| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1580] Názory 15811590 z 4200  [Dalších 2610 >>]
Janna + 2 berušky 22270
19.11.2004 9:24:43
No Honey, tak Adélka je taky takovej špalíček, co? Verunka třeba vůbec nemá pas, všechny kalhoty jí sjížděj, ale tlustá není :o) Adélka je šikulka, když se tak předvedla, tak třeba ve školce to bude taky dobrý.
Díky všem za info vitamínů, už musím něco koupit, má furt nudli u nosu. Ona teda papá hezky ovoce, mandarinky, pomeranč, jablka, víno, banány, většinou všechno, ale stejně, nevím jestli to pokrejeme. Jo a Léňo, ty jsi je Honzíkovi jedla! :o))) Že se nestydíš :o)
Jsem zvědavá na Klárku, Adélku a Honzíka, jak to proběhne ve školce.
Verunka pak už prý byla dobrá, ale stejně když jsem přišla, se ke mně vrhla, jak kdyby mě týden neviděla. Ale jedla, hrála si, normálně, no nedá se nic dělat, nesmím ustoupit, i když bych si jí nejradši nechala doma, pak už se jí tam líbí, jenom to loučení, no. Akorát prý brečela, když jí nějakej Matěj kopal, pacholek jeden, i když nevím, aby za rok nekopala Verunka ostatní, ale ona je zatím na děti hodná, jednu holčičku tam prý utěšovala, když brečela že chce maminku, ať nebrečí, že maminka přijde...:o) Je taková chápavá :o)
No jo, to si teď Štěpánek odvykl, tak uvidíš, ale taky bych měla strach.
Živá abeceda je takový piáno, jsou tam jednotlivý písmena a číslice, můžeš si nastavit, buď zmáčkneš písmeno a řekne ti to to písmeno, nebo slovo (obrázek,co je nad tím,začíná na to písmeno), anebo zvuk, kterej patří k tomu obrázku (moucha, indián, auto). A číslice se při nastavení zvuku mění na piáno (do,re,mi..) No snad jste to pochopily, vysvětluju to tak divně :o) Ale líbí se mi to, vyslovujou to fakt pěkně, nic nekomolí, je to dobrý. Verunka se totiž naučí všechno, ale SAMA, k ničemu jí nedonutím, tak si myslím, že když si to bude sama pouštět, že se to třeba potají naučí...:o)

Květo, aspoň to budete mít za sebou a hlavně Květuška bude odolná ve školce i škole. Hlavně, abyste to nechytli vy dospělí, měli jste je? U dospělých je to blbý.

Jo, jinak když už přečteš knihu, většinou jsi z filmu zklamaná, aspoň já jo, představuju si totiž všechno a pak ve filmu je to jinak, než v mých představách, tak mě to naprdne a ještě ke všemu spoustu věcí vynechávaj. A naopak po filmu už knihu nečtu, když vím, jak to dopadne...:o)

Ježíš, to jsem se zase rozepsala, že to ani nedočtete do konce...:o)

Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
18.11.2004 18:56:23
Ahojte vespolek,
teda jste tu fakt samé velké holky ,já jsme si myslela ,že je Honzík velký a bude ve školce vyčnívat ,ale pěkně jsem se spletla...

Taky se školkou nevím , měli jsme tam jít pro nějaké papíry a nechtěl ,ale zítra musíme .Dnes byl na hlídání u našich , když jsme pro něj přišli a ptali se jak se měl tak říkal ,že tam brečel a mamka prej kecá ani si na vás nevzpomněl jen vydírá :o)

Jani ,marťánci jsou taky něco jak lipo mě nechutnají ,ale děckám jedou .

Holky ,dík za typy na vánoce spoustu věcí podle vás okopíruju.Lojzíkovi přeju brzké uzdravení a všem hezký zbytek večera.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
18.11.2004 16:00:09
Ahoj!
Jano, tak co Verunka??? Dovedu si to ráno živě představit. Nás to čeká za pár dní zase.
Představte si, že dnes dopol. přišla babička. Hlídat. Já musela do práce. Když ji Štěpán viděl, tak se rozbrečel, že tam s ní nebude, že já nemám nikam chodit, že bude hodnej, nebude mě zlobit. No, tak když takhle vyvádí DOMA a s BABIČKOU, chci vidět ten nástup do školky. Už z toho mám dopředu obavy. Naopak když jsem ho ale ráno v 5 budila na lék, tak první co vyhrknul bylo: mami, já už můžu do školky? Takže se to v něm mele.

Honey, to jste "holky velký", teda!
Jonesová byla dobrá, ale... knížka to není. Trošku mě zklamal už i první díl, protože jsem to nejdřív četla, ale zase ono to prostě nejde do filmu nacpat všechno. Každopádně ale doporučuju, asi si to půjčíme ještě na DVD až to bude nadabovaný, protože když čtu titulky, tak mně plno věcí unikne.

Dnes jsem koupila Štpěpánovi k vánocům plyšovýho slona, kterej chodí, hýbe chobotem a řve u toho. Je prďáckej, snad mu udělá radost. Pak mu chceme dokoupit další koleje k vláčkodráze, co má doma, přikoupit nějaký mašinky, mosty a tak. Dostane dřevěné kostky Pejsek a kočička a uvažuju o tom dětském vysavači. Ono ho to fakt baví, tak proč ne. Od babičky dostane koloběžku. Co to je ta živá abeceda, jak tu o ní píšete? Potřebuju ještě typ pro druhou babičku. Dík.

Mějte se, Š.

Markys 12183
18.11.2004 15:32:16
Ahoj holky,

Honey, koukám, že mají ty naše holky stejné míry:-), fajn, že to Adélka tak hezky zvládla.

Květo, tak aspoň se těch neštovic snad už nadobro zbavíte. Ať to Lojzíka dlouho netrápí a brzy se vyzdravte!

Janno, ty CEM M jí chutnají moc, je to takové velké lipo nebo něco na ten způsob, jen kulaté. A různé příchutě. Takže to většinou rozkouše. Horší je to s těmi Calcium Milk, ale nakonec je taky sní. Ty chutnají trochu jako mléčné karamelky..

Jinak oslava byla bezva, Klárka byla moc spokojená. Dostala šatičky na panenku, pak váhu a umělé ovoce a takové kousky pečiva, pizzy a koláčky a dětské peníze. Ona si totiž mimo jiné ráda hraje na obchod. A puzzle s Bořkem. No a o víkendu bude slavit ještě s námi a u druhé babičky..

To se mi teda sevře u srdce, když si čtu, jak dětičky nechtějí do školky a pláčou. Držím Verunce palečky, úplně Tě Janno chápu. Nás to čeká v úterý. Už teď je mi z toho úzko. Ještě jí musím popsat oblečení, snad tam napíšu monogram, uvidím, co se tam vejde.

To máme zase počasí, co? Tady je úplně černo a pěkně prší. A zítra má prý mrznout, máme se na co těšit.

honey 6468
18.11.2004 13:24:31
Ahoj holky.

Tak tříletku máme za sebou - výška 100 cm, váha 18 kg. Všechno výborný, všechno zvládala, všechno uměla :)) Akorát má vystouplou dětskou kýlu, která by se měla do 5 let vstřebat, jinak je zdravá.

To CRP v ordinaci bohužel nemají :(

Já se té školky začínám bát ...... už se nám to blíží .... uvažuju o tom, že místo od pondělí bych to nechala fakt až na ten čtvrtek 25.11., abych tam s ní nebyla. Nechci, aby si zvykla, že tam jsem. Ach jo.

Květo, Lojzíkovi přeju co nejrychlejší průběh!!!

U nás je dneska poměrně teplo, tak my jdeme po dlouhé době na hřiště.

Štěpánko, jaká byla Bridget? Viděla jsem jedničku a moc se mi líbila.

Hezký dne!
Janna + 2 berušky 22270
18.11.2004 8:21:11
Tak už je to tady, Verunka dneska brečela ve školce, že tam nechce. Teda ona je celá rozhozená, manžel si včera nasadil masku čerta a vybafl na ní na chodbě a ona z toho byla úplně vyděšená :o( Šíleně jsme se pohádali, on tvrdil, že je taky doma strašili, já mu řekla, že oni jsou vůbec podle tchýně vzorně vychovaný, no znáte to (doufám) :o) Tak si myslím, jestli jí nějak nerozhodil. Učitelka mi řekla, ať jdu,že to bude dobrý,poslouchala jsem za dveřma a za chvíli teda opravdu ztichla. Tak jsem zvědavá, co odpoledne.
Teda já vás obdivuju, jak to zvládáte, když ty vaši drobci brečej, já se klepu ještě teď.

Léňo, marťánci se žvýkaj nebo cucaj?¨
A Markys co ty CEM M? Jak dopadla Klárce oslava? Co dostala?

Honey, živou abecedu maj v Kauflandu za 399, jinak třeba Sparkys v akci 499 a je to opravdu ta samá, takže asi ten kaufland je nejlevnější (teda jestli ti na tom záleží :o))
Jo a včera v tom filmu na nově měl Nicholson matnou nerezovou lednici a vůbec jí neměl zapatlanou :o)))

k těm vánocům: Verunka dostane tu Chouchou, na ní sedačku, živou abecedu, nějaký knihy a VHS s Dádou. Už asi nic jinýho, protože loni měla plno malejch dárků a pak už jí to ani nebavilo, proto jsem letos rozhodla, že míň a dražší.

Co vy?
17.6modrasek13 4288
18.11.2004 6:09:24
Ahoj holky,
včera dostal Lojzík neštovice, má jich hodně a velké. Tolik jich měla Květuška za celou dobu a on teprve začíná. Navíc má teplotu kolem 39. Když jsem mu to mazala, strašně vyváděl - studilo ho to.
Čím starší dítě, tím hůř to snáší. Tak jsem ráda že Květuška to má za sebou.
Já jsem se dnes probudila s obličejem - polovinou pěkně nateklou. Musím k zubaři, ale mám takový strach, že to odkládám a asi jsem na to doplatila. Nevím co mě čeká.
Jestli Pavel nebude mít volno, tak nevím jak to udělám.
Mějte se hezky, u nás zase lije a je zima.
honey 6468
17.11.2004 17:27:53
Ahoj holky.

Martino, díky za vysvětlení. Zní to super, zítra se na to zeptám naší doktorky, když už tam stejně musíme na tu tříletku.

Před chvílí jsme se vrátily od kosmetičky, zase jsem krásná :)) Adélka jí pomáhala dělat masku na můj obličej a moc se jí to líbilo. Ona má půlroční miminko, já už zapomněla, jaký to je mít tak malý mrňátko :) Adélka si stěžovala, že miminko nemluví :))

Markys 12183
17.11.2004 15:00:11
Ahoj holky,
teda taky jsem o CRP ještě neslyšela, ale zní to moc dobře. Fakt šikovná věcička, to by se určitě užilo u každého doktora.. Taky se na to zkusím zeptat. Klárka zatím antibiotika ještě nebrala, ale jednou jí píchali ouško, ale jinak až na pár rým nemocná nebyla, ťuk, ťuk... Mám obavy, že s příchodem do školky se to změní, už teď je prý v naší školce spousta dětí nemocných:-(.
To jste si teda Léňo užili, ale hlavně, že je to teď OK. To je bezva.

Za chvíli vyrážíme na oslavu k babičce a Klárka se konečně nechala slyšet, že se na dárečky těší. No říkala jsem si, že to tak zlé nebude.

Hezký zbytek dne!! A uzdravení Štěpánkovi!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
17.11.2004 14:39:25
Léňo, už je mu líp, léky určitě zabraly, ale pořád to není ono. Už mu tolik neteče z nosu. Dnes jsme byli spolu nakoupit a těch pár minut ho docela zmohlo, takže teď chrní. No, léky jsou na týden, tak uvidíme. V úterý s ním sjedu na konttrolu. Pak si myslím, že bych ho měla nechat do konce týdne asi doma, bude oslabenej, tak aby nešel rovnou do kolektivu. Uvidíme, co řekne dr.

No, to jste si museli s Honzíkem užít, když jsou takhle malý děti nemocný, to je děs běs.Tak naštěstí jste to zahnali, ťuk ťuk.

Sˇ.
[<<Předchozích 1580] Názory 15811590 z 4200  [Dalších 2610 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.