| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1230] Názory 12311240 z 4200  [Dalších 2960 >>]
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
24.1.2005 14:42:10
Čau,

Jani, já bych si z toho taky nedělela hlavu. Prostě to za chvíli zkusíte znovu, no.

Taky mě to napadlo, jestli ty prsty nejsou důsledkem nějakého stresu, ale je docela v pohodě, spíš se čím dál tím víc stydí, před měsícem už hezky zdravila sousedy a teď zas nic. Řeším to podobně jak ty, pepř jí tam sypat nehodlám.

Čau D.
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
24.1.2005 11:40:56
Jano, rozhodně neměj špatný svědomí!!! Za těchto okolností bych ji tam já ROZHODNĚ nedala. Vždyť proto jsme s nima doma, ne? Aby byly v pohodě. Myslím, že jsi udělala dobře. Možná ji opravdu dejte třeba měsíc dva oraz a pak uvidíte...

Byla jsem teď venku (hrabat sníh... myslím, že jsem to dělala poprvé v životě, když teda nepočítám jednou na chalupě, abych se dostala ke dveřím :o) a tam je tak krásně, že jsem začala surfovat po internetu, jestli bysme s Ani nejely na jeden den lyžovat... Ubytování můžu zapomenout, mají to všechno obsazeno v týdenních turnusech.

Tak uvidíme, já tady tak pěkně plánuju a ve středu vezu asi zase auto do servisu. Pořád něco, drobnosti, ale furt něco!
Janna + 2 berušky 22270
24.1.2005 11:02:45
naše výchova nějak selhala. Verunka dneska ráno tak strašně brečela, že nechce do školky, žádný scény, jen prostě hrozně brečela, že jí tam Martin nedal
:o( Možná jsme udělali chybu, že jsme povolili, ale i učitelky řekly, ať to teda nelámeme přes koleno. Tak nevzal ani složenku na únor, že jí dáme oddych. Já z ní ale prostě nedostanu, proč tam nechce. Tak je dneska naprosto vzorná,asi z hrůzy, aby tam nemusela ;o) Tak se do mě můžete pustit, jaká jsem neschopná matka ;oD

Jinak dneska navečer jedeme k našim, tak si snad Verunka užije sníh, tam je ho půl metru :o) Tak týden tam pobudeme.

Štěpánko, taky hodně čtu, ale já mám těch aktivit tolik, že pak jsem permanentně nevyspalá :o) Buď jsem vzhůru u knížky, nebo u šití nebo u.....

Květo, nenavnadilo tě to na další miminko? ;o) Na tchýni kašli, hlavně že neotravuje :o)

Daggy, opatruj se, ať nejsi nemocná :o)

Honey, hodně úspěchů v práci :o)

A nepište o jídle, já žeru furt, natož když mě ještě někdo popíchne.........:o/
honey 6468
23.1.2005 20:42:00
Holky,

nemluvte mi o jídle :)) Já bych pořád něco jedla :) tak teď jste mně navnadily a jím sušenky :))

Daggy, Adélka dělá s těma prstama totéž! Opravdu to vypadá děsně! Začala tak cca před 2 měsíci, nedělá to každý den, ale když to udělá, tak jí jenom upozorním, že to dělaj jenom mimina :) a že ona už je velká holka. Pak to ignoruju. Nic lepšího mne nenapadá. Teď mně napadlo, jestli to není třeba "stresem", u vás z příštího miminka (nemyslím tím, že ji novým sourozencem "strašíte", to vůbec ne, spíš že se toho v podvědomí možná trochu obává); u nás se to zhoršilo po stěhování, což má jednoznačnou souvislost.

Zítra jdu do práce a vůbec se mi nechce .... včera jsme dodělali závěrečný úklid, takže jsem měla na odpočinek jenom jeden den, a ještě stále bojuji s nemocí, takže nic moc. Tak doufám, že ten nový týden bude lepší.
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
23.1.2005 18:13:50
Ahoj,

mňam, kapustu mám ráda, jenom ji teď nemůžu, páč bych odletěla ... Trpím děsně nadýmáním, občas mám břicho jak v osmém měsíci. Jinak pořád kašlu a smrkám, jsem už aspoň schopná postarat se o domácnost, ven se ale moc nehrnu, začaly mě pobolívat dutiny, tak mám strach. Zítra musím do práce, zrovna se má ochladit, snad to zase neodnesu.
My taky ještě nevíme, kolik budem platit za školku, ale pokud by to mělo být cca 400,-- a jídlo, tak to ji asi odhlásím, na pět dní by to bylo trochu privela. Kamarádka říkala, že snad u nás teď odliší ty pětidenní a celoměsíční děti. Tak jsem zvědavá.
Léňo, včera jsme byli na koště v Mikulčicích - tedy vezla jsem tam manžela, ale Viktorce se pak nějak zalíbilo u cimbálu (sčuchla se tam se dvěma místníma holčičkama), že nechtěla domů,tak jsme se nakonec vrátili až v půl osmé. Viki padla za vlast, protože tam lítaly po celém sále a tancovaly o život.
Holky, Viktorka si ve třech letech začala strkat prsty do pusy, co s tím mám dělat? Je to děsný pohled!
Čau D.
17.6modrasek13 4288
23.1.2005 9:02:51
Včera jsme byli na velmi příjemné návštěvě, konečně jsem viděla miminko, holčičku Johanku která má už 5 měsíců. Je taková droboučká, ale šikovná. Myslím si, že je zvyklá na nošení, protože nechtěla být v košíku, a na rukách byl klid.
Bavili jsme se o tchyni, ale my holky nic nezmůžeme. Když si na ni vzpomenu, tak mám jen vztek. A od toho 25.12. jsem ji neviděla, neslyšela a nezajímá mě. Jen Pavel za ní chodí, moc se mi to nelíbí, ale než se s ním dohadovat tak to radši držím v sobě, až trpělivost dojde, vybuchnu....

U nás je strašné náledí, od včerejška, ale není skoro žádný sníh....

Jdu chystat oběd, máme kapustu a peč. maso, už se těším. Ale vím jak to dopadne, nebudu obědvat, protože ta vůně mě nasytí.
V úterý a středu jde Květuška naposledy tento měsíc do školky.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
21.1.2005 13:58:41
čau holky,
Honey, Kolář to nebyl, ale dr. Barna. Ta má známá mi jmenovala ještě dva výborné dr. k těm ale není téměř možné se objednat, hodně jezdí do ciziny a jsou i jinak vytížení. A možná že mi jmenovala právě i Koláře.
Holky, já jsem se nějak rozečetla. Od loňské letní dovči /v září/ jsem zvládla asi 6 knih, letos už čtu druhou, teď "Šifra mistra Leonarda" od D. Browna, čtu to od včerejšího večera a dost mě to chytlo, je to napínavý.

Tak zatím, Š.
Janna + 2 berušky 22270
21.1.2005 10:31:23
AHoj, no já taky nechci vypadat, že mám něco proti menšinám, ale Honey má pravdu. Maj všechny sociální výhody, co existujou. A my na ně doplácíme. A to se teda zrovna konkrétně my dobře nemáme. Manžel je 6 dní v týdnu od rána do noci v práci a kde nic, tu nic. Ach jo, to bych se zas naštvala, tak takhle ne :o)

Markys, nádobíčko sice bylo za babku, ale dostane ho až k svátku, protože jinak nevím, co bysme jí kupovali. Už jsem musela koupit i něco tchýni, babičce a strejdovi pro Verču, takže 2 knihy, hru Krtečka a puzzle. A sami teď nevíme :o) Mám pro ní teda takový nářadí, co je jako opravdový, ale asi ho ještě nedostane, je tam kladívko, šroubovák, pilka a tak, tak jednak, aby nezlikvidovala byt a něco si taky neudělala, tak to asi nechám až na léto k babičce na venkov :oD Teda mám pro ní zrcadlo (vše za 39,- ;o)). Je to taková parádnice, tak takovou jako růřovou kytku a uprostřed zrcátko, aby se mohla malovat a česat sama :o) Jinak asi nic nedostane a to ještě od našich a ségry........

Štěpánko, ještě že se mamince nic nestalo! Štěpánka chápu, Verunka by se určitě rozbrečela, co mi je.

To samý Květa - ještěže to netrefilo Lojzíka! Ten vítr je děsnej, my včera nikde ani nebyly, pršelo a foukalo. Dneska to od rána vypadá dobře, ale už se zase nějak podezřele sešeřuje. Jo a taky nám včera opět nešel proud, tentokrát v celé ulici. Nějak se to stává pravidlem, jednou za 14 dní bez proudu...:o/ Jo a Lojzíka teda chválím, ale vydržte, aby ho to nepřestalo bavit...;o)

Honey, takže v práci se daří, viď? To je fajn, přeju ti to, to hned zvedne sebevědomí :o) A angličtina, to se máš, já jsem ráda, že jakž takž zvládnu internet...:o) Natož mluvit.

honey 6468
20.1.2005 21:30:34
Ahoj holky!

Tak už nám to běží :) Všechno jsem si dočetla, tak budu reagovat, tak jak si pamatuju:

Daggy, gratuluju k holčičce!!!!!!

Ten chlapeček a nůžky - asi to nebylo tak drastické, protože jsem ho viděla ve školce a oči má v pořádku. Spíš si myslím, že si nima do oka "píchnul", ale reflexivně ho zavřel. Nicméně na nůžky stejně bacha :) Z Adélky taky nemůžu dostat, co ve školce dělali, většinou se dozvím, že spinkali :)) Ale pak se večer předvádí - zacvičí nám, včera udělala nádherný kotoul, zazpívá, zarecituje, takže evidentně tam něco dělají :))

Co se týče školkovného, tak my zatím zaplatili "zálohu" na leden, těch 300 korun, a to hotově ve školce, ale jinak se nic dalšího neví. A přesně jak jste psaly o těch slabších příjmových skupinách, tak se tam objevil malý cikánský chlapeček (teda vypadá slušně, i jeho maminka), a možná mu 3 byly v lednu, takže by se tam objevil tak či tak, ale dožralo mně, když jsem slyšela ředitelku, jak jeho mámě říká: "A Vy se stavte na sociálce pro to potvrzení, že berete přídavky". Možná si z toho domýšlím víc, než jak to je, ale měla jsem z toho pocit, že to potvrzení bude sloužit k "osvobození" od placení školkovného. Takže budu platit nejen za předškoláky, ale i za Otíka :( Jinak opravdu nevím, co si vláda od tohoto kroku slibovala.

Práce už začínám mít docela dost, ale zatím to ještě jde. Dnes jsem konečně dostala přístup na ten náš objednávkový systém, tak už se cítím jako plnohodnotný člen :)) Bála jsem se, že za ty tři roky, co jsem byla doma a nepoužívala angličtinu, že jsem ji zapomněla, ale hodně mi stouplo sebevědomí, když jsem hned první den musela volat na pobočku v Itálii, a kolegyně mi pak s obdivem řekla, že mluvím moc dobře :) Avšak po té, co jsem slyšela anglicky mluvit jí, už chápu proč :))

K dovoleným - s Adélkou jsme (kromě Slovenska) ještě nikde nebyli, takže moc neporadím; ale s manželem jsme ještě za svobodna byli v Chorvatsku, v Rovinji, moc se nám tam líbilo, byla tam jak pláž, tak velké kameny.

Pomalu se blíží moje spací doba, tak se loučím. Pokud nám to zas nevypadne, tak se brzo ozvu :)

P.S. Ještě zdravím všechny marody a marůdky!!!!!
P.S. 2 Štěpánko, nebyla jsi náhodou u MUDr. Koláře?
17.6modrasek13 4288
20.1.2005 19:57:40
U nás byl hnusný vichr, včera napadlo hodně sněhu a dnes celé odpoledne strašně lilo. A sníh je pryč, jestli ten zbytek přes noc zmrzne, tak to bude ráno katastrofa. Když šel Lojzík ze školy, říkal, že jel náklaďák, který převážel kameny a kvůli tomu větru, jich několik dostala jeho aktovka. Ještěže ne on. Dělá mi poslední dobou zase radost, ale ty poradny musíme dotáhnout do konce, kdyby náhodou zase začal.

My ve školce platíme hodně málo - doufám že to nezakřiknu, protože se zapomínám zeptat.
Platíme 5kč na den, a to jen ty dny kdy je Květuška hlášená a asi 25 kč na celý den za jídlo. Ale nejsem se školkou spokojená, jenomže jiná možnost tady není. Jen dojíždět o 7km dál, ale nemám jistotu že by mi ji vzali.

Buzková je buz.... a Škromach taky, zase budou ve vládě rozebírat ŽM, chtějí snížit pro jednotlivce ze 4.300 na 2.870,-- A zvedli mi přídavky, no konečeně - na každé dítko o 8kč, tak můžu vesele utrácet.....
[<<Předchozích 1230] Názory 12311240 z 4200  [Dalších 2960 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.