| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
21.5.2007 0:43:04
Verčo, "TRNKY" s Filípkem zkusím........ :-))))
Ještě jsem ho nic sama neučila, právě proto, abych ho to, coby úúúplnej laik, nenaučila špatně - ale zkusit bych to mohla...... :-))))) Díky ! |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
21.5.2007 0:37:33
Ahoj.....opět je hluboká noc a já opět straším na netu....... :-))))
Ale nebojte, budu tiše, jako myška! Máme za sebou krásný víkend, bylo bááááječně, úplně jako v létě. Filip byl s našima na chatě a protože tam byl po dlouhé době na noc, tak si to vyloženě užíval a už se těší na příští týden. I naši se vrátili nadšení, jak byl vnouček hodný, jak pomáhal, jak se s dědou vyřádil...... :-))))) Tak jsem také moc ráda, protože jsem byla po děsně dlouhé době na 2 dny "bezdětná" a musím říct, že i mě to moc prospělo...... :-))))) V sobotu jsme byli s Petrem na výletě za přáteli v Německu, stihli jsme i návštěvu aquaparku a dnes jsem si udělala "uklízecí " den a mám zase po dlouhé době pocit, že to u nás vypadá alespoň trochu jako u lidí..... :-)))) Nikdy bych tomu nevěřila, ale někdy mě uklízení i baví.....chi chi chi chi !!!! Také máme novinku, asi ve čtvrtek vypadl Fíkovi 1. zoubek - jednička vlevo dole...takovej zoubek mrňousek..... :-)))) Asi 2 dny před tím, mi říkal, že se mu kývá.... ani se nenadál a byl venku - stačila BE_BE sušenka k snídani. Ve středu jsme objednaní na preventivní prohlídku k zubaři...tedy, Filip je objednán a tak se těší, že zoubek ukáže paní zubařce.....tak si říkám, že bude jistě nadšená.....to už asi dáááááávno nevyděla..... cha cháááááá !!!! Alice, s tím přístrojem, cos "potkala" , to jsou někdy "príma" zjištění, co ???? Já mám IBM asi 30......jsem taky bedna tuku................. :-(((((( Jak jsem již určitě psala, s jídlem jsem, myslím, v pohodě, nikdy jsem se moc necpala, ale u mě je na štíru pohyb..... :-((((( Z práce se vracím docela unavená, a představa, že se mám jít ještě někam "natřásat" mě opravdu neláká..... :-((((( Docela pravidelně jsem chodila na aquaaerobic, to mě bavilo, byla to bezva relaxaxce, ale poslední dobou zase nestíhám časově.......nemám hlídání a na to, aby chodil Filda se mnou , se mi zdá zase cvíčo od 19.30 do 20.30 docela dlouho.....domů jsem se dostávala okolo 21. hodiny, i déle......:-((((( No, snad se Petrovi zase trochu "zklidní" pracovní doba a zase budu moci vyrazit.... :-)))) Na spinning jsem už byla 2x přihlášená a pokaždé ho z nějakého důvodu zrušili......mám pocit, že mi tím zachránili život - určitě bych tam vypustila duši ! Co Ty ??? Odhodlala ses ??? Jestli ano,. držím všechny palce..... :-))))) Psalas, že už máš nějaké zkušenosti z minulosti ???? V týdnu bude mít Filip svátek, začínám přemýšlet, čím mu udělám radost..... :-)))) Kdybych se ho zeptala, tak odpoví, že AUTÍČKO......a vyjmenuje nejméně 10 typů, co by ohromně nutně potřeboval...... :-)))) Je fakt automobilovej maniak! Jasný je, že nějaké autíčko také dostane, ale také bude jistě nadšený z dalšího dílu knížky o Mašince Tomášovi - do jeho zálib patří nejen auta, ale všechny dopravní prostředky a motorová i jiná vozidla, takže kapitoly z "Tomáše" zná nazpaměť. Kolikrát, když mu třeba před spaním čtu, schválně přehodím slova, nebo jméno nějaké mašinky a i když si myslím, že už "dříme" , je ve "střehu" a okamžitě reaguje...... :-))))) Jó, jak říkám, blbiny, v těch jsme mistři !!!!! A co vy ?? Doufám, že jste všichni zdrávi a že už se pomalu začínáte těšit na prázdniny..... :-)))) My se těšíme moc, jen já se, zároveň, i trochu děsím, jak zvládneme 2 měsíce bez školky a tím pádem bez hlídání. No, zvládli jsme to vloni, zvládnem to i letos - ale bude to makačka - to je jasný !!!!! Mějte se báááájo a zase někdy ahoj !!!!! Michala ![]() |
| Verča a Katka+Toník+Majda | 32515 |
|
|
10.5.2007 20:45:28
Tak hořkou čokoládu myslím občas můžeš. Jinak já dostala na Vánoce od mamky váhu, která to taky váží a taky nic moc, já se teda zvážím tak jednou za 2 měsíce a nejlepší zábavou je teď pro Toníka, jak začal lést, tak je u ní neustále.
Jo a s tím R bych trochu poradila - prodělala jjsem různý způsoby, snad nejhorří bylo tdnka a podobně, to mě pak dlouho odnaučovali, ale pomohlo mi, když jsem dala špičku jazyka za vrchní zuby a snažila se říkat trnka a ty podobný slova a přitom zkoušet za ten jazyk fouknout, furt jsem to zkoušela a pak najednou z toho bylo r |
| ajišňa a tomšula | 52582 |
|
|
10.5.2007 15:24:07
Míšo a Fíčku na těch fotkách vám to moc sluší. Maminka nezapře syna a opačně. Z fotky je znát ,že jste dobrá banda :-))
Já jsem teď prodělala šok, byla jsem u nás v Vega prodejně / prodejna s vegetariánskýma produktama a zdravou výživou/ a tam byla jedna paní s nějakým stupidním přístrojem.. že mi změnří BMI a tělesný tuk, taky prý zvýšený cholesterol. Výsledek je katastrofální - BMI 32 tj. těžká obezita :-((( tělesný tuk 47,3 - vypadla jsem z tabulky , nic tak tučného už prý dlouho neviděla :-((( a cévy mám asi ucpané durch - jak se říká u nás v kraji :-))) musela jsem ji nahlásit svoji výšku, váhu , věk a potom v ruce držet přístroj ve výšce oči několik sekund. Ten přístoj potom vyhodil ty hrůzné hodnoty. TAKŽE MILÁ MÍŠO, KONČÍM BRIGÁDU A ZAČÍNÁM NEŽRAT A CVIČIT. ZA MĚSÍC TI SDĚLÍM SVÉ VÝSLEDKY, NEBOť jestli budu pokračovat dále tak se může jednoho krásného dne stát, že můj malý bude bez mamuni.... :-((((( MÁM Z TOHO DEPKU JAK HROM.... nejradši bych si dala dobrou 70% hořkou čokoládu , ale to nemohu ani omylem.... |
|
|
10.5.2007 15:15:22
ahoj Verčo, s tou mluvou to je hrozné, nevíš co všechno na ty děti působí. já taky nechápu proč ten náš malý nemluví plynně. když na něj hukneš ať to řekne znova a pomalu tak to krásně řekne, ale když je v zápalu vyprávění nebo hry tak se zadrhne... přitom když byl malý tak jsme to nepozorovala, začalo to až když začal tvořit delší věty ,myslím. Člověk by si řekl, že dítě ve dvou letech nemůže takovou věc jako rozvod vnímat , ale není to pravda, já si myslím,že takové citlivé děti to vnímají a pak se to projeví třeba na té mluvě.
já jsem třeba s Tomíkem v jeho 2,5 letech havarovala, bylo to jen takové tˇuknutí - nestačila jsem před přechodem zastavit, protože jsem něco řešila s Tomíkem a když jsem hlavu otočila tak už bylo pozdě, brzdila jsem jako šus ale marné.... byly to jen plechy, ale do dneška si to vyčítám, a někdy si i myslím, jestli to jak mluví není zapříčiněno tím. I když můj muž mě vyvedl z omylu, říká, že malý tak mluvil už před havárkou... no nevím, nevzpomínám si. Doufám, že se to u malého zlepší, nebo úplně spraví. Náš logopéd tvrdí, že největší zlom nastane v 7letech tj. až půjde do první třídy , potom puberta...když se to nesrovná do té doby, tak si to bude muset hlídat :-((( je mi to líto, protože se obávám nějakého druhu šikany ze strany dětí a zakomplexovanosti...děti umí být pěkně hnusné, pokud se jedná o nějakou odchylku. mám s tím osobní zkušenosti - vždycky jsem byla silnější a děcka z toho měli dobrou legraci. Byla jsem zakomplexovaná a cítila jsem se méněcenná atd. Už to mám úspěšně za sebou, sebevědomí se mi zvedlo do nepřekonatelných výšin a jsem v poho, ale trvalo to nějakou chvíli kdy si člověk uvědomí ,že to jak vypadá není rozhodující. Nechci však, aby to malý nějak moc prožíval, zatím se mu děti neposmívají a snad to tak i zůstane a doufám že bude dost silný na to, aby těm posměváčkům odolal.... :-))) naděje umírá poslední. |
|
|
10.5.2007 15:15:21
ahoj Verčo, s tou mluvou to je hrozné, nevíš co všechno na ty děti působí. já taky nechápu proč ten náš malý nemluví plynně. když na něj hukneš ať to řekne znova a pomalu tak to krásně řekne, ale když je v zápalu vyprávění nebo hry tak se zadrhne... přitom když byl malý tak jsme to nepozorovala, začalo to až když začal tvořit delší věty ,myslím. Člověk by si řekl, že dítě ve dvou letech nemůže takovou věc jako rozvod vnímat , ale není to pravda, já si myslím,že takové citlivé děti to vnímají a pak se to projeví třeba na té mluvě.
já jsem třeba s Tomíkem v jeho 2,5 letech havarovala, bylo to jen takové tˇuknutí - nestačila jsem před přechodem zastavit, protože jsem něco řešila s Tomíkem a když jsem hlavu otočila tak už bylo pozdě, brzdila jsem jako šus ale marné.... byly to jen plechy, ale do dneška si to vyčítám, a někdy si i myslím, jestli to jak mluví není zapříčiněno tím. I když můj muž mě vyvedl z omylu, říká, že malý tak mluvil už před havárkou... no nevím, nevzpomínám si. Doufám, že se to u malého zlepší, nebo úplně spraví. Náš logopéd tvrdí, že největší zlom nastane v 7letech tj. až půjde do první třídy , potom puberta...když se to nesrovná do té doby, tak si to bude muset hlídat :-((( je mi to líto, protože se obávám nějakého druhu šikany ze strany dětí a zakomplexovanosti...děti umí být pěkně hnusné, pokud se jedná o nějakou odchylku. mám s tím osobní zkušenosti - vždycky jsem byla silnější a děcka z toho měli dobrou legraci. Byla jsem zakomplexovaná a cítila jsem se méněcenná atd. Už to mám úspěšně za sebou, sebevědomí se mi zvedlo do nepřekonatelných výšin a jsem v poho, ale trvalo to nějakou chvíli kdy si člověk uvědomí ,že to jak vypadá není rozhodující. Nechci však, aby to malý nějak moc prožíval, zatím se mu děti neposmívají a snad to tak i zůstane a doufám že bude dost silný na to, aby těm posměváčkům odolal.... :-))) naděje umírá poslední. |
| Verča a Katka+Toník+Majda | 32515 |
|
|
10.5.2007 8:44:00
No v té nemocnici jsem byla jen kvůli logopedii, byla jsem na foiatrickém oddělení v Kyjově, od nás to je cca 80 km, tak mě tam naši nemohli každej den vozit, protože to chtělo fakt denní výchovu. Jinak to bylo vyhlášený centrum, ale prý ho už zrušili, bylo tam i spousta dětí se zadrháváním a pod. pprvý tam byl se mnou brácha a kamarádka, potom už jsem tam byla sama, no myslím si, žjsem přestala mluvit kvůli rozvodu našich ve dvou letech, i mamča mi to potvrdila
|
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
10.5.2007 0:35:37
![]() |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
10.5.2007 0:25:22
A když už jsem v tom zahlcování, tak tady jedna "společná" ze srazu na Vysočině v září 2006 :
![]() P.S. Oběd byl fíkův...já se fakt snažím hubnout....... :-)))))))) |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
10.5.2007 0:17:33
A výlet do Ratibořic.....ještě chybí 2 kamarádky......někde se nám zatoulaly..... :-)))))
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.