| máša | 3157 | 
| 
 | 
 9.12.2003 17:40:27 
Ahoj, 
tak dneska jsem se ptala kamarádky na ty Jeseníky. Mají dvě děti ( 4 a 8let) a jezdí lyžovat. Tak mi doporučovala Petříkov, nebo Ramzovou ( tam se jezdí autem ke sjezdovce ) a že není špatné Červenohorské sedlo. A nebo doporučovala Beskydy ( to je už coby kamenem dohodil :-)) a tady pak Bílou tam prý je príma vlek a taky Pustevny. Tak hezký výběr Ahóóój  | 
| máša | 3157 | 
| 
 | 
 1.12.2003 23:48:20 
Nazdárek, 
tak my máme taky dneska za sebou perníčky a dalo by se říct že docela s úspěchem / jeden plech byl pravda trochu tmavší než by mělo být / a Kája taky pilně pomáhala jak s pečením tak i s konzumací:-)) Jééééé Lucinka jako andílek musí být určitě nádherná.... U nás bude ve školce chodit Mikuláš, ale Kája zrovna bude u paní doktorky :-((, ale v pátek máme Mikuláše v Beránku tak si užije. Docela má strach z čerta i když jí říkáme že pokud nezlobila tak se nemusí bát, ale asi nemá čisté svědomí a tak se bojí... Autodráhu chce taky od ježíška - ani ji nemusel taťka ukazovat...ale myslím že ta nebude - vypadá to na lyže ( budem muset mrknout do bazaru ). Ve středu jdou do loutkového divadla, tak se Kája těší že si bude moct oblíknout sváteční šaty. Je Lucinka taky taková parádnice, pořád jen sukni a šaty a mussí se móóóóóc točit ???? Vy musíte péct dvoje cukroví ( pro Lucinku a pro zbytek rodiny ? ) a co Lucinka na to když něco nesmí jíst? ví sama že to nesmí, nebo ji musíš hlídat?? Jinak pěkné adventní období a až budeš mít čas tak zase napiš!!! Na ty Jeseníky se zeptám Ahoj Martina  | 
| AlenaD | 9051 | 
| 
 | 
 1.12.2003 22:20:44 
No nic, já to odklikla, aniž bych dopsala:-)) 
Tak znovu a lépe. Dárečky pomalu shromažďuji, pro Lucku ještě chceme koupit autodráhu. Tedy možná jí chce spíš tatínek, ale tak dlouho jí Lucce ukazoval v letákách, až si jí napsala taky:-))). Pro Honzu furt nic, pár nápadů, ale zatím se je nepodařilo realizovat, tak snad mně něco praští do oka a konečně něco koupím:-)) Lucka mají ve čtvrtek ve školce čertovský maškarní, tak půjde za andílka, ještě musíme dořešit technické detaily, no snad to nějak zvládneme. Jinak u nás nic nového, tak zatím pa. Alena  | 
| AlenaD | 9051 | 
| 
 | 
 1.12.2003 22:15:08 
Ahojky :-))) 
Tak dneska už jsme začly vážně péct, minulý týden jsem zkoušela perníčky pro Lucku, ale šli rovnou do koše, tak musíme vypsat opravný termín:-)) Ale chci nejdřív upéct pro nás a pak se patlat s bezlepkovým, od každého trochu, protože jak znám Lucku,tak si vezme dva kousky a zbytek budem dojíždět my:-)) Lucka jinak pomáhá vydatně, ani spát jít nechtěla, má větší výdrž než Péťa. Do těch Jeseníků chceme jet na lyže, tedy pokud vůbec bude nějaký sníh. Doufáme, že ano. A kdyby byl nějaký tip, budu moc ráda. doufám, že už je Kája v pořádku. A s tatínkem ve školce je to u nás stejné, paní učitelky si musí myslet, že Lucka je chudák polosirotek:-))  | 
| máša | 3157 | 
| 
 | 
 19.11.2003 22:09:37 
ahojky, 
tak vy už se tak krásně chystáte na pečení jó ??? nebo už pečete ? My začínáme s perníčky až kolem Mikuláše ( jo tak Kája taky moc ráda pomáhá při v kuchyni ) jen si přeju aby ji to vydrželo, ale mám strach, že až to budu po ní vyžadovat jako povinost / že by občas zaskočila / tak ji to přestane bavit :-)) Jeseníky neznám, ale poptám se kamarádek. Chcete jet lyžovat ??? Kája je teď doma má kašel a rýmu. / Ten kašel hlavně v noci - hrůůůůza / ale zítra fičí na dopoledne do školičky a já jdu k paní kadeřnici, aby ze mě opět vytvořila člověka - hihihihi či snad krasavici??? Tak uvidíme. Káju bude vyzvedávat Horymír a tak alespoň paní učitelky poznají tatínka. Jinak zatím dárečky žádné, ale už mám tip pro manžela ( viděla jsem ve výloze skolporcelánu takový krááááásný obří hrnek - má název hrnek golem. no možná je to rozměrově spíš džbánek :-)) tak to mu určitě koupím ( čaj si totiž vaří do pivního půlitru a myslím že zvládne i víc :-)) pivo moc nepije, jen svátečně, a nebo aby netrhal partu :-)) ale za to je mlsoun na sladkosti ( ale to jsme všichni tři ).... No koukám že jsem se zase rozepsala...tak už se těším na novinky od vás. No a na špici hitparády mezi koledami je u nás Půjdem spolu do Betléma a( hlavně jak bude toho Ježíška panáčka kolébat :o))) Mějte se všichni hezky a ahojky Martina  | 
| AlenaD | 9051 | 
| 
 | 
 16.11.2003 22:30:29 
Nazdárek:-)) 
Tak předně gratuluji k úspěšné kontrole na neurologii a moc držím palce i na toho 4. prosince. Snad bude všechno fajn a budete mít po starostech. A druhá velká gratulace (ale tu jen šeptám) k tetičkovství:-))) Je fajn mít mimi v rodině a snad se brzy zadaří i u vás. U nás už se trénují koledy, co u vás? Marti, mám na tebe prosbu. Neměla bys prosím tě tip na ubytování v Jeseníkách? Nemáte zkušenosti. Chceme se tam vydat, tak mně napadlo, jestli třeba to tam trošku neznáš a nemohla by jsi nám něco doporučit. Předem díky moc:-)) A s penězma na dárky je to u mně to samý, a po té co zdražili i ten chleba a pro Lucku obvzlášť, tak bychom možná ani na ten neměli:-))) Ale musím pomalu už kupovat, protože pak ty davy v obchodech nesnáším. Co pečení, pomáhá Kája? Lucka ta hodně a vytrvale, docela obdivuji její trpělivost. Kupovali jsme nová vykrajovátka na perníčky, sněhuláka, medvídka a slona. Tak teď ještě je upéct, to už bude horší:-)) Mějte se krásně a užívejte si:-)) Alena a spol.  | 
| máša | 3157 | 
| 
 | 
 12.11.2003 17:36:45 
Ahojky, 
tak s tím povídáním o školce je to u nás " jako přes kopírák " úplně to samé, buď neřekne nic, a nebo že mi nic nepoví :-) Dneska jsme byly na kontrole u neuroložky která mě potišila a říklala že pokud dopadne dobře kontrola tak nám začne snižovat léky. Hurá!!! kontrolu máme 4.12. tak nám držte palce. A ještě mám jednu novinku, ale je to srtááááášně tajné - moje ségra, která měla v dubnu svatbu je těhotná:-) !!! ale je to ještě hodně na začátku tak se to nemá moc říkat. Tak se těšíme na léto že budu tetička - poprvé budu OPRAVDOVÁ teta. ( Kája je totiž první na obou stranách). Dneska jsem taky nakoupila pár Ježíšků ( jasně že pro Káju - encyklopedii, a CD s pohádkama ) Ale je to hrůza mi dát peníze a pustit mě do města. Já bych nakoupila tolik věcí....a blbostiček k Vánocům...a pak bychom jedli jen chleba do další výplaty :-)) Tak se mějte a úspěšné lovy Vánočních dárečků Ahoj Martina & spol.  | 
| AlenaD | 9051 | 
| 
 | 
 11.11.2003 21:09:11 
Tak to je fajn, že jste si to užili. A naše tancování, no ehm, ehm:-))) Nic, za mlada nějaké diskotéky, pár plesů, svatba, ale od té doby nic:-)))). Honza na to absolutně není. 
Tady v Praze taneční fungujou, ale jestli Péťa bude chtít chodit, to fakt netuším. Snad ano, myslím, že to trochu patří k základnímu vzdělání mládeže. No, ale uvidíme, jak se jí bude chtít. To ale abych už začla pomalu šetřit:-))) Básničky a písničky jsou u nás také na večerním repertoáru. Když jdeme ze školky a ptám se, co jste dneska dělali, tak buď mlčí nebo mi Lucka řekne, že mi to neřekne:-))) Ale večer jak má jít spát, to si vzpomene i na to, co se snad budou učit až příští měsíc. Ale umí toho za těch pár dní už docela dost, paní učitelky mají můj obdiv. Dneska jsem v nabídkovém letáku viděla jeden prima nápad na vánoční dárek, dřevěné hodiny s vyndavacíma číslicema, docela nápaditě vymalované, tak ty asi koupím. Stejně se Lucka pořád ptá, kolik je hodin, tak jí to můžeme ukázat. A není to taková ta klasická hračka, co jich už máme spoustu, ale radost jí to určitě udělá. Taky mně napadly foukací fixy, ale jinak zatím inspirace veškerá žádná. papa Alena  | 
| máša | 3157 | 
| 
 | 
 6.11.2003 21:44:54 
Ahojky, 
zábava byla " jako za mlada ", bylo príma že sa tam sešli lidi přibližně podobné věkové skupiny - takže jsme se cítili opravdu jako za mlada - a ne jako staříci mezi puberťákama :-)) No jinak já jsem si zatancovala - Horymír tedy není moc velký tanečník ( spíš bych ho označila jako netanečník či tanečník z DONUCENÍ ) . Jak je to u Vás ? Chodíte tancovat a co Honza a tanec ??? Chodí ještě vůbec holky do tanečních, a už se těšíš až půjdeš Péti za garde :-))??? A co Lucinka taky chodí ze školky s novými básničkami ??? Já to mám moc ráda když Kája spustí nějakou novou. To ona pravidelně věčer recituje, aby nemusela spát - darebák !!! Tak končím, měj se hezky a brzy se ozvi Pa pa M.  | 
| AlenaD | 9051 | 
| 
 | 
 6.11.2003 13:41:33 
Omlouvam se, ale momentalne mame vypadky s pripojenim na net:-}}}}. 
Tak jak dopadla vikendova zabava? Nestyskalo se vam po male? Dynovou kasi jsem tedy taky nikdy nejedla a nevim, nevim, jestli bych nasla odvahu:-}}. Lucka byla slavit jakoze Helloween v utery, vyrobily jsme strasidylko z Peti taboroveho habitu z prosteradla, nalepili na to listy a do vlasu pridelali dalsi a hned z ni byla listova pani. Nemeli to jako klasicky karneval, ale spis jako vytvarnou dilnu, takze vyrabeli lampiony, malovali hrnecky, zdobili pernicky a tak, moc se ji tam libilo. Ve skolce ted taky porad neco vyrabi, tuhle dokonce malovali ubrusy. Vysledek vypadal moc hezky, ze jsem si rikala, ze bysme to doma mohli zkusit taky. Jinak u nas nic noveho. Jo, jeste s tim vysedavanim u pc a vstavanim, ve vsedni den vstavame pred sedmou, tak to je malicko horsi, ale o vikendu mne nechaji holky trochu prospat, koukaj na pohadky:-}}}}}. Alena  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.