| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 153  [Dalších 13 >>]
máša 3157
31.5.2003 14:18:34
Móc hezké fotečky a móc hezká rodinka, ale kde jsi ty ??? nebo jsem tě přehlédla?
Tak co holky už jezdí na brusličkách....
Právě poslouchám pračku ( peru s tím betonovým Persilem ) a má nějaký divný zvuk, snad se s námi neloučí. Manžel mi sděluje diagnózu , asi čerpadlo a zavřel dveře v koupelně a tím vše vyřešil. Klid a pohoda...

Jak se měla Lucinka u babičky? ( byla u manželovy maminky, že? )
AlenaD 9051
28.5.2003 13:24:27
To jste teda měli opravdu vydařený den. Lucka má taky někdy tyhle nápady, i když je fakt, že teď už dlouho nic nevyvedla. Asi nás to brzy čeká :-))).
Ještě mně napadlo, kdyby ses chtěla mrknout. Máme tady album
Je pro přátele, tak se když tak přihlaš a já tě potvrdím.

Zatím pa, navečer tu naší potvůrku čekáme, tak jsem zvědavá, co na ty brusle.
máša 3157
28.5.2003 9:19:03
Ahoj,
tak dneska oddychuju Kája je ve školce. Ale včera jsem myslela že se z ní zblázním, mělaq zase svůj den. Odpoledne jsem přišla ze cvičení o půl 8 a přinesla jsem i namalované kahoty co jsme spolu dělaly ve výtvarce a 4x jí říkám ať na ně nešahá že jsou ještě mokré že ta barva musí přádně zaschnout. Milá Karolína s nima odejde do pokojíčku a barvu rozrýpe tam :-(. Tak jmse se na ni zlobili a nechtěli jsme ji udělat " moja " což je pro ni větší trest než kdyby dostala na dupku. A o hodinu později si bez dozoru hrála s práškem na praní, v koupelně potopa a s tím práškem i značně kluzká, ptala jsem se jí jsetli si nestrčila ten prášek i do pusy? A představ si že říká že jo, ale že to nebylo dobré tak to zapila vodičkou to všechno jsem ustála v klidu ale dorazilo mě když mě napadlo podívat se jestli nenalila vodu i do toho prášku... a taky že jo 9kg Persilu čerstvě otevřeného nělo nahoře beton:-)
ještě jsem neměla sílu jít zkontrolovat kolik ho vlastně zničila...
Je mi líp když jsem si takhle mohla postěžovat;-)))

Je Lucinka taky takový rošťák?
AlenaD 9051
27.5.2003 20:14:33
Velká sestra se jmenuje Petra.
Jinak Lucka přijede zítra. S babičkou na hlídání (vlastně oběma babičkami) je to tak, že je máme obě daleko (Liberec, Karlovy Vary), tak hlídání je jen příležitostné. Teď je to vlastně teprve potřetí, co je Lucka někdy pryč. Jinak za celou dobu nebyla bez nás kromě jedné noci, kdy my jsme byli na oslavě a tady hlídala babička. Poprvně byla loni o prázdninách loni o povodních u mojí mamky, to i s Péťou, letos na začátku května na pár dní tamtéž a teď u druhé babičky na 10 dní. Ale už se mi po ní stýská, těším se až zítra dorazí.

Jinak s tím neurologem máš pravdu, pokud budeš mít možnost to zkonzultovat s jiným, tak to bude jedině dobře.

S bruslemi jsem zvědavá, jak se ti to bude líbit. Chce to, aby šel třeba někdo vedle tebe a ze začátku tě přidržoval. Ale je to fakt prima, kdybych se nestyděla, tak jezdím. Dobrý to je třeba trénovat u kočárku, půjčit si nějaké cizí mimi a opírat se o kočárek.

Zatím ahoj

Alena
máša 3157
27.5.2003 13:43:49
Náš pediatr není moc úžasný , chřipku sice zvládne, ale jinak nic moc ( ale hlavně máme ho naproti baráku a nemusím nikam jinam dojíždět ) ale zatím uvidím jak se to vyvine, třeba některá z kamarádek mi dá kontak na nějakého jiného dobrého neurologa, alespoň na konzultaci víš. víc hlav víc ví.

Tak jsem poprosila kamárádku sousedku o půjčení bruslí pro sebe ať zjistím jestli na tom nebudu jako slon v porcelánu / taky je mě kus ženské / a uvidím jak dopadnu. Kámoška co si je chtěla koupit taky tak vypadá že zradí ( zkoušela si je v Tescu a říkala že se na nich ani nepostavila tak nevím) uvidím jak dopadnu já.

A co Lucinka už je od babičky doma? to máte fajn, že máte babičku na hlídání... A ještě si nenapsala jak se jmenuje starší holčička, tady to už bude spíše slečna:-)
AlenaD 9051
21.5.2003 22:52:36
Brusle stály 600, ale jsou to takové ty na víc velikostí, takže jí snad nějakou dobu vydrží. Radost zatím nebyla, Lucka je teď u babičky, tak je ještě neviděla. Jinak já brusle nemám, moc si sebe na nich neumím představit. Hlavně pro okolí by to byl jistě zážitek na dlouho. Chodím na tomhle serveru do diskuze věčné hubnutí, kam vážně patřím, tak si mně představ na bruslích:-))). Ne, už jsem to zkoušela, půjčila jsem si je od velký a docela se mi to líbilo, ale bylo v místě bez lidí, do parku bych si fakt netroufla. Holky budou jezdit spolu a já holt budu běhat za nima.

S tou doktorkou, nebylo by řešení zeptat se na názor vašeho pediatra. Přeci jenom zná malou nejlíp a třeba by něco poradil. Je fakt, že člověk sám neví, co má dělat. Moc dobře to znám, u Lucky než se na to přišlo, tak jí dělali strašnou spoustu vyšetření a já měla z toho depku, že jí třeba nechávám trápit úplně zbytečně. Tak tohle je asi podobné.

máša 3157
21.5.2003 13:34:27
Tak kontrola dopadla jako obvykla a léky nám zatím nesnížili, paní doktorka že počká a až bude 2 roky bez problémů tak snad potom. Tak uvažuju jestli nemám zajít na nějakou konzultaci k jinému dětskému neurologovi, protože jestli ty léky bude brát " zbytečně ¨" další rok. Ony žádné léky nejsou asi úplně neškodné. A zase bych byla nerada kdyby se jí měl tan malér opakovat. Tak uvidím co vymyslíme....

Kája se neptá PROČ? ale vždycky JAKTO ŽE? no a to je strašné....my taky listujeme v enciklopediích a vysvětlujeme i když myslím že některým věcem nemůže rozumět. Tak i na tohle je ta starší sestřička určitě super pomocník.

A jaká byla radost z nových brusliček? Máš taky brusle, budete jezdit spolu? Úplně si mě tím nápadem s brusličkama nadchla a tak uvažuju že by jsme si je obě pořídily. Ještě jedna špionážní otázečka - kolik tě stály ty malé brusličky? Ať vím o kolik bude náš účet hubenější....

Ahoj M
AlenaD 9051
20.5.2003 20:12:13
Ahoj !!

Tak brusličky jsme včera sehnali, teď ještě musíme dokoupit chrániče a můžeme vyrazit trénovat. Dokonce se nám podařilo i sehnat malé číslo, v které už jsem ani nedoufala.
Doufám, že kontrola na neurologii vám dopadla dobře a budete moci ubírat ty léky.
Pouť se vám podařilo přežít, plně tě chápu, já bych na spoustu atrakcí taky nevlezla ani kdyby byly zadarmo. My naštěstí máme tu velkou sestru, tak to holky absolvují spolu.

Lucka teď má období neustálého proč, a vyžaduje odpovědi do nejmenších detailů a neustále musíme vše vysvětlovat. Až aby tohle období bylo za námi, protože mám pocit, že už to moc dlouho nesnesu. Někdy mám toho jejího celodenního štěbetání plnou hlavu, a to jsme si ještě nedávno stěžovali, že nemluví. Jo, kde jsou ty časy.
U vás to asi bude podobné, co.

Mějte se hezky

Alena
máša 3157
18.5.2003 17:46:57
Fakt už holky ve 4 letech jezdí na bruslích? u nás takhle malé děti ( tady z okolí ) ještě na bruslích nejezdí ale myslím, že stačí aby jeden začal a auž to budou muset mít všechny....
Jo a pouť byla báječná, ještě že s námi byla babička děda a teta jinak bychom to nezvládli. Jak finančeně tak i se žaludkem a zamotanou hlavou, tak se děda obětoval a na ty nejhorší kolotoče chodil s ní:-))
Zítra jdeme na kontrolu na neurologii tak doufám že ji začnou snižovat a pomalu vysazovat léky...

Mějte se Ahoj
AlenaD 9051
16.5.2003 14:39:53
Ahoj !

Ne, nemoc nás v tomhle neomezuje. Jen snad trošku to, že je na svůj věk menší a droboučká, s tím jsou trošku problémy. Měli jsme problém sehnat kolo, teď třeba sháníme kolečkové brusle. Všude na mne koukají jak na blázna, že chci pro takovýho prcka brusle, přitom znám spoustu dětí v jejím věku co jezdí.
Tady je kroužků na výběr spousta, Lucka chodí jednou týdně do tzv. školičky, což jsou dvě hodiny takové všehochuti. Je to kroužek při domu dětí. Jsou tam jen čtyři děti, takže paní má na všechny dost času a může se věnovat dle potřeby. Bylo to i finančně přijatelné, tak jsme tam moc spokojený. Od září bych chtěla najít ještě něco dalšího.

Užijte si krásně pouť, to se Karolínka asi vyřádí.

Alena
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 153  [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.