| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1030] Názory 10311040 z 4200  [Dalších 3160 >>]
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
18.3.2005 16:12:14
čau holky, mám pro Pražáky tip na zítřek. V pražském klubu deskových her Paluba /Lidická ul, Praha 5 - U Anděla/ je Odpoledne plné her pro rodiče s dětmi. Od 14 do 22 hod. Organizátoři zdůrazňují, že je to skutečně pro děti od tří let a slibují tipy, co s dětmi kromě oblíbeného pexesa hrát.

Jano, to je velice zajímavá informace, i podle mě by to tak mělo být. Máme holt smůlu na učitelku.
Š.
Janna + 2 berušky 22270
18.3.2005 10:55:54
tak Štěpánko, moje mamka učila ve školce 30 let a co vždycky prosazovala: nestěžovat si rodičům. Tím totiž dokazuje vlastní neschopnost zvládnout děti. Jasně že jsou horší děti, zlobivý, něketý pomalý, některý uřvaný, každý jiný, ale to je přece na ní, jak si to zařídí. A jestliže pomáhá jednomu, musí pomoct i druhýmu. Tříletý děti jsou tam nejmenší, tak vyžadujou nejvíc pomoc, to je jasnačka. Tak to neřeš, učitelka je jen důležitá...:o/

Léňo, chleba jsem pekla :oD A injekci mi sestřenici dává podle situace - velká díra=injekce, popř. u horních zubů injekce zabírá do dvou min. takže když mě to začně bolet při akci ;o) ještě mi jí ďobne. U dolních zabírá do půl hodiny, tak to nechám na ní, jestli usoudí, že to bude bolet, dá mi jí. A když se nechci zdržovat, nedá...
17.3.2005 17:53:11
ahoj holky, dík za reakce. Hlavně, Léňo, Tobě, uklidnila jsi mě. Já na to pořád myslím a už se těším na příští týden, až si to vyříkáme. Zeptám se té hodné Boženky, jestli je to s ním opravdu tak strašný. Uvědomila jsem si totiž, že ta Jana ho kritizuje od prvního dne v listopadu - že je nesamostatnej! A od tý doby jen stížnosti - tenkrát mi hned druhý den říkala, že zlobí a pak že zlobí i ostatní děti, které doposud byly hodné...Tak si ho tam snad musí nějak srovnat, ne??? Nikdy ho za nic nepochválila. Takže se mu chudákovi nedivím, že se jí bojí a uteče před ní na záchod. A ještě jedna věc: Sousedky Tomík je o 8 měsíců starší než Štěpán a toho obouvá kdo? Uhodly jste! Paní učitelka Jana. Nedávno se tím chlubil Gábině, že se nemusí obouvat sám... Takže začínám mít pocit, že si na Štěpána z nějakého důvodu zasedla. No že tohle budu řešit už ve školce, to mě teda opravdu nenapadlo...
Zdravím důchodkyni Radku... ne, neblbni, léky na tlak berou i mladší. Kam chodíte plavat?
Honey, tak ať Tě práce nezavalí. Ta tramvaj včera to bylo příšerný, prej to zavinil řidič. No, a co si na něm kdo vezme?
No nic, jdu ještě dělat.
Š.
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
17.3.2005 16:27:03
Ahoj holky,
unás je to s oblíkáním bída ,když se oblíká sám tak si buď dá něco naopak nebo pravidelně zapomíná na slipy takže bez naší asistence to nejde.Boty si neumí obout ani zout ,ale je fakt ,že teď se ty zimní blbě dávají i nám ,bačkůrky zvládá.S jídlem jakkdy někdy ,když sedíme všichni dohromady u stolu tak jí pěkně ovšem většinou za vidinou sladké odměny poo nebo aby byl král a ne hovnivál to je pro něj velmi ponižující :o)Když má jíst sám tak to nevydržím a natlačím to do něj pač má vždycky jiné zájmy než o jídlo.Štěpánko ,tohle zažít vaše paní učitelka tak mají Honzovu fotku přeškrtnutou na dveřích u školky...Taky bych se na ni zeptala ostatních rodičů.Tuto situaci vám nezávidím ,snad to dobře dopadne.

My jsme ještě u našich u mimča a vyrážíme na odpolední okruh s kočárkem ,mějte se!!

Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
16.3.2005 21:37:38
Tak se zase po několika dnech hlásím, já fakt pořád nějak nestíhám a to nechodím do práce... Ach jo. ťukám ťuk ťuk - jsme všichni zdraví, dnes jsme byly s Aninkou na ORL, chtěla vidět její nosní mandli v klidu, když je zdravá, tak to zatím na vyndání není. Tak jsem docela ráda, i když je to jedna z věcí, kterou beru jako "nutné zlo" a počítám s tím, že dřív nebo později nás to čeká...

Já jsem si vyřídila obvodní doktorku s tím mým vysokým tlakem, tak všechny laborky mám ok (i cholesterol... :o) a na tlak jsem dostala prášky. Tak to už jsem fakt stará bába, když beru prášky na tlak. Ještě pani prášky na srdce a žaludek a už do žádný práce chodit enmusím a je ze mě důchodkyně jak vyšitá! Ale potěšila mě, že to nemusí být napořád, že to budeme kontrolovat a když by se to srovnalo, tak můžeme vysadit. Uvažuju, že si pořídím tlakoměr (asi by se mi to fakt vyplatilo...), abych kvůli měření nemusela pořád za doktorkou... Ach jo.

Od zítřka zase začínáme s Aninkou plavat, jak byla před Vánocemi nemocná, tak jsme celý jeden kurs (leden - únor) vynechaly, aby se dala pořádně do kupy. Když jsme to tam byly vyřídit, tak hned chtěla do bazénu, jsem na ni zítra zvědavá, jestli to všechno nezapomněla...

Jinak jsme se domluvili, že na Velikonoce pojedeme na hory, ještě jsme letos nebyli, tak bychom zkusili Aninku postavit na lyže, jsem na ni zvědavá, v obýváku na koberci jí to jde výborně :o)

Tak se mějte všichni fajn a dobrou noc...
17.6modrasek13 4288
16.3.2005 20:29:03
Ahoj holky,
Květuška je s oblékáním a se vším samostatná. Pomáhám jí akorát s bundou, čepicí a boty taky některé neumí. Ve školce je to stejné, krásně spolupracuje, sama jí.... Jen ve školce nekaká, často pláče že ji bolí bříško, ale ona prostě kaká jen na nočník a ten je doma. Když je Pavel doma, tak se sama neobleče, neudělá nic. A on vše dělá za ni., Ještě po obědě spí. Dnes jsem byla shánět práci, nabídka úspěšná, ale moc se mi do toho nechce. Je to práce na ŽL pro Českou spořitelnu. Pavel mi volal, že Květuška nespí a asi nebude. Přijela jsem za půl hodiny a jak mě slyšela za dveřmi, hned byla v posteli.... Pavla neposlouchá ani Lojzík.

My moc ven nechodíme, protože sníh taje, je mokro, všude spousta vody, bláta a špíny, tak až to trochu vyschne, taky vyrazíme.
honey 6468
16.3.2005 16:58:31
Ahoj holky,

já jsem od pondělí v práci, a po dvou týdnech tam na mně čekala dost velká hromada, kterou ještě průběžně likviduju.

Už nevím, kdo se ptal na ty injekce, tak můj zubař mi je dává. Předělával mi 4 plomby z amalgámu na bílé, tak to jsem je měla; a dokonce dvojitou dávku, když mi z jednoho zubu vyndaval nervy. Jinak musím přiznat, že je nesnáším, ten vpich, to strašně bolí, ale zase opravdu pomáhají, aspoň mně ano.

Štěpánko, nám zatím učitelky o hlavu nic neotloukaly :), ale s Adélkou je to takto: vesměs se už oblíká (i boty) sama, akorát když se s tím po ránu loudá, tak to psychicky nevydržím a navléknu to na ní. Naučila se to všechno ve školce, a nejvíc jsem to ocenila ten minulý týden, když jsem měla bolavá záda a nemohla se ohnout. Jí sama, dokáže si už z lednice vyndat sama věci, nebo třeba sama nalít mlíko. To je moc blbý, že Štěpánkovi se ta učitelka nelíbí :( já myslím, že s ní něco musí být, protože děti jsou vesměs na to citlivé. Ptala jsi se na ní i jiných maminek?

Jinak mi je dneska strašně, ta zastávka, na které se dnes vykolejila tramvaj je ta, kde každé ráno vystupujeme :( Dneska nás teda nasměrovali do Myslíkovy, ale stejně jsem musela kolem, abych si vzala tramvaj z druhé strany na Pavlák. Viděla jsem ty mrtvoly v pytlích ....... to musí být fakt strašné, jdete ráno do práce a nikam nedojdete :( Ach jo, pevně doufám, že se mi (nám) nic takového nestane!
16.3.2005 16:06:21
čau holky,
tak teď se mi zpráva vymazala, takže druhý pokus.
Mám na vás dotaz: jak jsou na tom vaše děti s oblékáním a svlékáním? Doma a ve školce? Dnes malýho vyzvedávala babička a paní učitelka Jana /Štěpán o ní říká, že je zlá vždy, když je tam ráno ona, se rozbrečí/ si na něj stěžovala, že se nesvlékne ani neoblékne sám, že nemá zájem a že mu musí pomáhat. To samé s jídlem. Ptala se dnes mé mámy, jestli ho doma nekrmíme. Přitom já jí už několikrát říkala, že ho nekrmíme, ale on prostě špatně a málo jí.Hm, asi mi paní učitelka Jana nevěří... Doma se Š. svlékne a oblékne, někdy se teda taky šprajcne, ale v zásadě to umí. Přiznávám, ještě mu asistuju, protože to neumí na 100 procent, zamotá se do toho a je vzteklej. Tak by mě prostě zajímalo, jak jsou na tom vaše děti, jestli jim ve školce musí taky paní uč. ještě pomáhat, případně jestli vám to takhle otloukají o hlavu. Já si totiž myslím, že když je malýmu tolik, co mu je, tak ta pomoc není zas nic tak nenormálního. A od listopadu, kdy tam začal chodit, udělal určitě velký pokrok.
Dík, Š.
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
16.3.2005 13:03:03
Ahoj holky,Štěpánko s tím pěkným jarním počasím jsi to trefila ,myslím ,že si ho teď každý užívá velkými doušky :o)

Holky,píchá vám zubař před vrtáním a plombováním injekci na umrtvení?Teď to tu čtu od Štěpánky a kamarádce taky zubařka píchá ,mě jen před trháním tak nevím jestli náhodou vždycky zbytečně při vrtání netrpím...

Já jsem teď s děckama u našich jako chůva a kuchařka,maličký je mooc hodný tohle jsme s Honzou nezažili ,vydrží v noci spát 6 hodin v kuse oproti našemu otrokáři ke kterému jsme stávali po hodině a půl.

Jani,album jsem zkoukla moc hezké fotky a předpokládám ,že už máš plný byteček velikonoční výzdoby ,jsi šikula ,mmch ten chleba jsi pekla?Já se musím donutit a vytvořit aspoň pár vajíček a nějaký věnec na dveře.

Mějte se hezky a užívejte sluníčka ,snad už nám to jarní počasíčko vydrží,co myslíte?
Janna + 2 berušky 22270
16.3.2005 8:41:04
No fakt holky, kde jste?

Dneska jedem do Prahy my s Verunkou, do zítřka, přespíme u tety na Vinohradech a zítra tam jdu k zubařce (sestřenice :o)). Tak Léňo, koukej na zprávy, nemůžu najít mapu :oD

Dala jsem nové fotky do alba (vokralka), ještě sněhové z víkendu.

Co marodi, a jak se máte?
[<<Předchozích 1030] Názory 10311040 z 4200  [Dalších 3160 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.