| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1280] Názory 12811290 z 4200  [Dalších 2910 >>]
honey 6468
15.1.2005 9:28:33
Ahoj holky!

Štěpánko, tak dobrý, zůstali jste doma :) Bohužel, jakmile děti nastoupí do školky, tak dostanou silný nápor nových bacilů, které neznají, a vzájemně si je mezi sebou mění :( Některé to snášejí líp, jiné hůř .... my jsme teď nemocní celá rodina, všichni kašleme a smrkáme, máme to Adélky :) Ale ona je jinak čilá (a zlobivá), nemá ani teplotu, ale bohužel dost silný kašel. Snad to přes víkend přejde.

Ta ozdravovna zní jako dobrý nápad. Bohužel nemám s tím žádné zkušenosti, tak nemohu víc poradit. Jediné, na čem jsem kdy byla, bylo ozdravný pobyt po operaci slepého střeva, a to ve Františkách. Kdybych tušila, co to je, tak tam nelezu :) Trvalo to celý měsíc, procedury zásadně mezi 6,15 a 6,45 a další až večer v 17 hodin, takže člověk nestíhal ani snídaně, ani večeře. K Čechům se personál nechoval moc hezky, byli tam totižto i Němci, důchodci, kteří platili markama, kdežto my ostatní jsme to měli na pojišťovnu. Do toho všude samé ženy :)))) Proti ženám opravdu nic nemám, ale to už bylo skoro šílený :)) Jestli mi to pomohlo, nevím, protože jsem stejně neplánovala otěhotnět v té době, ale každopádně jsem rozhodnuta jít do lázní až v důchodu, to si to člověk opravdu vychutná. Já se tam strašlivě nudila, ale když tam budete spolu, tak by to mělo být fajn.

Všem přeju hezký víkend!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
14.1.2005 22:13:17
teda Jano, vy umíte žít...!!!!
Jinak s tím zámečníkem Tě musím uklidnit. Nám se to stalo asi před rokem, o víkendu, přijel nonstopservis a měnili nám celej zámek a stálo nás to 2.500!
Tak jsem koukala na ty ozdravovny, nejvíc se nám líbí Šumava, sousedky známá tam zrovna teď odjela už podruhý a moc si to chválí. Doprovod stojí 390 /den, což teda na 3 týdny není žádná láce, ale je to pro zdraví dítěte, takže se nedá nic dělat. Taky nemusí mít volno, musí se tam zavolat. Ale jsou i jiné možnosti. Štěpán by to měl mít hrazený pojišťovnou. Funguje tam školka, takže zatímco by malý byl dopoledne tam, tak já bych cvičila nebo plavala... Byl jste někdo z vás na léčebným pobytu? Já nikdy a vlastně si ten řád tam moc nedovedu představit.
S tím mluvením: Štěpán mi dnes začal říkat ty stará kozo! To má z pohádky o třech kůzlátkách...

Tak vám všem přeji pěkný víkend!
Š.
Janna + 2 berušky 22270
14.1.2005 19:09:14
Léňo, to neřeš, Verunka je sice šikovná na ručičky, zpívá, říká básničky, furt mluví, ale zase: řve ve školce, spí s náma v posteli....:o) Jojo, všude je něco.

Štěpánkovi určitě ozdravný pobyt prospěje, přeju ať to vyjde.

Dovolený vám zavidím, já ani nic nezjišťuju...
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
14.1.2005 18:45:15
omlouvám se špatně jsem zkopírovala adresu oprava
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
14.1.2005 18:41:46
Ahoj holky,
teď tady čtu o korálkách a do toho přijde náš exot a v uchu má narvanou korunu ,naštěstí ne moc ,takže o korálkách si necháme zdát.U nás navlíká Jessica jeho to asolutně nezajímá .Když si čtu jak máte šikovné dětičky tak mám občas pocit ,že je nás malý snad o rok mladší .Básničku umí pouze "tututu už je auto tu" knoflíky mu taky moc nejdou a o mluvení ani nemluvím ,ale zato pozná značky aut -aspoň něco :o)

Štěpánko ,tak snad už budete dobří hlavně ,že to není zápal plic .Tu ozdravovnu určitě vyzkoušejte třeba to pak bude lepší ,pak dej vědět kam vás poslali a co pojišťovna jestli vám to uhradila.

Dnes u nás byla od rána kamarádka z Vyškova se dvěma klukama 9 a 1,5roku ,bylo to fajn ,příjemná změna.

Radko, já jsem se dívala na dovolenou last minute na http://www.dovolena.impuls.cz/images/head_dovolena.gif a moc se mi tam líbily ceny začínáme o tom uvažovat na jarní prázdniny.Držím palce ať vám to vyjde ,pak písni kam se vydáváte.

Všem přeju hezký víkend!!
Janna + 2 berušky 22270
14.1.2005 18:17:58
No jo, chudák, co má taky celej den dělat? :oD
Jo, navlékání korálků rozvíjí prý jemnou motoriku a tím pádem i řeč. No Verunka mluví výborně, jen to "ř" teda ještě moc ne, ale zato mluví pořád :o)
Verunka si korálky nikam necpe, ale fakt, že jsem jí na to neupozornila :o), jinak to určitě vyzkouší. Zato když luxuju, cinká mi ve vysavači jeden za druhým :o) Navlíkala už od malinka veliký dřevěný korále.

Jinak - náš včerejší večer: málem jsem si přefikla dva prsty (takže jen napůl :o)), krve jak z vola, ale Verunka mi duchaplně běžela pro náplast :o) Pak jsem dělala výzdobu balkonu, nalepila jsem si na rty izolepu (můj zvyk při jakémkoli lepení si kousky izolepy dávat na pusu :o)), pak jí strhla a urvala si i kus huby :o( Do třetice sebou švihla Verunka, spadla na stoličku a má na noze šííílenou modřinu. No a pak ještě běžela do postele a spadla tak nešťastně, že má modřinu ještě na rameni :o/
No a dneska jsme ráno vyrazily se ségrou po městě na nákupy, před polednem se uondaný vracíme domů a ejhle - NEdostaly jsme se sem!!! Takže akce, k ségře pro náhradní klíče, zpátky, ty taky nešly, ve finále přijel manža z práce, taky se sem nedostal, tak jsme volali zámečníka, ten to během deseti minut měl otevřený (něco se zlomilo v tý fabce ???) a naúčtoval si 550,- !!! Tak máme poněkud zkaženou náladu, to je hrůza, těch peněz. Manžel je naprdnutej, že to vědět, nějak si to udělá sám, ale koho by to napadlo. A to je zámečník tak 3 minuty od nás. Takže mimořádně úspěšný den :o) - vlastně dva. No snad se to víkendem zlomí :oD

Ve městě jsem si koupila dva petrklíče coby předzvěst jara :o)

Jinak přiznávám, že když něco s Verunkou dělám, někdy taky vypěním, obzvlášť když dělám něco, co mi nejde :o) Ale chce to nechat je bejt, ať si patlaj co chtěj, oni se budou opičit po nás, aspoň u nás to tak je.

Teď mi opice sedí na klíně a musím jí číst, co vám píšu...:o)

Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
14.1.2005 14:53:56
holky, díky za držení palců, jsme doma, dr. se totiž bála, že by to mohl být zápal plic. Nic mu na průduškách ani jinde nenašla, takže dobereme sirup a snad už bude dobrej. Kdyby ne, tak tam musíme jít zase hned v pondělí. Každopádně ho pošle na krev, já už mám žádanku z imunologie, takže dětská si tam dopíše ještě nějaké další požadavky.
Mám tu na stole výběr dětských ozdravoven, zeptala jsem se, jestli by malý na to neměl nárok, takže říkala že pochopitelně jo. Musím něco vybrat a pak vyrazíme, zapomněla jsem se jí zeptat, jak dlouhé ty pobyty jsou, jestli 14 dnů nebo 3 týdny. Museli bychom se tam s ním nějak vystřídat, tak dlouho by to beze mě v práci určitě nevydrželi.

Jano, s korálkama je to určitě dobrej tip, to by Štěpán taky asi vydržel dlouho a hlavně si tím cvičí jemnou motoriku, že jo? Akorát se obávám toho, aby nezačal zkoušet, do jakých dalších otvorů to může strčit. A jak ho znám, tak pokud ho na to předem upozorním, tuplem to udělá. No ale určitě to zkusíme.
Jinak já, /absolvent pedagogické školy, kde jsme vyráběli plno věcí pro dětičky/, paradoxně taky nejsem na ruční práce, ani malování mi teda nejde. Trochu hraju na flétnu, takže jsme si s malým udělali nedávno hudební výchovu, on hrál na bubínek a byla to teda dost sranda.
Teď si malý vymyslel zajímavou hru: procházíme se po bytě. Ono už mu doma chudákovi taky asi hrabe, tak mě vezme za ruku a jdeme. Cestou nakrmíme kačenky, počkáme až si Connie dohraje s jiným pejskem, pak se zastavíme na návštěvě u babičky...mno, na to, že máme byt necelých 60 m, nás pak pěkně bolej nohy....
Mějte se, Š.
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
14.1.2005 11:57:05
Ahoj holky, zdravím, no tady to žije, že když se den dva nepodívám, nestíhám... :o)

Štěpánko, myslím na Vás a moc držím palce, ach jo, ať už se z toho chudák štěpánek konečně dostane.

Ani jsem dneska poslala poprvé od Vánoc do školky, tak už se těšila, akorát se jí nechtělo moc vstávat a přesvědčovala mě, že je ještě noc... (jojo to znám, vstávání s přesvědčením, že něco musí být na tom světě špatně, když člověk vstává "v noci" - a to jsem nikdy nevstávala extrémně brzy... jako třeba Květa s Květuškou... :o(

Taky se pořád chystám na "ruční práce" - něco lehkýho, já jsem na to fakt levá, i malování s Ani mi dělá problémy... Koupila jsem si dokonce takovou chytrou knížku jak namalovat různé obrázky pro děti krok za krokem... :o)

Jinak jak jsem se tady "chlubila" s naší dovolenou, tak z toho asi nic nebude, vypadá to teda zatím špatně, protože jsou pořád nějaké problémy, buď není letenka nebo ubytování nebo ubytování je, ale drahé... Tak nevím. Tak nám držte palce.

Jdu ještě trochu uklidit a za chvíli mastím pro Aninku do školky...
Markys 12183
13.1.2005 22:32:02
Dík, za ten odkaz, Jano, teď jsem na to krátce koukala, je tam toho dost. Myslím, že je zítra na řadě pejsek...
Korálky jsme nezkoušely, ale už jsem na ně myslela. U nás jsou hooodně oblíbené knoflíčky a knoflíky.. Třídění a navlékaní. A zároveň představují všechno možné:-)... Teď mě jen napadá, že jí teď taky baví takové ty šněrovací dřevěné postavičky s oblečky. To vypadá jak švadlenka:-).

Štěpánko, to je mi Štěpánka líto, tak držím palce, ať to dobře dopadne.

No, Honey, tak se drž!

Holky, mějte se hezky!

M.
Janna + 2 berušky 22270
13.1.2005 19:57:42
jo a když dělám korálkový věci, tak Verunka taky navlíká na vlasec nebo drátek ty pidikorálečky :o) zkuste to dát svejm dětem, vydrží u toho dlouho :o) Naše mamka z ní byla mrtvá, chtěla si vyzkoušet nějaký ozdoby, tak jsem jí to ukazovala, mamka na to sotva mžourala, padalo jí to z rukou a Verunka navlíkala jak o závod....:oD
[<<Předchozích 1280] Názory 12811290 z 4200  [Dalších 2910 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.