| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1250] Názory 12511260 z 4200  [Dalších 2940 >>]
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
19.1.2005 14:40:01
Květo - neboj, jenom asi o 70 Kč. Taky už jsem se radovala, že mi to zvednou, ale zase takové terno to není. Prý kvůli životnímu minimu, které se zvedlo, tak se to u nás promítlo takhle. To pořád lepší než "drátem do oka", jak já říkám (jé honey, teď mi to zase asociovalo toho chlapečka u vás ve školce, a to je síla, představa, že si přijdeš pro dítě do školky ... raději ani nedomýšlet)

Jano, Chorvatsko jsou z 90% šutry, ale i ty mají své výhody, já Anince vždycky dala sandálky, které měla na sobě i do vody a super... Pozor jen na sezónu, byli jsme vloni v srpnu a STRAŠNĚ lidí... Fakt hrůza. Letos pojedeme rozhodně mimo sezónu (červen/září). Cenově vyjde, myslím, Chorvatsko lépe jen díky dopravě (autem), pak už je to myslím na místě stejné.

Co se týče divadýlka, tak jsem se do toho nějak pustila a hned jsem rezervovala lístky do dětského divadla Jiskra (pro Pražandy: je to přímo u metra C Kobylisy). Hrají dopoledne dvě představení, tak v pátek jdeme na Bajaju. Hned jsem taky zpunktovala 2 kamarádky, tak budeme "partička"... :O)
honey 6468
19.1.2005 10:28:57
Ahoj holky, zdravím z práce. Doma nám nejde internet, tak jenom abyste věděly, že žiju :)) Měli by nám ho zprovoznit do konce týdne.
Janna + 2 berušky 22270
19.1.2005 9:52:51
Ahoj, na Michalovi jsme byli taky loni, taky dobrý, ale holt už se to začíná projevovat, že je to holka, proto asi ta Dáda :o) My jsme trochu odkázaný na to, co u nás bude, je to fakt tak jednou do roka. Jinak do divadla chodíme na pohádky.

Markys, tys mě tak vyblbla :oD, že jsem včera sháněla nádobíčko. No sehnala jsem akorát to keramický,ale za se za 29 korun :o) Snad to nerozfláká, jde spíš o to, aby se nezranila.

Na sociálce jsem se ptala a řekli, že nic nemusím hlásit, že automaticky mám nárok do 4 let na rodičovský příspěvek. Ptala jsem se tam i jestli chtěj nějaký potvrzení ze školky, že chodí jen na pět dní a taky nechtěli. Najednou, jindy tam běhám s každým prdem....:o)

Začínám se teda těšit na dovolenou, ale musím sehnat něco vyhovujícího. Hlavně finančně :o), ale zase aby tam bylo hezky. Manžel stejně na nějaký vejletování po památkách není a Verunku by to asi taky nebavilo, takže fakt něco, co je vhodné pro děti. Štěpánko, kde přesně jste byli a na kolik to asi vyšlo? A to Chorvatsko, to jsou šutry, ne? Myslela jsem, že na písku by si asi víc vyhrála. Já se tak těším, nebyli jsme u moře 5 let. S Verunkou jsme jezdili jen po Čechách pod stan :o)

Květo, tak vidíš, Lojzík jde do sebe :o) Nebo v tom bude něco jinýho? Že by nějaká favoritka? :o)
17.6modrasek13 4288
18.1.2005 22:13:49
Ahoj holky,
my jsme taky měli jít na Michala, ale na poslední chvíli to bylo zrušeno. Dnes jsem měla doma kromě svých dětí ještě tříletého Martínka od kamarádky, jen 2 hodiny ale byl skvělý. Všichni tři snědli plnou mísu nakrájených jablek a piškoty, malý nechtěl jít domů a babička ho musela hodně přemlouvat a čekat. Když jsem to volala kamarádce, nechtěla tomu věřit. On jablíčka nejí, doma zlobí.....

Taky mě překvapil Lojzík. Nevím co to zase bylo s tím jeho chováním, o kterém jsem psala dřív. Učitelka ho chválí, z písemky z matematiky má 1, z češtiny 1- ale překvapilo mě jak krasopisně to napsal. Váhala jsem jestli to psal on. Květuška se těší zítra do školky a pak půjde ještě příští týden 2x a máme zase vybráno.
Nevěděla jsem že se zvyšuje mateřská. O kolik? Minulý měsíc mi nepřišla, protože jsem na sociálku nedonesla potvrzení ze školky, že tam v listopadu nebyla kvůli nemoci. Ti úředníci jsou někdy pitomci. A štve mě to o to víc, že jsem tuto práci dělala. Dodnes jsem se nesmířila s tím, že jsem musela skončit, jen proto, že jsem víc pomáhala lidem a kvůli maličkostem je nehonila několikrát na úřad do fronty. Bohužel i tak to někdy bývá.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
18.1.2005 16:03:04
ahoj holky,
tak dr. mi včera udělal ultrazvukovou masáž, aby mi povolily svaly, pak akupunkturu a odblokoval mě. No, křupalo to všude. Prej tak ztuhlý záda dlouho neviděl!? Ta známá, co mi ho doporučila, ještě večer volala jak jsem byla spokojená a prej to je doktor, který už pacienty normálně nebere, jezdí se sportovcema. Musím za ním min. ještě 2x, ale už do Motola. Dnes mě bolí celá záda, ale to on mě upozorňoval, že prý to bude na Ibalgin.

Dneska jsem zamluvila ten Javorník, pojedeme od 8.5. do 29.5, vystřídám se tam s mojí mámou. Pokoj s balkonem, je tam MŠ, můžu ho tam dávat, nemusím. Můžu tam být s ním a nebo si jít sama užívat. Na ty léčebné procedury taky chodím s ním. Doprovod to teda stojí 390/den. Marietto a Aničko, takže ten Cvikov bude asi něco maličko jinýho, když je tam doprovod zdarma. Dětská dr. mi říkala, že něco mi může doporučit ona, něco ale odborný lékař. Takže možná že když vám dá doporučení ten odborný, tak je to zdarma. Marietto, to máte dobrý, když můžete dát Jindru k dědovi na čerstvý vzdoušek, my takovou možnost bohužel nemáme. Jindry je mi líto, že propásne už druhou besídku, ale on si jich určitě ještě užije...
Co se týče nemocných dětí ve školce tak to s vámi souhlasím, problém je ten, že dnes nevyžadují například vyjádření od dr. ,že už je dítě po nemoci zdravé, takže učitelky s tím nic nezmůžou. A je to jen na zodpovědnosti maminek. A další věc: maminka ani často neřekne, proč zůstává dítě doma, s jakou nemocí, takže učitelky pak nemůžou varovat ostatní rodiče, že třeba x dětí má tuto nemoc. Zítra se dozvíme, jak to bude dál s placením, nám kromě toho ještě zvednou SRPŠ, tak jsem zvědavá.

Léňo, pokud jsi nepřerušila rodičovskou dovolenou, tak do 4 let věku dítěte Ti peníze budou chodit.

Radko, byli jste v ZOO v tom novém pavilonu? Jak to vypadá?

Jano, my byli se Sťěpánem v Chorvatsku a v Řecku, oboje ideální. V Řecku navíc u každé restaurace koutek pro děti, byli jsme opravdu moc spokojení. Letos asi zvolíme zase Chorvatsko, ale uvidíme, ten ozdravný pobyt nám udělá čáru přes rozpočet. Přinejhorším by jel malý s babičkou a dědou.

Tak se mějte, já jdu něco uklohnit, než se malý vzbudí.

Markys 12183
18.1.2005 11:08:00
Jé, Radko, tos mi připomněla, už nějakou dobu si říkám, že bychom mohli jít na Michala nebo Magdu, budu s tím muset něco udělat, Klárka je má moc ráda...
Markys 12183
18.1.2005 11:01:03
Ahoj holky,

hm taky mě štve, když slyším, jak některé děti ve školce kašlou, myslím, že ten kašel, se se kterým jsem jí teď po svátcích nechala doma, byl proti tomu, co slýchám, nic... Chápu, že někdo fakt musí do práce, je to těžký, ale když jsem slyšela, jak jedna maminka říkala učitelce při předávání dítěte, že trochu kašle a to dítě kašlalo dost děsně, tak nevím, ani jsem tam malou nechtěla dát...

Léňo, já myslím, že do těch 4let nemusíš. Aspoň jsem to tak pochopila. My bohužel skončily tím listopadem..

Jano, ty porcelánové u nás mají a docela hodně, včera jsem na ně koukala, některé mají tak okolo 1cm průměr hrnečku a jsou to různé sestavičky. Nevím, kdybys to nesehnala, tak to nějak můžeme vymyslet a některé stojí i do 50,-.

A co Štěpánko, jak Ti dopadl doktor?
Hm, taky jsem koukala na tu matku důchodkyni... Hlavně, že jsou v pořádku.

Hezký den!

18.1.2005 10:55:31
Nic jsem na sociálce nehlásila, že zůstávám doma, předpokládám, že musíš nahlásit jen změnu.
Včera jsem tam shodou okolností byla, protože jsem zapomněla nahlásit změnu trvalého bydliště, jak jsme se stěhovali. Peníze mi chodí na účet, tak na to přišli až teď, když mi poslali oznámení o navýšení rod. příspěvku od 1.1. a dopis se jim vrátil.
Teď už to mám zase všechno v pořádku... :o)
18.1.2005 10:50:27
Ahoj, tak Ani je taky nemocná. Ba né, to přeháním, má rýmu. Byli jsme v sobotu v ZOO, nabalená byla, ale procházeli jsme se 4 hodiny (ani nám to nějak nepřišlo...) ale hlavně, ke konci si "půjčila" kočárek od kamarádky a nechala se vozit, tak si říkám, jestli na něm neprochladla... Těžko říct. Zaplaťpánbu, že to není nic horšího!
Fakt je, že do školky ji neposílám ani s malou rýmou, spíš z důvodu, aby nechytla ještě něco, když je oslabená. A potažmo samozřejmě, aby nenakazila ostatní. Říkám si, že když jsem doma je to snad i moje povinnost...

My se teď koncem února chystáme na Majdu Reifovou - představení Kouzelná školka, tak tam snad bude i František... Byly jsme na ní s Ani asi před rokem a ta byla úplně nadšená. A pak jsem rovnou objednala lístky na Michala - někdy na duben. Obojí přes internet a obojí v Městské knihovně. Tak jsem zvědavá! Majda byla už skoro vyprodaná (chytly jsme lístky v poslední řadě), ale na Michala máme 2.řadu.

Což mi připomíná, že Aninka už začíná říkat "ř". Teda zatím to k "ř" má daleko, ale snaha je zjevná a už to není "ž"!!! Tak mám radost!

Ještě co se vracím k tomu Tunisu, tak od toho nic moc nečekám (radči), manžela bych tam nikdy nedostala, ten taky maximálně to Řecko nebo Chorvatsko (ale tam je opravdu krásně!). Spíš si říkám, že je to za cenu hor (možná i míň), budeme mít zážitek, bude u moře (na procházky) a trochu se ohřejeme... Ale uvidíme, nic není jisté. Spíš pak někdy v březnu opravdu last minute, kdyby bylo taky za dobrou cenu a určitě all inclusive.

Tak Ani už má "uvařeno" i namalováno, tak jdeme "operovat" - a k tomu už mě potřebuje... :o)
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
18.1.2005 10:00:22
Ahoj holky,taky se připojujem k marodům ,děcka kašlou jeden přes druhého a mě taky není nejlíp :o( Ty nachrchlané děti v šatně ve školce taky nemusím .U nás doma jak to chytne jeden tak už to frčí,dokud nelehnem všichni.

Jani ,na fotce je vidět ,že Verča Dádu opravdu může u nás je nejoblíbenější Michal Nesvadba (nejsem si jistá jestli se píše d nebo t) ,loni jsme na něm byli a měl úspěch.Dádu milovala Jessica .

Holky ,nevíte jestli jsem měla nahlásit na sociálku ,že zůstávám doma do 4 let dítěte? Ještě mi nedošla MD almužna a mám obavu ,že jsem to měla udělat ,já ty úřady nijak nemusím a potom takto dopadnu..

Ahoj mějte !
[<<Předchozích 1250] Názory 12511260 z 4200  [Dalších 2940 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.