| máša | 3157 |
|
|
13.5.2003 19:52:55
školka je teď v pohodě, od ledna začala chodit jen jednou týdně ( místo týden v kuse )a nemocnost podsatně menší jen nějaká nachlazeníčka a rýmečky. No a nyní je téměř léto takže je to v pohodě. A už ji ani tolik nezlobí paní učitelky. ( Kája tvrdila že zlobí učitelky, protože ji pořád říkají co nesmí a ona je kvítko z čertovy zahrádky, takže to chvíli trvalo než pochopila ten řád), ale dneska byli v kině a ve čtvrtek jdou do loutkového divadla...
A ještě spolu jsme začaly chodit na plavání pro větší děti, takže docela nabitý týden!Jó a ještě je u nás o víkendu pouť takže už jsme byly obhlížet kolotoče - doufám že dorazí babička s dědou. A co vy? chodíte někam mezi děti, do kroužků? V Praze asi máte docela výběr, že? Nemoc tělesné aktivity snad neomezuje? |
| AlenaD | 9051 |
|
|
13.5.2003 10:38:16
Léky brát nemusí, je na to jen ta dieta. Když tedy nepočítám vitamíny a železo, protože tělo nevstřebává až tak dobře. Bezlepkových potravin je hodně málo, špatně se nakupují a jsou hodně drahé. Ještě, že jsme z Prahy a máme možnost nákupů v různých obchodech a možnost koupit čerstvé pečivo (i když na objednávku). Bydlet mimo Prahu musí být o dost horší se sháněním. Neumím si to vůbec představit.
Co vy, zkoušeli už jste znovu tu školku? |
| máša | 3157 |
|
|
13.5.2003 8:42:39
Musí brát Lucinka nějaké léky? nebo je to "jen" o povolených a zakázaných potravinách? Takže teď doma máte asi nastudováno co může a co ne, ale jak tak přemýšlím tak mi těch bezlepkových potravin příjde hodně málo...nebo ne?
|
| AlenaD | 9051 |
|
|
12.5.2003 14:14:06
No to jste si tedy taky pěkně užili. Tak moc přeju, ať je vše v pořádku a už nejsou žádné následky. U nás byl trošku problém s určením diagnózy, takže Lucka prošla takovou spoustou vyšetření, co já neměla za celý život. Naštěstí to bylo v takové rychlosti a sledu pár týdnů nahuštěnejch, že jsem se ani nestihla bát a nervovat se. Ale když se potvrdilo tohle, tak jsem si oddychla, protože se myslelo i na daleko horší věci. Depka na mne padla až pak, protože z počátku jsem toho o tom moc nevěděla a jak se člověk do toho dostává, tak zjišťuje, co to dítko vlastně nemůže a má pocit, že toho zakázanýho je o hodně víc než povolenýho. Ale už je líp, už jsme se s tím za ty skoro tři roky srovnali.
A máš pravdu v tom, že zdraví je fakt to nejdůležitější a člověk si to uvědomí, až když někoho blízkýho ztratí nebo když je třeba dítko vážnějc nemocný. Alena |
| máša | 3157 |
|
|
12.5.2003 14:03:18
Tak to teda asi nebude mít moc jednoduché.... Kája zase byla loni v nemocnici s febr. křečemi fuj nechci ani vzpomínat, ale doktoři zatím vyloučili epilepsii i když ne úplně na 100%, takže léky bere, ale už je rok bez potíží tak doufám že jí je pomalu začnou vysazovat. A tak ještě než měla po všech těch vyšetřeních tak jsem si přemítala co by to znamenalo za omezení.... ale znám z okolí několik epileptiček na kterých by to nikdo nepoznal, no ale je to rovněž nemoc, která se nedá úplně vyléčit. Tak doufám, že to fakt byly "jen" ty febrilní křeče a že nás další takovéhle zkušenosti nečekají. Jo ještě jsem si vzpoměla že ji málem přejela Avie, když mi vběhla na cestu...ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu....
Ale snad si už všechny průšvihy vybrala a teď bude klídeček ;-) Ahoj Máša |
| AlenaD | 9051 |
|
|
11.5.2003 22:29:43
Hezký večer,
psát mi o tom nevadí, již jsem to zveřejňovala i v jiných místních rubrikách. Má celiakii, což znamená přísné dodržování bezlepkové diety. Je to bohužel neléčitelné, takže to holka nebude mít v životě jednoduchý, ale žít se s tím dá. Přináší to i další komplikace, ale s tím holt nic nenaděláme. Je to takové skryté, ale přitom docela velké omezení. Třeba zrovna s tou školkou. A samozřejmě i potom ve škole a dál. Nějaké škola v přírodě a podobné věci jí asi nehrozí. Ale snažíme se jí v rámci možností omezovat co nejméně, aby to necítila jako újmu. Blbý je, že to znamená kromě jiného taky vynechání skoro všech běžných sladkostí, což je na jednu stranu prkotina, ale vysvětluj to malýmu dítěti. No a spec. pečivo, těstoviny, mouka a další a další věci. Taky to pro mně znamenalo začít úplně jinak vařit a hlídat spoustu věcí. Jinak to pro nás znamená nízkou váhu a menší výšku, přeci jenom ty problémy s jídlem jsou. Jí hrozně málo, ale doufám že to dožene. Jéje, to jsem se ale rozepsala, omlouvám se za tak dlouhý příspěvek. Alena |
| máša | 3157 |
|
|
11.5.2003 22:19:54
díky, plány úspěšné jsou horší je to s matkou přírodou, ale uvidíme koncem měsíce třeba už!!!
Pokud Ti to nebude vadit tak bych se chtěla zeptat jak je Lucinka nemocná? jestli se ti o tom nechce psát ( můžeš i na mejlík ) tak zas tak zvědavá nejsem. Je fak že zdraví a ostaních " samozdřejmých " věcí si člověk začne doopravdy vážit až když se něco stane. Kája taky byla před rokem v nemocnici, ale naštěstí vše dobře dopadlo, alespoň prozatím :-)) Tak ahoj Máša |
| AlenaD | 9051 |
|
|
11.5.2003 19:23:30
Ahoj!
Školka nám vyšla, tak od září budeme zkoušet a uvidíme, jak to půjde. Lucka se těší moc, nejraději by začala chodit hned. Vám přeju ať plány na miminko vyjdou co nejdříve. Myslím, že holky mají teď ten správný věk na nové mimčo do rodiny. Přeci jenom už rozoumek pobraly a domluva je s nimi lepší, Lucka se neustále snaží se vším pomáhat, tak asi i tohle by bylo v pohodě. No my třetí opravdu už neplánujem, ale někdy je mi to docela líto, že už žádnej mimísek nebude. Ale snažím se Lucku užít co nejvíce, ono to fakt hrozně rychle uteče a člověk si to ani nestačí uvědomit. Tím, že už jednu zkušenost mám, tak si to víc uvědomuju a snažím se užít si každou chvilku. Takže hodně úspěchů v plánech na mimi. Ahoj Alena |
| máša | 3157 |
|
|
5.5.2003 14:28:04
Moc vám oběma držím palečky ať školička vyjde a je všechno v pořádku. Lucinka se určitě už mezi děti těší, že? My plánujeme další mimčo, ale zatím se to moc nevede tak uvidíme třeba to jarní povětří pomůže....:-D
Hezký den Máša |
| AlenaD | 9051 |
|
|
2.5.2003 10:16:10
Ahoj,
Lucka má starší sestru. To už je velká holka, no puberta už nás maličko trápí. Je jí 12. Na MD už nejsem. Loni v létě jsem ji bohužel vyměnila za jiný tip. Lucka je nemocná, tak na ní pobírám příspěvek na péči o osobu blízkou. Právě proto i ta školka nás čeká jen na pár hodin dopoledne, jen bez jídla. Uvidíme jak se to osvědčí, zda to pak půjde prodloužit a upravit. Do práce už bych šla docela ráda, no ale zatím to nejde. Té zvýšené nemocnosti se taky docela bojím, ale to se teprv uvidí. Obě babičky máme daleko, tak s hlídáním taky nemůžeme moc počítat a tak se holt musíme snažit sami co to jde. A co Karolínka, máte jen ji? Plánujete další mimi? Mějte se krásně Alena |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.