| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1260] Názory 12611270 z 4200  [Dalších 2930 >>]
Janna + 2 berušky 22270
18.1.2005 9:50:32
Štěpánko, tak co u doktora?
Já jsem se prý taky jako malá pomalovávala propiskou, tak Verunka to bude mít po mně...:o)

Markys, u nás to zatím vypadá právě na to keramický, je docela levný (do stovky, teda doufám, já to kupovala asi před třema rokama neteři, snad ho ještě seženu). Sice bude trošku větší, ale nic jinýho asi neseženu. Nám se do toho domečku a nábytečku vejdou ty malý panenky od Barbie a taky tyhle , jsou asi stejně velký. Myslím, že ten modurit by byl ještě křehčí než ta keramika. Ta je vypálená a vytvrzená, když švihne s moduritem, myslím, že spíš praskne.
Budu hledat dál a kdyžtak dám vědět :o)

Marietto, nestrachuj se, všechno bude v pořádku, uvidíš :o) Jindrovi přejeme rychlé uzdravení.

Holky, vy jste takový zběhlý, poraďte mi moře, něco levnýho a asi písčitou pláž.
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 1215
18.1.2005 9:26:12
tak se hlásíme do marodky :-(((( Zákon schválnosti zafungoval, zítra mají mít ve školce besídku, v neděli Jindra trošku pokašlával, tak jsem si řekla, že ho v pndělí a v úterý nechám doma, aby mohl na besídku a ouha, kašel se včera zhoršil a dneska se mu spustila i rýma, takže zase nic, vánoční taky prošvihnul, to se pro změnu to ráno probudil s průjmem :-(. Škoda mluvit... Mrzí mě to kvůli němu, doma předvádí básničky, který se naučili a nic. Co se dá dělat, prostě si v tý školce předávaj ty bacily jak na běžícím pásu. Ale musím říct, že je to i vina některých rodičů, když vidím, s čím ty děti do školky pustěj, občas zvažuju, že si budu stěžovat, pokud zvedno poplatky, jak hrozí (kvůli školskému zákonu) tak se začnu ozývat proti rodičům co dávaj nemocný děti do školky. Zvlášť "alergická" jsem na jednu maminu, co pravidelně ráno potkávám a to dítě kašle skoro pořád takovým tím tuberáckým vlhkým kašlem... No nic, nebudu se rozčilovat :-)))

Jindru nejvíc baví mašinky, dostal k vánocům dřevěný koleje a ty pořád staví a přestavuje, a vydrží u toho dlouho... Pak taky rád kreslí a hraje si s modelínou. Jo a taky ho baví luxovat, a to teda tak moc, že k vánocům vysavač dostal...

Štěpule, nám taky doktorka nabízela ozdravovnu, jedna je v tom Cvikově, ale protože máme skoro vedle chalupu a v tý době mi 6 týdnů přišlo moc, tak jsme to nechali plavat. Vždycky když Jindra kašle tak s ním odjedeme k dědečkovi na chalupu do Jablonného, tam je ten vzduch stejně čistý a výrazně se mu tam vždycky uleví. Nicméně, doprovod je zdarma, aspoň takhle mi to řekla ta naše dr., že je to to samý jako v nemocnici, prostě pro dítě do šesti let pobyt doprovodu hradí pojišťovna. Jo a co se týká těch šesti týdnů, tak prý není problém, když se doprovod vystřídá, mě se tehdy nabízela tchýně, že by tam s ním minimálně týden byla... Pak prosím poreferuj, jak jste se rozhodli :-)))

Daggy, gratuluju k výsledkům, to je super. Teď už by všechno mělo být v pohodě :-)))))) Já se ještě chvíli budu strachovat...

Aničko zdravím, taky sem chodím jen občas :-)))

Já mám pocit, že jakýkoli pobyt u moře s malým dítětem je spíš jen o hotelu a pláži. S Jindrou jsme byli u moře loni v Bulharsku a předloni v Tunisu a o výletech to moc nebylo, spíš procházky po pláži, a po okolí, ale i tak jsme si to celkem užili...
Markys 12183
17.1.2005 16:42:06
Jano,
taky jsem řešila to malý nádobíčko. Nevím, jestli Ti pomůžu, ale my máme takový ty panenky Dolls z lega - http://www.eduxe.cz/legomenu/duplotem/lupa9126.htm
a u některých bylo i nádobíčko a něco jsem dokupovala na legulce - http://www.legulka.cz po kusech, není sice nejlevnější, ale vydrží.
A taky jsem viděla prodávat porcelánové čajové mini soupravičky, ale ty asi znáš. Těch bych se u nás asi za tím bála. Už jsem i přemýšlela, že jí něco udělám z moduritu, ale zatím na to nedošlo. Taky jsem jí z něj chtěla udělat malé ovoce a tak, ale na to máme teď knoflíky:-), kupodivu jsem vyhrabala i některé věrohodné:-)))).
Nějaké mini věcičky do dřevěného domečku mají tady http://olymptoy.inshop.cz/inshop/scripts/show.asp?page=tree/domecky.htm&RND=53342401, ale ty ceny...

No teď mě víc nenapadá, jestli něco někde vykoumáš, tak dej vědět:-).
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
17.1.2005 11:57:56
ahoj holky!

Jano, Štěpán si nedávno počmáral propiskou celý nohy a dlaně, zrovna jsme pak jeli na tu Bulovku... S Dádou to teda musela být pro Verunku akce! Já ji teda nemusím /Dádu/, ale děti ji mají asi rádi, tak proč ne?

S tím Tunisem nevím.... my tam byli ještě před Štěpánem, ubytování slušný, ale jinak to na mě působilo jako chudý, špinavý prostředí. Sice jsme se projeli na velbloudech,ale pořád jsme museli smlouvat s obchodníkama, oni to mají jako sport a mě to neba. Loni tam byl brácha a nazval to levnou dovolenou. Levnou v tom smyslu, že tam není za co utrácet peníze. Taky tam byli vlastně kolegové z práce s malými holčičkami a ti prý zase nevystrčili hlavu z hotelového komplexu. No, tak to se mi zase zdá zbytečný tam teda jezdit...Podle mě zlatý Chorvatsko nebo Řecko...

Radko, Černovice u Tábora mám taky v nabídce, s dr. jsme se dohodli, že si ty ozdravovny teď obvolám a zjistím, kde je volno a asi to necháme na květen, červen.

Daggy, tak taky gratulujeme k dobrým výsledkům!!!!!!!!! Ehm, nedávno jsi psala něco o matce - důchodkyni. Četla jsi teď o tom, jak už porodila ta 67 letá Rumunka? Čekala dvojčata, má teda nakonec jen jedno dítě, holčičku. Takže to jsi super mladá maminka.....

Odpol. jedu k neurologovi, známá mi doporučila doktora. Sice je to přes celou Prahu, ale snad mi pomůže. Je to čím dál tím horší. Jinak Štěpánek je den ode dne lepší, sice v noci chrchlá pořád, ale koupila jsem mu na doléčení Jitrocelový sirup, tak snad bude líp.

Tak se mějte hezky, Š.

Janna + 2 berušky 22270
17.1.2005 10:14:05
S těma Klárčinejma ušima, to mi připomíná mojí sestřenici a její dítě. Nacpala si do nosu korálek, přesně věděli, že červenej, tak jí to doktor vyndává a ejhle, byl růžovej...no a ten červenej hned za ním :oD
Verunka si naštěstí nikam nic nikdy necpala, ale nesmím jí na to upozornit....;o)
My teď máme propiskový období, jak dostane do ruky propisku, čmárá po všem, co najde, takže i zdi, tapetu, obrázek, polštářek, stolek..........
Janna + 2 berušky 22270
17.1.2005 10:08:08
no vidíš, Markys, jak se korálky chytly! :o) Verunku teď nejvíc baví ten domeček a taky takový pidi věcičky, jako hrníčečky atd. no jak jsem psala, že jsem jí dala ty miniaturky :o) Chtěla bych jí do toho domečku koupit malinkatý nádobíčko, ale všude to maj jenom v setu se stolem a židlema nebo tak, ale to nechci. My máme svůj krásnej dřevěnej ;o)
Já už to vidím, že budu celý dopo sedět u pc, protože nemůžu nic dělat, jen myslím na Verunku.

Jo, Verunka taky dost dlouho vstává, a dneska v 7, tak taky říkala, že ne, že je ještě noc, až bude svítit sluníčko, no to bychom se nedočkaly....:o)
Markys 12183
17.1.2005 9:37:35
Ahojh holky,

tak že by konečně začala aspoň trošičku zima? Teď je na teploměru -5C, no ale asi to dlouho nevydrží:-).

Daggy, to je skvělá zpráva, moooc gratuluju k výsledkům amniocentézy a UZV a držím palce, ať se Ti brzo udělá líp!

Štěpánko, taky bych si zašla do ZP, třebas tam zjistíš víc možností. Jako dítě jsem byla taky v ozdravovně v Bedřichově a bylo to moc fajn, až na to, že jsme tři děti spadli do vosího hnízda, brrr. Ale je to dávno...

Teda Honey, úplně mě polilo, když pomyslím na ty nůžky. My nejčastěji používáme ty umělé, co stříhají jen papír, ale stejně. A když si představím, že je pohromadě víc dětí a nůžky... Stačí ta naše opice, kterou při práci s nůžkami udržet v klidu je občas docela fuška...

Jani, tak jsme navlékaly korále, koupila jsem takové menší dřevěné a byly u toho i různé tvary a moc jí to bavilo. Zkusíme i jiné, někde doma mám nádobku s malými koralky, jenže je nějak nemůžu najít... A taky si je chvilku jen tak třídila, to jí děsně bere. To už jsem asi psala. Dělá to s knoflíkami, ty třebas u malých panenek představují jídlo, každý už je něco - houska, jahoda, rybíz.. a ona jim to dává na talířky a vaří s nimi...
To jste mi připomněly, když jí bylo něco přes rok, tak si pár týdnů měla tendenci cpát hlavně kousky housky a jednou i vařený hrášek do uší. Jednou jsme fakt skončily na ORL, jinak jsem jí to za hroznýho řevu musela vyndavat a pak občasné kontroly na ORL... úplně jsem na to zapomněla.

Jinak doufám, Jano, že jste si to ten minulý týden už vybrali:-). Když něco, tak pořádně... No hlavně, že to všechno dopadlo. A že se zahojíte:-)!
Dobrá fotka, Verunka vypadá děsně spokojeně!

No, Klárka je dnes poprvé ve školce, tak uvidíme, měla vlastně měsíční přestávku, ráno sice nechtěla vstávat, ale to je normální. Ona je schopná vstávat v devět, takže v půl osmý, když jí budíme do školky z ní padá dost argumentů, proč nevstávat - "vždyť jsem nemocná, ještě není ráno, je přece noc, jsem unavená, musím si ještě odpočinout, všechny děti určitě spí, to není dobrý nápad, v žádným případě...."...

Tak holky hezký den!
Janna + 2 berušky 22270
17.1.2005 8:52:10
Tak co Štěpánek? Jak mu je?

Daggy, to ti moc přeju, já vím,že sis oddechla, viď? Dovedu si představit ty nervy. A holčička, no báječný :o) Jakže se bude jmenovat? Už tady v těch diskuzích nějak ztrácím přehled, budu si muset dělat poznámky :o) Hlavně se teď uzdrav.

Léňo i Radko, přeju krásné dovolené, se máte. My snad vyrazíme letos taky k moři, ale někam levně :oD

Martino, vy zase hory :o) To jenom my sedíme pořád doma na zadku ;o)

Verunka je zase ve školce. Ráno vstala, ani nebrečela, úplně v pohodě, povídala, ale manžel jí tam dovedl a už v šatně prý plakala nějaká holčička. No, ne že bych to nechápala ;o), ale zrovna, když Veru začínala být dobrá. No tak samozřejmě, že při loučení začala taky.....:o( Snad se uklidní, těšila se, že jim bude vypravovat, jak byla včera na Dádě - byla z ní uplně hotová. Dáda byla vzdor všem pomluvám moc milá, na mě udělala dobrý dojem, (ale je mi jasný, že jde částečně i o kšeft :o)). Nechala se i vyfotit, Verunku si k sobě přimáčkla, ta byla blahem bez sebe a když odcházela, dala jí pusinku na hlavičku :o*

Omlouvám se za velikost, ale mrňavý by to nebylo ono :o)
Vidíte ten šťastný výraz Verunky?
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
17.1.2005 8:21:05
Daggy, MOC MOC MOC gratuluju k dobrým výsledků z amc + ultrazvuku!

Madlenka šla zase dnes po týdnu do školky - minulý týden měla už zase rýmu a kašel - ale naštěstí po hodně dlouhé době bez problémů s dýcháním. Tak snad tam nic nechytne - v sobotu jedeme na hory do Beskyd...

Štěpánko, doufám, že už je Štěpánek v pořádku!
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
17.1.2005 8:14:40
Ahoj v pondělí,
konečně pozitivní zprávy ,Dagy gratuluju a držím palce ať jste v pořádku!!Prosim tě ,jak to léčíš vincentkou?To se kloktá či co?Taky už jsem o tom slyšela teď jsem ji koupila děckám ve spreji do nosu pač mají rýmu ,kamarádka mi taky poradila ,že mám dát plínu namočenou ve vincentce na topení aby to inhalovaly ,ještě jsem to nevyzkoušela.

Radko ,taky jsem se dívala na Tunis ,když je u toho i krytý bazén a je to all incluzive tak o tom uvažujeme na jarní prázdniny ,ovšem už bysme neměli na letní dovču ,ale vzhledem k tak lákavé nabídce si ji rádi odřeknem.Pak dej vědět kam vyrážíte.

Mějte se všichni krásně,ahoj.
[<<Předchozích 1260] Názory 12611270 z 4200  [Dalších 2930 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.