| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1520] Názory 15211530 z 4200  [Dalších 2670 >>]
honey 6468
29.11.2004 15:56:46
Ahoj holky!

Tak jsme zase začaly školku s brekem, ona natahuje bradičku, už jenom když vidí tu budovu ..... ale pak je tam dobrá, hraje si, reaguje. Takže to chce jenom čas. Dneska jsem dostala první školkový výrobek :))) je to stromeček :)) U nás bude mikulášská besídka tento pátek, a v pátek 14. prosince budou mít vánoční nadílku.

Štěpánko, jak to proběhlo u vás?

Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
29.11.2004 14:34:41
Ahoj holky,

uff, to mi dalo práce, než jsem všechno pročetla. Já jsem byla minulý týden poněkud hotová (fyzicky). Konečně jsem totiž donutila manžu, aby vystěhoval naše postele z Viktorčina pokoje a tak jsem lehce přebudovávala domácnost. Ještě to nemám hotovo, zato budu mít za sebou i vánoční úklid. Do toho chodím 2x týdně cvičit sama, 1x s Viktorkou, no byla jsem auf a včera mě ještě tak brala bederní páteř, že jsem až slzela. Už je to lepší.
Takže dodatečně přeju všem tříletým oslavencům a zároveň "novoškoláčkům". Nám se minulý týden karneval hezky vydařil, malá indiánka byla roztomilá a od té doby jí pořád musím zaplétat "indiánské copy". Do školky asi půjdeme v pátek, mají mikulášskou. A já se docela těším, jak začnu péct cukroví.
Album máme taky na rodina.cz/henclovi. Poslední fotky jsou ale snad ze dvou let, při vytáčeném připojení mi to natažení tak dlouho trvá, že na to nemám nerv. Třeba to zkusím a uvidíte i tříletou Viktorku.
Čau D.
Janna + 2 berušky 22270
29.11.2004 8:53:28
Ahoj, tak koukám, že zlobit uměj všechny, ale zase na druhou stranu jsou to zlatíčka.
Květo, k tomu hlídání. Jak tady psala Martina, tak jsem si vzpomněla, že v létě u nás byla návštěva s 15letou holkou, Verunka jí přemluvila, ať se jdou podívat k rybníčku (takovej zarostlej kachňák). Jak myslíš,že to dopadlo? :o) No napůl ji chytla, nenechala ji utopit, ale prostě nepředpokládala, že Verunka se tam bude vrhat :o))) To byste odhadly třeba vy, protože máte samy taky děti a držely byste jí, ale prostě děti to nenapadne.
Jinak s tchýní se mi to vyřešilo šikovně. Celý ten týden se neozvala, včera v půl desáté! volala, jak to teda vidím, že teda asi né, uznala sama. A manžel dneska nešel do práce, neměl kšeft, tak jel k tchýni spravovat auto a vzal si prostě Verunku sebou. Tak jsem ráda.

zatím pa, přišla mi ségra.
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
29.11.2004 8:02:52
Ahoj holky, Anince dodatečně všechno nejlepší!!!!

My jsme byli s manželem celý víkend na soustředění se sborem - bylo to prima, i když dost náročné... Madlenka byla u manželových rodičů - naprosto v pohodě.

Štěpánko, Madlenka si někdy hraje sama, někdy nám vymyslí, co přesně máme dělat a kam si sednout, abychom si mohli hrát s ní. Když vařím, tak si přinese stoličku a pomáhá (ještě si vždycky přinese zástěrku, abych jí to uvázala, aby se neumazala :-)))) ). Teď má takové velmi tulící období - chodí nás hladit a pusinkovat, je to moc milé a roztomilé. Včera jsem odpoledne usnula, byla jsem fakt hotová - Madlenka byla se Standou na plavání - když se vrátili, tak manžel Madlu prosil, ať mě nebudí, ale ona, že mě prý jen musí pohladit. Tak přišla, pohladila mě a spustila: "Maminko, vstávej, vstávej miláčku. Ještě není večer a ty nemáš vyčištěné zoubky. A spinká se v pyžamku a ty máš na sobě tričko...." - bylo to fakt něco :-)).

Květo, já bych být Tebou v žádném případě nenechávala Lojzíka starat se o Květušku - upřímně řečeno ani na chvilku. Na hlídání tříletého prcka není zralé žádné dítě v druhé třídě.... ale ani dost dlouho potom. Já bych třeba Madlenku nesvěřila nikomu, kdo není dospělý, a těm stejně jen když jsem přesvědčená, že to jsou zodpovědní lidi. Proč by ale nemohla být celý den ve školce, když ty budeš v práci? (mimochodem u nás ve školce by ani dítě takhle malému sourozenci nevydali....)

Jo a se školkou tedy naštěstí vůbec problémy nemáme - Madlenka ještě kvůli školce nebrečela nikdy a to tam chodí každý den (na dopoledne). Dokonce se v pátek poprala s nějakým chlapečkem o mašinku.... :-((( ach jo.
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
28.11.2004 21:39:06
Děkujeme moc za gratulace... Já to fakt už nějak nestíhám sem "chodit" ani číst... Děsný, nevím, co pořád dělám.

V sobotu (to byl den "D") jsme udělali party, bylo to prima, přišlo 5 dětí s maminkama a tatínkama, tak děti si hráli (většinou) u Aninky v pokoji, maminky seděli a povídali (a občas jsme to zkontrolovaly) a tatínkové po chvíli zmizeli "na jedno"... Ale bylo to moc prima, Aninka si to fakt užívala... Mimochodem, na kameře nám došla baterka (moje chyba) a na foťáku došel film a když jsem založila nový a udělala asi tři fotky, tak se přetočil na začátek jako by byl plný. Prý to je mechanika a nevyplatí se to opravovat... Tak to nám trochu nevyšlo, naštěstí ostatní měli foťáky, tak fotky ze 3. narozenin budou, to by mě mrzelo, kdyby nic nezůstalo...

Inspirace na Vánoce? Aninka dostala od nás nakonec pokladnu, čepici a rukavice, noční košilku s Púem a pásek. Pak dostala od ostatních čelenku princeznovskou (obrovská radost), doktorský kufr (obrovská radost), plastelínu a vykrajovátka, Barbínku, knížky, puzzle a ovoce na rozkrajování do kuchyňky (plastové půlky, které se spojují suchým zipem a pak se nožíkem "rozkrojí" - úžasná věc).

Zítra mají ve školce divadýlko, tak půjde a v pátek jedou na polodenní výlet na Betlémy... Tak ji taky pošlu. Vůbec nechci vědět jak to bude celé probíhat, věřím, že to mají ve školce "namakané" a já bych byla asi zbytečně nervózní.

Já už zase musím jít, mám tu nějaké "poklízení"... kupodivu :o)
17.6modrasek13 4288
28.11.2004 20:27:09
Ahoj holky,
ty problémy jak popisuje Štěpánka, mám já s dětmi taky. Provokují, zlobí... Ale je to naší nejednotnou výchovou. Pavel si nechá líbit absolutně všechno, staví jim z kostek, dělá všechno co oni chtějí. A když mají jít spát, nebo nějaké povinnosti - třeba obléknout, uklidit pokoj - Pavel dělá za ně.
Musím se uklidnit, právě jsem dala Květušce na zadek. Pavel chodí a říká proč ta pořád řve, vzteká se je naštvaný a svou blbou náladu přenáší na okolí. Ale pro děti není táta, je to kamarád.

Naštěstí mi ještě neřekli, že mě nemají rádi. Naopak, nikdy jsem neslyšela, když si hrají s Pavlem, že by mu řekli Tati máme tě rádi.
Pavel ještě řeší problémy před dětmi. Jsem z toho smutná a nevím co bude za pár let. Mám strach, že Pavla uznávat nebudou....

Chcete tip na vánoce? Já mám obrovskou radost, koupila jsem Lojzíkovi stavebnici Cheva, dá se z toho postavit dopravní letadlo s pojízdnýma schůdkama. Stojí 600,-- Kč mají v Tescu. Toto je pro děti od 8 let, ale jsou i jednodušší od tří let a stojí od 150,--Kč asi do 800,-- podle dílků, dají se různě kombinovat, dokupovat.... Tak bude mít radost.

Včera přijela na návštěvu starší sestra s dcerkou Helenkou - má 6 let, tak bylo krásně. Ale víkend rychle uběhl a zítra je pondělí.
Zdá se mi, že ty neštovice se Lojzíka nějak drží. Když se mohl vykoupat, připadá mi, že jich má zase moc.
honey 6468
28.11.2004 17:51:47
Štěpánko, to je ono - s tou nudou. Když se nudí, je nesmírně protivná, ale když má program, tak o ní ani nevíme :)

Taky platíme školku 300 za měsíc, jídlo jsme zatím platili 156 Kč, ale to bylo jen za konec listopadu (a původně od 22.11.) Takže teď mám malinko předplaceno na prosinec :) Mimoškolkové aktivity mi vypočítali (protože začala chodit až od konce listopadu) na 350 Kč, ale jinak se platí 500.

Adélka (zatím!) naštěstí jí téměř všechno (zajímavé je, že jí neberou třeba meruňkový knedlíky, čokoládový pudink, ale po čokoládovém crossaintu z Panerie se může umlátit), a úplně nejvíc asi rajčata :)) plus tu mrkev :))

Díky za její pochvalu! A hoďte taky nějaké nové fotky do alb, ať se můžu podívat na ty vaše :) Já je přidávala dnes dopoledne a šlo to docela rychle. Spadlo mi to jen jednou.

Tak jsem zvědavá zítra na školku ....
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
28.11.2004 17:02:16
čau holky!
Dík za reakce. Ono to je asi způsobené taky tím, že je přes měsíc doma, musí se strašně nudit. Dneska byl pro změnu zase skvělej! Ale je fajn, že vám to takhle můžu napsat a vykecat se!

Honey, Adélka má ty vlasy opravdu nádherný, je to kočka!

Léňo, školné platíme 300 Kč měsíčně a za jídlo tuším že 28 Kč na celý den. Pak zaplatíme ještě SRPŠ, to bylo 500/rok, ale prý to asi budou zvedat.

Štěpán taky není žádný ovoce! Je přesně jak ty popisuješ, Léňo, dítě svých známých. Je to opravdu hrůza a nám nezbývá nic jiného než dělat šťávičky - koupili jsme odšťavovač. Teď pro změnu přestal jíst ještě maso, takže je to opravdu náročné vymýšlet, co uvařit. Jsem na jednu stranu ráda, že bude chodit do školky, protože tam prý jedl dobře, asi proto, že to viděl u dětí.

Š.
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
28.11.2004 15:57:51
Opožděně přejeme Anince vše nejlepší !!!

Ahoj holky ,
Jani myslím ,že je normální když malá sní 7 mandarinek i našemu Honzíkovi jedou a sní jich několik a stejně tak i pomerančů.Buďme rádi ,že jim vitamínky šmakují ,včera u nás byli známí s 2 letou holčičkou a ta jim nejí skoro nic,nejí maso ,přesnídávky ,sýry ,mléčné výrobky dokonce ani sladkosti .Nabídla jsem jí buchtu upečenou s pudinkem a jedla pouze ten cvíboch i z kinder mléčného řezu jsme oddělávali ten krém ,prostě hrůza .

Malý si nejradši hraje s Martinem ,mají už svůj systém hry s autama,vlakama apod. mě vždycky vyžene.Se mnou spíš skládá pucle nebo stavíme z kostek.Zlobí ukrutně a dělá naschvály např.porazítkoval sklo v obyváku tak jsem mu sebrala razítko a poslala do pokojíku ,samozdřejmně si vzal jiné razítko a porazítkoval zeď tak dostal na zadek .Nebo mu venku řeknu neotírej se bundou o zeď a on si na ni lehne ...

Do školky jdem v úterý ,zatím se těší.Holky,kolik platíte za školku ?Kolik za stravné a kolik za školné?

Přeji příjemný zbytek víkendu!!
honey 6468
28.11.2004 11:46:14
Ještě jsem zapomněla - je to album Adéla Anne 3. rok
[<<Předchozích 1520] Názory 15211530 z 4200  [Dalších 2670 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.