| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1050] Názory 10511060 z 4200  [Dalších 3140 >>]
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 1215
10.3.2005 18:31:29
tohle jsem našla na stránkách čsa...

Mikrobus
Využít můžete také kyvadlové dopravy mezi letištěm a centrem města. Zde mikrobusy zastaví na Náměstí Republiky u Městského centra služeb ČSA v těsné blízkosti hotelů Reneissance a Marriot. Mikrobusy typu VW Transporter jsou pro 6 osob. Cena za jednu cestu mikrobusem pro jednoho pasažéra činí 90,- korun.

no a od toho hotelu je pár kroků k Masarykovu nádraží, odkud jezdí tramvaje na Hlavní nádraží (1 stanice)...
10.3.2005 18:22:50
Léňo, gratuluju k synovečkovi, maminka asi dostala zabrat, ale teď už s něj bude mít jenom radost :-)))

Ad taxík - pamatuju, že naše firma jezdívala z letiště na Václavák za 450... zkusila bych obvolat taxislužby, teď mě napadá AAA taxi, Halo taxi, Taxi Praha, zkus juknou na net, třeba tam budou mít ceník, oni se dají objednat... Letištní taxíky - zkus se zeptat, kolik chtějí když povezete rodiče na letište, prý už to nejsou takoví vydřiduši, co jim choděj kontroly... jo a taky tam jezdí nějakej mikrobus, ze stejnýho místa jako ty letištní taxiky, ten je stopro levnější, jezdí někam do centra... zkus se na letišti porozhlédnout...

Honey, zvažuju nasadit Jindrovi Wobenzym, mě zafungoval a radila jsem se s doktorem a dětem ho doporučujou...
10.3.2005 18:14:19
tak jsem vám dneska dopoledne napsala dlouhý příspěvek a ať koukám jak koukám, on tu není a chjo, tak to zkusím ještě jednou, ale moc si nepamatuju si všechno...

Včera jsem absolvovala velký UTZ ve 20tt, na vývojové vady, takže mimís je v pořádku, odpovídá velikostí, paní dr. měřila a kontrolovala pečlivě hlavičku, srdíčko, žaludek, kosti a tak, takže vše v pořádku a v normě, oddychla jsem si, protože na červencovkách jedné holčině předevčírem zjistili vadu neslučitelnou se životem, tak jsem měla trošku strach... Zdá se, že přes počáteční problémy jde zatím vše dobře...

Chodím občas vypomáhat do bývalé práce, tak se aspoň nenudím, i když jsem dost unavená...

Takže se zdá, že jediné, co nás tak nějak trápí jsou Jindříškovy neustálé nemoci, ale nechce se mi ho úplně brát ze školky, protože ho to tam jednak baví a navíc má šanci tam dělat věci co by doma asi nešly...

ale zase máme vyzkoušené postupy co dělat :-) na rýmu se nám osvědčila vincentka ve spreji do nosu, může se dávat neomezeně a krásně to uvolní, dělá se i v tabletkách a sirup, ale to děti nemůžou (ale těhule jo :-)). Na kašel Jitrocelový sirup a mucosolvan nebo mucosin sirup... na teplotu ibalgin sirup, nebo zábaly... a taky Dětský čaj při nachlazení, od Megafytu, ten můžou děti od 6. měsíců, no a samozřejmě "babské" recepty, jako olejový zábal na průdušky, cibulová šťáva, med a tak :-)))

co se týká pozornosti, tak Jindra je typickej chlap :-) pokud ho něco baví tak u toho vydrží fakt dlouho... nejlíp funguje krteček, u toho vydrží vlastně celý den... což hojně využívám, když je nemocnej a potřebuju ho uderžet v klidu. V televizi ho necháváme na večerníčka, někdy kouzelnou školku, občas dokumenty o zvířátkách a technice... auta, mašinky a letadla to je jeho. K počítači ho občas pouštím, máme pár CD pro děti, nějaký hry, doplňovačky, pohádky a tak, občas mu pouštím "písmenka" :-) to je word, nastavím mu tam vždycky wingdings a on si píše. Nechávám ho, protože se tím učí práci s myší a klávesnicí a fakt ho to baví. Taky si strašně rád maluje, prohlíží knížky nebo skládá kostky... O knížkách ani nemluvímm, na to občas nemám trpělivost, to si vždycky vytáhne nějakej "atlas" jako třeba ptáky, mašinky a tak a prohlíží si, dost už toho umí, ale pořád chce dál a dál, takže mu musím říkat co je co... Včera mi přišla nabídka z knižníh klubu na atlas zvířat, tak mu ho chci koupit...

Květo, to je mi líto, moc jsem ti to přála...

Honey, doufám, že to teda bylo na dlouho zase naposled...

no určitě jsem na něco zapomněla, ale jak jsem to napsala, tak jsem to pustila z hlavy...

no a jako obvykle všem marodům, aby se brzo uzdravili a všem ať je tu brzy JARO, ale doufám, že nepříjde rovnou léto, letos by se mi líbilo, kdyby jaro vydrželo až do podzima :-)))) termín porodu mi totiž zatím vychází na 26.7. :-(
honey 6468
10.3.2005 16:58:24
Ahoj holky!

Jsem nějak mimo (to ta hlava :)), tak jsem ani nezaregistrovala, že je Viktorky :( TAK TEĎ POŘÁDNĚ - VŠECHNO NEJLEPŠÍ!!!!!!

Léňo, Štěpánka Ti dala dobré tipy na dopravu z letiště. Taxíka bych nebrala, a obzvášť ne ty, co stojí u letiště!

Štěpánko, muffiny se povedly, Adélka je nalévala do formy, byla z toho celá odvázaná, a chtěla furt a furt a furt .... ráno, když se vzbudila, tak byla zvědavá, jestli budeme péct :) Nějak jí to chytlo :) Zkusilas do nich přidat víc mléka? Ony jsou pak takové nadýchanější, třeba by to pomohlo. Ale nevím, jestli to funguje i na čokoládové, my děláme jen ty klasické, bez příchutí.
Co Tvoje záda?

My byly v Motole dneska, Adélka už to má lepší, ale ta mandle půjde určitě ven, akorát prý musíme počkat, až jí zmizí rýma. Nejlépe doma, a to další tři týdny :( Tak to se s úspěchem moc nepotkalo :( Už teď je doma třetí týden, a mně ta rýma připadá úplně stejná, akorát že dítě už je znuděné jako prase. Takže pak to zkrátila na dva týdny, aby na můj nátlak vyhlásila, že do školky může. Samozřejmě nejsem odborník, ale myslím si, že pokud bude dál takováto zima, tak tý rýmy se prostě nezbaví! Já sama mám permanentní rýmu od půlky ledna, takže co řešit? Pokud by dostala teplotu nebo kašel, no tak to jí do školky pochopitelně cpát nebudu, ale ona už mezi ty děti potřebuje jako sůl.

Jinak dobrý, zítra se nám vrací tatínek :), tak už stříhám metr :)))))
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
10.3.2005 9:22:33
I od nás letí velká gratulace Viktorce!!!!

Léňo, z letiště autobusem č. 119 na konečnou, což je Kulaťák. Odtamtud tram. č. 26 až na hlavní nádraží.
Nebo metro. Z Kulaťáku na Muzeum /to je trasa A/, tam přestoupit na trasu C a jednu stanici na hlavní nádraží.
Závisí to na hodině, kdy přiletí. Metro snad jezdí od 5 hodin a nevim, do kdy jsou noční tramvaje. Ale oni než je odbaví...
Taxi vůbec nemám představu, ale možná by se to dalo zjistit, ne? Zavolat na letiště...
Honey, co muffiny? My je včera dojedli, nejraději je máme s čokoládou, ale brzy mi ztvrdnou, nevim proč, je to škoda.
Š.
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
10.3.2005 8:00:41
Ahoj holky,
potřebuju další radu od pražaček ,prosím poraďte jak a čím se mají naši dostat z letiště Ruzyně na hlavní vlakové nádraží.Jak se budou vracet z dovolené tak už pro ně nepojedem ,to by se jim pekelně prodražilo a navíc mají přílet ve 4 ráno.Ještě by mě zajímalo na kolik by je vyšlo taxi z letiště na nádraží.Předem děkuji za odpovědi ,ještě ,že vás tady mám :-)

Připojujeme se k Janě s gratulací ,všechno nejlepší ke svátku Viktorce!!
Janna + 2 berušky 22270
10.3.2005 0:41:09
Viktorce všechno nejlepší, hodně zdraví a štěstí, zdravého krásného sourozence a hodné rodiče přejí Jana a Verunka
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
9.3.2005 21:32:36
Ahoj, hlásím se zase po delší době, nějak teď fakt nestíhám. Už jsme zase všichni - zaplaťpánbu - zdraví, teď akorát trnu, abychom někdo někde zase něco nechytli... Včera jsem byla v lékárně pro vitamíny a dkyž jsem si uklízela peníze, pán za mnou si obednával paralen, tak jsem od něj odskočila a šla rychle pryč, jsem fakt už jak ujetá, ale prostě už nechci další chřipku!!!

Honey, to je teda zážitek, holt už nejsme mladice... ha ha ha. Já teď byla na kontrole na gynekologii, vše ok a jen tak, aby řeč nestála mi sestřička změřila tlak. Měla jsem 140 na 90, což je prý dost, tak si ho mám nechat někde přeměřit až budu v klidu. Tak mi ho včera měřila doma maminka, byly jsme u ní na kafi a tam jsem měla dokonce 145 na 96 (má digitální). Tak nevím, asi to není normální, budu muset asi jít za obvoďačkou, aby mi udělala nějaké vyšetření. Moje maminka je zdravotní sestra, takže mi samozřejmě vylíčila x nemocí, které můžu mít a dnes mi už dvakrát psala SMS kdy půjdu k tý doktorce. Jojo rodiče zůstanou rodiče a my jejich děti, že jo...?

Tak já si jdu lehnout, jsem poslední dobou strašně unavená, přičítám to teda ještě pochřipkovému stavu, ale zítra vezu Tomáše na letiště, musí tam být už v 6 ráno. To mě asi klepne, ale ANinku tutově taky, ta taky nevstává. No co se dá dělat!
honey 6468
9.3.2005 13:51:54
Léňo, tlak mám celý život ukázkový :), tak fakt nevím, z čeho mám to omdlévání.

Ale pokud si vzpomínám, začalo mi to v 17, když jsem strávila v sauně asi hodinu, pak jsem šla plavat; v noci jsem šla na záchod a probrala se na linu v kuchyni :( Ale pak jsem omdlela až teď, teda doufám, že to píšu srozumitelně :) Na omdlení mi bývá v narvaný MHD, při odběru krve, při prudkém vstávání z postele, ale omdlela jsem "jenom" dvakrát.

Právě mi volali z práce, že mne zahrnuli do penzijního programu, tak to mne snad nevyhodí .... aspoň v brzké době ne :))))

Hodím si šlofíka a půjdu na ty muffiny, pak se vám s výsledkem pochlubím.
[<<Předchozích 1050] Názory 10511060 z 4200  [Dalších 3140 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.