho takového nepotkala, nebo možná od vidění že je znám .
Jo vážně je svět malý :-)
A kde v Praze bydlíte?, třeba zase já najdu nějaké společné známé ( i když je Praha o krapítek větší ;o)

A gymnastika dopadla tak nějak zvláštně , asi jsem to i čekala, ale prostě teď mám mizernou náladu - práce, těhotenství, výchova se mi prostě nedaří - a Karolína ještě tu pozornost neudrží a je prostě takové živé stříbro a tak to teda zkusíme měsíc tam chodit a paní trenérka nám řekne jestli to má cenu nebo jestli ještě roček počkáme :-((, prostě jí zajímá všechno kolem a taky asi moc neposlouchá - disciplína to není nic pro ni. A je tam ještě více věcí, ale nechci to tady psát, protože nevím kdo všechno by si to mohl číst ...
Ale zítra se z toho vyspím a bude mi líp.
Víš, přemýšlím co mám po ni chtít. Aby byla " osobnost " a dělala si co chtěla - prostě jestli mám mít radost že neposlouchá ( že má svůj názor - jak je teď moderní říkat ), nebo jestli mám chtít a vyžadovat poslušnost ( aby poslouchala dospělé - je to vážně s tím jejím posloucháním hrůůůůza ) nechci aby u učitelek a trenérek vyfasovala nálepku - neposlucha, problémové dítě bacha na ni! Ale ani šplhoun a žalovníček by se mi nelíbil, jasně že ne. Ale jako každá mamča chci aby si život zbytečně nekomplikovala, ale jak na to, když je to beran jako vyšitý??? a určitě nemůžu spoléhat na to že všichni pedagogové se kterýma se potká budou úžasně chápaví, trpěliví a tolerantní.
Prostě jde o to že bych raději poslouchala chválu než jen neustále jak je živá, neposedná a pod....
Ach jo. Ale vypsala jsem se z toho co mě teď tíží na dušičce a za čas se tomo budu smát ( alespoň doufám ). Ty to máš horší, ty to budeš po mě číst, ale snad víš o čem jsem psala - teda pokud jsem se v tom moc nezamotala - to víš i v hlavě to mám pomotané a nevím přesně co chci ...

Ještě mi napiš prosím, na jaký kroužek s Luckou chodíte - nebo tedy budete chodit ???

Mějte se moooc hezky a už se těším na další " dopísek "
Martina
AlenaD 9051
16.9.2003 20:31:18
Hezký večer:-)))

Marti já nejezdím vůbec, natož po Praze:-))) Nemám ani řidičák, i když někdy by se hodil, ale Honza by mi auto stejně nepůjčil, tak na co, že?:-)))
Teď jak jsi psala o skorosousedství Ostravy s Čeladnou, tak jsem si uvědomila, že možná máme společné známé. Tedy nevím, jak přesně je Čeladná velká, jak moc se tam všichni znáte (prosím neber to, jako že si o každém městě mimo Prahu myslím, že se tam musí všichni znát, ani já nejsem původem z Prahy, takže tento pocit nemám), opravdu netuším jak je velká. Ale sousedi od naší babičky z Liberce tam jezdí k příbuzným, jezdí tam vždycky na dýl o prázdninách, mají čtyři děti, Vojta (15), Maruška (13), Franta (11) a malýho Toníčka (2). Tak nevím, třeba je taky znáš:-))))
Jinak s tím jak to utíká, to mi povídej. Je to hrozný, zvlášť u Lucky si vážím každé chvilky, už mám tu zkušenost, že to moc rychle uteče a je to jedinečné.
Péťa vůbec neví, co by chtěla dělat, letos chce zkusit přijímačky na šestileté gymnázium, tak uvidíme jak dopadne. Ale nějak si to neberu, horší to bude až v té devítce, tam už jde pak o hodně.
Tak co Karolínka na gymnastice, jak se jí líbí?
My na kroužku bysme měli začínat příští týden, ale půjdu tam sama, jen Lucku omluvit, aby s námi počítali:-)))

Tak hezký večer a mějte se moc prima:-)))

Alena

máša 3157
16.9.2003 20:19:56
Ahoj,
tak vy máte prababičku v Ostravě? - vidíš to je " skoro " sousedka :-))
Tak až se někdy vypravíte za ní komplet celá rodinka, tak si musíme dát rande
:-)) a musíte se určitě podívat i k nám na Čeladnou...

Tak Péťa už je sedmačka - to už pomalu nastupuje puberta? nebo ne??? a co budoucí povolání, už má jasno co bychtěla studovat dále? nebo necháváte rozhodnutí až na 9 třídu?

Zdá se mi že to teď nějak rychle letí, vždyť i ty naše " malé" holky za chvíli půjdou s aktovkou...

Nevím jestli jsem ti už psala že máme "nové " autíčko z bazaru a tak začínám jezdit - hrůza - ale pomalu si zvykám a cestu do Frýdlantu už pomalu zvládám, ale musím parkovat u uhelných skladů - ne že bych tam obědnávala uhlí, ale je tam nejvíc místa k zaparkování a pak k couvání - hihihi no prostě typická ženská za volantem... A co ty , jezdíš po Praze?

Hezký večer a ahojky Martina
AlenaD 9051
15.9.2003 21:01:44
Ahoj!!!

Svačinky jsou zatím bezva, s paní kuchařkou jsem zkonzultovala celý týden, tak tenhle týden může mít vše, na našem chlebu ovšem. Tak aspoň si Lucka nebude připadat divně, že má něco jiného.
K paní zubařce jsem holky objednávala akorát dnes, tak půjdem v říjnu. Lucka na všech prohlídkách zatím spolupracovala, tak snad i teď to bude v pohodě. Bude to ale po té operaci, tak snad neztratí důvěru k doktorům.
Na ty vyšetření ti držím moc palce, na jednu stranu ať snad nic nenajdou a jde to samo, nebo radši ať najdou nějakou maličkost a ta se brzy spraví:-))) No prostě ať to vyjde co nejdřív:-))) A práce případně ještě dřív, to těhulkovství by určitě přišlo v těsném závěsu:-)))
V Rožnově jsem kdysi byla, ještě v dobách ranného mládí, no spíš ještě dětství, a taky se mi tam moc líbilo.
Honza s Péťou a tchýní teď o víkendu jedou za prababičkou do Ostravy. V sobotu tam a v neděli zpátky, tak si užijí výlet.
Péťa chodí do sedmé třídy.
Jinak v létě už jsme s Luckou prohlídky zámků a hradů absolvovali. Byla s tchýní na Sychrově, se mnou pak na Lokti a na Kynžvartu. Prohlídky byly v pohodě, vydržela v klidu, prohlížela si zajímavosti, naopak jí průvodci brali i za provaz a zblízka jí ukázali co ji zajímalo. Takže hurá na památky, já bych se toho nebála. Já s ní absolvovala i několik výstav a docela v klidu.
Mějte se moc hezky a ať se brzy záměr podaří:-)))

Alena
máša 3157
15.9.2003 18:27:01
Ahoj,
tak jaké jsou ty svačinky ? To je fajn že jste narazili na takovou šikovnou paní kuchařku :-)
My jsme dneska byly u paní zubařky Kája bez problému a mi jeden zoubek vrtala.
Tak tento měsíc začínám pomalinku s vyšetřeními proč se mi nedaří těhulkovství. Byla jsem na odběru krva - aby se zjistila zda mám ovulaci a ještě jsem obědnaná k rehab. doktorce - ať posoudí jestli mám cvičit ty cviky podle Mojžíšové... prostě se stále nedaří a tak teď se alespoň neco začíná dít - a práce taky žádná ...
Ale včera jsme byli v Rožnově pod Radhoštěm ve skanzenu a bylo tam moc hezky - Kája byla nadšená ze starých chaloupek pořád si je chodila prohlížet, docela jsem byla překvapená že ji to tak baví. Možná že už by se s ní dalo jít i někam na zámek nebo tak.
Zkoušeli jste s Lucinkou prohlídku zámku?
Tak se mějte a ať Lucince vydrží nadšení ze školky.
A do které třídy chodí Péťa?
AlenaD 9051
14.9.2003 22:49:56
Moc vás zdravím:-)))

Lucka by chtěla taky ve školce spinkat, ale zatím to nejde. Ale paní kuchařka mi vyšla vstříc a od zítra bude pro Lucku připravovat svačiny a postupně zkusíme i obědy, tak jsem zvědavá jak to bude fungovat.
Gymnastika je určitě užitečná, Péťa taky chodila. Taky jsem neměla žádné ambice s ní, ale pohyb jí rozhodně neuškodil. Naštěstí jsme to měli v podstatě přes ulici, tak to bylo jednoduché, to vy asi budete mít složitější, co?
Na brusličkách jsme začali trénovat minulý víkend, docela mně Lucinka překvapila jak jí to šlo. Unavená ani moc nebyla, v sobotu bruslila asi hoďku a půl, tak jsem si myslela jak jí budou bolet nohy a ona v neděli v devět ráno mi říká, kdy už půjdem na ty brusle:-)))
Na operaci jdeme 9. října, tedy doufám, že se do té doby nic nestane. Tak nám pak držte palce.

Alena
máša 3157
14.9.2003 9:53:34
Ahojky,
to jsem ráda že se Lucince líbí ve školičce ( při pasáži o "samostatném" odchodu do školky jsem se smála nahlas - a pak jsem musela zbytku rodiny předčítat čemu se směju - taky se bavili )

Kája taky chodí do školky, každý den i se spaním - chce tam spinkat, protože si tam sami natahujou prostěradla ( kdybych jí to dala dělat doma tak to dělat nebude :-)
Ve školičce je spokojená, dokonce má obrázek sluníčka na výstavce, ale v pátek prý zlobila a tak nedostala bonbonek po obědě ( nechtěla prý cvičit a hrála si, pak lezla na nějaký rozviklaný domeček ... prostě asi neměla svůj den )
My jsme se byli ve středu kouknout ve Frenštátě na gymnastiku pro děti - Karolíně se to ohromně líbilo a každý den se ptá kdy už půjde do cvičení ( nedělám si iluze že bych z ní měla gymnastku, ale snad se tam alespoň naučí rovně chodit, strašně se hrbí - prostě celá já ). Tak ve středu uvidíme.

A co brusličky, už Lucinka bruslí??? Kája je hned unavená a teď jsme měli i přestávku a moc jsme nechodily bruslit.
A co ta plánovaná operace už ji máte za sebou nebo se teprve připravujete?

Ahoj a všechny vás pozdravujeme Martina a rodina
AlenaD 9051
4.9.2003 21:34:27
Ahoj,
omlouvám se zas za pauzu, ale teď už budem sedět doma tak to bude lepší.
Tak a to nejdůležitější, chodíme do školky a moooooc se tam Lucce líbí. Je to prý senzační(to je přesná citace). V pondělí ráno mi dokonce doma v předsíni dala pusu a říká Ahoj a chtěla jít sama. Tak jako chodí Péťa do školy, tak ona by prostě šla taky. No legrace. Ve školce všechno v pohodě, pusa a ahoj a šla si hrát.
Takže jsem moc ráda, že je spokojená. Paní učitelky na ně dělají dojem moc dobrý, doufám, že nám ta spokojenost vydrží. Vyzvedávám jí v půl dvanácté, před obědem. Svačinku na ráno si nosí svou, v krabičce co jsme oblepili zvířátkovýma samolepkama, aby to měla veselejší.
A co vy? Chodí zas Karolínka do školky? A vůbec jaké bylo léto? Tedy kromě těch veder a nynější zimy?

Zatím pa pa

Alena
máša 3157
13.8.2003 19:18:45
No to mám radost že ses ozvala říkala jsem si že jste někde mimo Prahu :o)
Tak ten bazének v zologické vám závidím... a doufám že se vám výletky vydaří
My jsme se byly s Kájou včera večer koukat na padající hvězdičky a po dlouhém čekání 2 spadly takže spokojenost byla... a dneska jsme si nesli z obchodu hromadu krabic ( vypadalo to jako by jsme se měli stěhovat) a malovaly jsme město - takže teď v kuchyni přeskakuju kostel, hračkářství, školku ...

A co Lucinku už se těší do školky? už máte nakoupeny věci (papučky, ručníček, zástěrku :-).
To bylo vždycky nejstrašnější když už se kupovaly věci do školy, to znamenalo definitivní konec prázdnin, že ?

Tak vám přeju hezký zbytek prázdnin a zase se brzy ozvi
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 153  [Dalších 43 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.