Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
20.1.2005 18:44:53
Ahoj holky,
máme doma maroda .Dopoledne byl úplně v pohodě ,postavili jsme na dvoře sněhuláka ,oběd s chutí snědl a po spinkání plakal ,že ho bolí krček.Pak mu vyletěla teplota na 39,5 tak jsme dali paralen čípek , museli jsme i pod vlažnou sprchu a teplota se ani nehla .Chystali jsme se na pohotovost ,ale než jsme se vypravili tak malej usnul pak měl jen 37 ,ale pro změnu zvracel ,zatím je bez teploty tak snad vydržíme do rána a povalíme k doktorce .Hrozně mě to štve ,měl jít zítra do školky a místo toho budem marodit.Tak jsem si postěžovala a ulevilo se mi ,opravdu není nadto mít zdravé dítko. Štěpánko ,chudák malej i tvoje máma muselo to být hrozný pro ni i pro něj ,u nás zatím tak moc nefouká ,ale do rána je to tady.Zato roztál sníh a ráno bude beztak poledovice ,už se vidím jak jedu k doktorce:o( Přeju příjemný zbytek dne!! |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
20.1.2005 17:15:28
Jo, Markys, přesně to mě taky napadlo. Že by za dva tři roky mohli říct, že se jim tato metoda neosvědčila a že i předškoláci budou zase platit. U nás je možné všechno.
Teda dnes byl příšernej vítr, mámě podlomil kolena a spadla na zadek, Štěpán se prý málem rozbrečel, když ji viděl rozpláclou na zemi. Nemohla ho prý ani dostat do tramvaje, jedna paní jí s ním musela zevnitř pomáhat!!! A má to pokračovat. čau, Š. |
| Markys | 12183 |
|
|
20.1.2005 16:37:18
Ahoj holky,
tak by mě zajímalo, jestli, až budeme my v poslední třídě školky, bude stále platit ten rok zdarma... Při našem štěstí... Jinak my se to dozvíme až příští týden. Jsem zvědavá... To vypočítávání podle příjmů rodičů je taky dobrý. Jinak SRPŠ máme na půl roku 300,-. Mě by stejně zajímalo, co všechno ve školce dělají, já toho z ní vymáčknu tak málo, sice mluví furt, ale o programu ve školce maximálně, že si s někým hrála nebo, že koukají tu a tam na pohádky... A občas najdu nějaký výtvor na nástěnce. Jo a předevčírem říkala, že jí nějaký kluk říkal, že je trapná, ale proč, jsem se nedozvěděla:-(.. To jsou věci. Někdy bych s chutí koukala zpovzdálí, co se tam děje... Jano, já Ti moc neporadím, v Chorvatsku se moc neorientuju. Jezdila jsem tam ještě coby dítě, ale to už je dávno. Tak jak se Verunce líbí to nádobíčko, nebo ho dostane k svátku, tuším začátkem února? A Honey, jak se vede v práci? Květo, fajn, že se Lojzík lepší! Držím palce! Ale je teda hrozné počasí... Tak ať nám to sluníčko zase vyleze! Mějte se hezky. |
| Radkaj - holčička, 27.11.01 | 7515 |
|
|
20.1.2005 11:19:52
Já ještě nevím kolik budeme platit, ta informace 500 je od kamarádky a oni chodí do jiné školky. Ale je to už jisté, jak jsem od ní pochopila.
Mimochodem, my platíme SRPŠ nějakých 600 Kč (mě to teda přišlo docela hodně), dali nám ale možnost do zaplatit ve dvou splátkách na pololetí (teda 300 a 300). Mají jednou měsíčně divadýlko, jednou byli na výletě a na Mikuláše dostali balíček... No já nevím... ale budiž. Jídlo bych klidně platila, to mi nevadí, tam mám alespoň jistotu, že z toho to dítě něco má... :o) Ta naše teda určitě! Fakt ale je, že když se to sečte suma sumárum, tak je to pěkně drahý špás ta školka, no jak jsem psala, už by se pomalu vyplatila soukromá... A podle mého názoru (soukromá školka samozřejmě nutně negarantuje lepší kvalitu) by se státní a soukromá školka měly finančně odlišovat! Jano, na Chorvatsko moc zběhlá nejsem, byla jsem tam poprvé před dvěma lety, ale moc se mi tam líbilo. Reference tedy mohu dát na Pulu a okolí (Istrijský poloostrov) a ostrov Raab (tam jsme byli loni). Když byl písek, tak vždy hrubý (malé kamínky). |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
20.1.2005 10:15:30
No holky, tak jsem si to všechno přečetla a já snad kdyby po mně chtěli 500 jenom školný, tak jí snad dám ze školky. Když připočtu jídlo a to SRPŠ, tak to je teda síla. To už pěkně nabourá rozpočet. Taky mi to nejde do hlavy. Rodiče, který chtěj dát děti do školky, tak je tam přece daj, i když za to budou platit. Takhle tem fakt přitáhnou akorát další sociální případy....:o/ Jako bysme jich tam neměli dost.... Tak jsem se zase rozzuřila :o)
Verunka stříhá, budu jí teď přehnaně hlídat, po Honeyině výstraze :o) Chjo, tady je tma jak v ranci, ale spíš poprchává, než sněží, kdyby aspoň napadlo.... Včera jsem přitáhla katalog dovolenejch, tak jsme se u toho úspěšně pohádali :oD a furt nevíme. Vypadá to na Chorvatsko, manža kvůli potápění, ale aby tam byla písečná pláž, takže už jsme vytipovali pár míst. Ze začátku jsme absolutně nemohli nic vybrat, ale jak jsme to pročítali, výběr se zůžil...:o) Holky, kdo jste tam byl, napište mi kde a jak to tam vypadalo. Jsou ty pláže pro děti opravdu písek takovej ten jemnej, nebo spíš takovej ten hrubší? To víte, já nejsem žádná zběhlá cestovatelka, tak vím prd :o) |
|
|
20.1.2005 9:04:01
Ahoj holky,
chápu to dobře ,že budete platit měsíčně školkovné 450 nebo Radka 500?Zdá se mi to nehorázné ,já jsem platila za minulý měsíc to tam byl 5x 135kč.Na SRPŠ jsme dávali ,když nastoupil 50 kč ,což mi obojí připadá dost dobrý .No je to postavený na hlavu ,taky jsem přemýšlela nad tím jak psala Štěpánka ,když bude mít dítko odklad zda to opět budou vlastně platit ostatní rodiče ,no vůbec se mi to nelíbí .Taky po.... to ,že si děcka v devítce ZŠ můžou dát příhlášku jen na jednu školu .Tak jsem se zdravě rozčílila a můžu jít vařit ,přeju hezký den! |
|
|
19.1.2005 22:21:00
čau, Radko, to se teda divím, já někde četla, že to může být maximálně 450 kč, že víc ředitelé školek nemůžou chtít. Pokusím se to ještě někde najít, ale četla jsem to tak před 14 dny.
U nás to bude asi 450 Kč/měsíčně, ředitelka to musí ještě propočítat. Takže únor zaplatíme ještě 300, možná že i březen a pak ten rozdíl budeme muset doplatit. Zdražují i to SRPŠ, 100/měsíčně pro děti co chodí každý den, 40/měsíčně pro děti co chodí pět dní. Musím si tam zavolat, protože z toho nevím, co mám vlastně platit. Jednak Š. chodí od listopadu, tak bych neměla platit celých 10 měsíců a jednak sice byl přijat na každodenní docházku, ale dopadlo to jak to dopadlo a vejde se do těch pěti dní. Holky, teda to zase ta Buzková něco pos..., co? Teď si vemte, že některý předškolní dítě teda nebude platit a pak dostane odklad a zase nebude rok platit? Takže chod školky budeme zajišťovat my ostatní? Neberu to osobně, ale přijde mi to naprosto zbytečný. Proč to mají ti předškoláci zdarma? Aby tam nalákali určitou menšinu, která tam teď nechodí nebo proč? Navíc je prý naše ředitelka nešťastná z jedný věci: některý rodiče mají nárok na nižší platbu. Ta vychází z platu rodičů. A vypočítat jim to má právě ředitelka /proč ne sociálka???/. Takže ona místo toho, aby se věnovala dětem, bude kontrolovat příjmy rodičů... Mno nic, nějak bylo, nějak bude, že? Š. |
| Radkaj - holčička, 27.11.01 | 7515 |
|
|
19.1.2005 20:35:28
tak jen krátká rychlá zpráva, dnes jsem byla u kamarádky, která ve školce dostala už informaci kolik budou platit školkovné. U nich je to 500 Kč na měsíc pro všechny. Tedy je úplně jedno, jestli tam chodí denně na celý den, na dopoledne nebo jen 5 dní v měsíci. No levné to teda fakt není pro "5 dní v měsíci" už mě to připomíná soukromou školku... Ale jak jsme zkonstatovali, když už si tam malá zvykla, zase ji někam tahat jinam... A pak zase zpátky až by začala chodit každodenně...
Tak uvidíme, na kolik to spočítají nám, ale myslím, že moc se to lišit nebude, i když si to prý každá školka určuje sama... Štěpánko, jak jste dopadli vy? |
|
|
19.1.2005 15:59:56
ahoj holky, o zvýšení mateřské se dozvídám od vás... O školce se to dozvím dnes, tak vám napíšu, jak to bude od února u nás. Schůzka je za pět minut, ale nemám hlídání, takže mě musí pak poreferovat sousedka, která tam bude.
Květo, no vidíš, Lojzík se snaží! Asi potřeboval správně nasměrovat! Jano, my byli se Štěpánem v Chorvatsku, tenkrát neplatil nic, do dvou let to bylo zdarma. Schválně jsme tenkrát vybírali kamenitou pláž, protože měl atop. ekzém a písek by nebylo to pravé ořechové. Byl to takový hrubý písek. Byli jsme na ostrově Hvar, bylo tam krásně, ale náročné cestování. Letěli jsme do Splitu a pak ještě 2 hodiny trajektem. Únavné. Loni Řecko bylo na poslední minutu, to už platil malý letenku i ubyt. Každýho to vyšlo zhruba na 9 tisíc. My jezdíme zásadně mimo sezonu, spíš v září, přesně jak píše Radka, v sezoně je všude plno. Honey, já si myslela, že Ti dávají moc práce a že už večer nemáš ani sílu nám něco napsat. Léňo, tak to je dobrý setkání, hlavně že jste si měly po 10 letech co říct. Korálky zabraly, dnes si s nimi Štěpán dost dlouho hrál, navlíkání mu jde, ale ještě víc ho baví je rozsypat po podlaze. Pak si je nasbíral do hrníčku a rozdal nám lžičky a "jedli jsme je". Jo a taky mi jednu chtěl dát do nosu, tak jsem ho varovala. Bolej mě záda, v noci nevím, jak si lehnout. Štěpánka jsem doléčila jitrocelovým sirupem. Tak doufám, že do příštího týdne vydrží být zdravý, protože s ním musíme na tu krev. Tak se mějte, napíšu o té naší školce. Š. |
|
|
19.1.2005 15:01:20
Ahoj holky,
Honey opět jste bez připojení mám dojem ,že už jsi onehdá psala ,že vám to nějak blbne.Aspoň víme ,že žiješ já jsem dnes byla pověřená švagrovou připsat pozdrav na březňátka pač už leží týden ve špitále ,začala se otevírat tak si tam nějaký čas poleží ,termín má 19.3. Jani,my jsme byli s Jessicou v Chorvatsku na šutrech ,taky to nebylo špatný je fakt ,že děckám se víc zamlouvá písek ,ale v Chorvatsku se taky najdou písčité pláže ,ale to píšou v katalogu .Já už jsem tady dávala odkaz na cestovku , nevím jestli plánujete autem nebo letecky.My se taky nemůžem nijak rozšoupnout ,většinou jezdíme autem do Itálie , spíš na vesnici někam do klidu i když ho moc v sezonu není ,ale jsou tam fajn hřiště pro děti na pláži i mimo .No vidíte jak jsem natěšená na dovolenou ,to je mé oblíbené téma ,hlavně teď v zimě:o) Dnes jsem se sešla se spolužačkou se kterou jsme se 10 let neviděli ,chodili jsme spolu do školy v Třebíči a ona teď dělá školu s mou kolegyní tak jsme se setkali,dokonce máme stejně staré kluky ,bydlí v Hodoníně tak máme s kým partit.Udělalo mi to radost tak jsem se se váma musela podělit.. Květo ,to jsou skvělé zprávy o Lojzíkovi jen tak dál!Děláte spolu to co vám řekli v poradně? Holky, díky za rady ,mateřská dnes došla a taky oznámení o zvýšení aspoň ,že něco .U nás ve školce zatím o zvýšení školného nic neříkají .Mějte se hezky!! |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.