| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
17.11.2004 14:30:15
Ahoj holky,
o tom CRP jsem teď taky slyšela prvně ,škoda ,že to naše doktorka nepoužívá ,zdá se mi to dost užitečné a hlavně tak jak píše Martina nedávají se pak dětem zbytečně antibiotika .Honza byl do 2,5 let dost nemocný je průduškář ,začalo mu to ve 4 měsíci to měl dokonce zápal plic a byli jsme v nemocnici a pak už jsme se vezli .Braly mě mrákoty jen ,když kýchal .Loni na podzim mu doktorka nasadila Rybumunil na posílení imunity a naštěstí skvěle mu to zabralo .Letos nás ještě nic neporazilo . Co Štěpánek ,už je mu líp? |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
17.11.2004 14:18:10
teda Marti, to slyším /čtu/ poprvé, to jsou vychytávky! To se musím té naší dr. zeptat, jestli o tom třeba neuvažuje, protože to se mi zdá naprosto výborný a divím se, proč to nemají rovnou všude!
Holky, dnes jdu na premiéru B. Jonesový, tak se moc těším. Obě knížky jsem četla, první díl jsem viděla. Knížku jsem dostala od bráchy ke 30. narozeninám 8.11.2001, trochu jsem se ještě začetla a brala jsem si ji do porodnice... Š. |
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
17.11.2004 13:06:14
Honey, CRP je, podle chytrého časopisu, C-reaktivní protein. Je to bílkovina a dle jejího obsahu v krvi lze určit, jak závažná je infekce a hlavně co ji způsobilo (jestli viry nebo bakterie) ještě dřív, než se nemoc plně rozjede.... Odebere se kapička krve z prstíku a za 4 minuty je výsledek. VZP to prý hradí, my jsme u jiné pojišťovny, takže platíme 100 Kč, ale myslím, že se to vyplatí - aspoň neměla zbytečně antibiotika... naopak minule jsme je musely užívat déle, protože to ještě nebylo v pořádku.
|
| honey | 6468 |
|
|
16.11.2004 19:43:07
Ahoj holky.
Martino, prosím Tě, co je to CRP? Taky máme za sebou zubní prohlídku, Adélka byla úžasná, vzorně spolupracovala, ale pak když kontrolovali mně, tak už se nudila a chtěla jít domů :) Jinak má všechny zoubky v pořádku, zato mně budou dělat nějaký super polishing na odstranění plaku :( Ale to jsem odložila na prosinec, kdy už bude ve školce. Živou abecedu taky plánuju koupit, ale momentálně vyhrává bílý pudl, kterého jí poslala tchyně. My to včera večer vybalovali a ona nám vlítla do obýváku, tak už to nešlo zatajit :) Ovšem dneska se s ním vyválela v louži, takže pudl už dlouho bílý nebude :)) Zítra mám kosmetiku, asi po půl roku, já se taaaak těším :) Hezký večer! |
| Markys | 12183 |
|
|
16.11.2004 18:06:54
Ahoj holky,
tak máme za sebou zubaře, vše proběhlo v pohodě, jen si Klárka nechtěla sednout sama do křesla, tak jsem si jí vzala na klín, jo a přibyl nám další prstýnek:-)... Botky jsme letos hned napoprvé koupili už s docela slušným předstihem koncem září(narozdíl od loňska, kdy jsme poměrně dlouho nemohli žádné sehnat, teda žádné, asi jsme vybíraví:-)). Máme 27, loňské jsou 26 a stále jí jsou. Jenže jsem kvůli školce chtěla na suchý zip. Ona jí vlastně za poslední rok noha vyrostla fakt nepatrně, i v létě jí byly jedny loňské sandály.. Bundu jsem letos koupila jednu, loňské jí všechny jsou... Jen musím koupit jedny zateplené kalhoty. Kdyžtak budu dokupovat za provozu:-). Mě to shánění děsně nebaví, teda bavilo by, kdyby trvalo přiměřenou dobu, a ne třeba měsíc. Mám prostě z loňska děsný vzpomínky... Taky jsem jí dnes koupila ty vitamíny, moc jí chutnají a hned chtěla další, tak jsme si to snad vysvětlily. Jsou to ty CEM M junior. Rozhodovala jsem se ještě mezi Centrem, ale ty se musí dětem do 4 půlit, takže to bylo jasný. Hezký večer! |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
16.11.2004 13:45:04
Ahoj holky ,
pěkně jste se od včera rozšouply ,ale to je dobře ,že je tu živo .Madlence taky závidím ,ta zima je dost hnusná .Honza si to se školkou rozmyslel :o(.Jak se těšil a říkal ,že je velký kluk ,tak je malý kluk a do školky ještě nemůže .Ve čtvrtek se máme jít domluvit co a jak ,nebudu na něj tlačit do práce nastupuju až za rok tak to nechám na něm až bude aspoň trochu chtít. Jak tady čtu všude už je plno dárků na vánoce a u nás ani jeden ,holky pište sem tipy co jste koupili ať se inspiruji a konečně se donutím vyrazit do obchodů .Nesnáším ten předvánoční shon tak už mám načase. Vitamíny dávám marťánky ,ale musím je mít před Honzou schované pač po nich jde jak drak. Máme doma oproti holkám trpaslíka má nohu 26 .Mějte se krásně!! |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
16.11.2004 9:22:42
Ahoj holky, tak Verunka už je zase ve školce, chodíme tam na půl osmou, aby si stihla pohrát. Dneska trošku dělala fóry, že chce maminku, ale nebrečela a já pak ještě poslouchala za dveřma :o) a už tam něco vypravovala a neplakala.
Já jsem jí vyhrabala starší oblečení po neteři (bunda,svetry,kalhoty) a ty má do školky, učitelky jsou radši, řekla jsem jim to, že neva když se umaže. Znám našeho čuníka, já furt peru. Květo, punčocháče má dvoje ty dražší klasický za 130 do školky, protože si je sama oblíkne a na doma jsem jí koupila u vietnamců ty jejich za 19 korun, ale s těma jí musím pomáhat. A to má tu jejich velikost asi na 9 let :o) Tak ty by taky Lojzík mohl mít,ne? Ségra je 8letý neteři taky kupuje. Marti, já teda Madlence nestoudně závidím, hned bych jela taky do tepla, ach jo. Ať si to užije, nebude pak nemocná, až přijede do týhle kosy? :o) Honey, dík za info vitamínů, Veru totiž bonbony nedávám, buď je nechtěně spolkne nebo jí vyjedou z pusy a upadnou :o) a žvýkačku měla jednou, rozžvýkala jí a vítězoslavně mi oznámila, že už jí snědla, jestli jí dám ještě :o) Pak jsme to zkusily ještě jednou a taky jí spolkla, ale asi až po 5 minutách :o) Tak pro nás asi budou nejvhodnější ty žvýkací, neva když se spolknou, viď? Jdu něco vyrábět, když tu nemám prdelku, asi nějaký dárky. Holky my si s manželem po večerech hrajeme s dárkama pro Verunku, manžel s živou abecedou (dost dobrý, doporučuju) a já se chouchou...:o) |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
15.11.2004 23:09:03
čau, jé, já bych taky ráda někam do teplíčka, tu zimu nemám ráda!
Štěpán má antibiotika podruhý, poprvý měl v roce a to se nám tenkrát dr. z pohotovosti pomstila za to, že jsem trvala na návštěvě doma. Dostal chudák tenkrát "dospělácký" hnusný hořký léky, který se musely rozpouštět. V době poměrně chutných Ibalginů, Panadolů ...to byla kráva. Jsem zvědavá na nástup dalších dětí do školky. Zatím to Štěpán nese z "našich" dětí asi nejhůř, co? Jsem zvědavá, co s ním udělá ta pauza. Je v něm dost rozpor. Jednou řekne, že tam nechce, pak se ptá, kdy bude zdravej a bude tam moci jít. Zimní boty má vel. 27, tak snad chvíli vydrží. Ještě musím koupit bundu na střídání a kombinézu. Jak chodil do školky, tak přišel domů umazanej, já to nestihla vyprat a pak jsem vymýšlela, co mu dám druhý den. Mějte se, Š. |
| Markys | 12183 |
|
|
15.11.2004 21:50:21
.. koukám, taky jsem tam to teplíčko mohla napsat víckrát... chjo, už je pozdě
|
| Markys | 12183 |
|
|
15.11.2004 21:47:55
Marti, Madlence to teplíčko opravdu závidím, hned bych prchla někam do teplíčka:-)...
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.