| Markys | 12183 |
|
|
15.11.2004 21:42:28
Hm, Honey to je fajn, že si to může Adélka vyzkoušet s předstihem, my nastupujeme oficiálně v úterý, takže jsem se ptala, jestli by si to nemohla zkusit už v to pondělí jen třebas na chvilku, ale prý raději ne, co kdyby bylo moc dětí... Pak se teda paní učitelka sama zarazila a řekla, že se uvidí, ale já to už nechám na to úterý, ono se to nezblázní... Ono původně hrozilo, že kdybych nastoupila hned do práce, tak tam bude hned od prvního dne od osmi do pěti:-(, což teď už nehrozí... Budu ještě chvilku doma...
Taky si myslím, že jí školka jen prospěje, ona je hodně komunikativní a děti přímo vyhledává a taky se musí naučit, že né vždy se s ní každý hned bude kamarádit a přesně jak říkáš, ne že je všechno její, což často vztahuje na všechny věci kolem, i když její nejsou... Myslím, že jí to bude ku prospěchu, leč moje srdíčko to už teď pěkně oplakává... |
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
15.11.2004 21:35:10
Markys, naše Madlenka taky odmítá mléko a mléčné výrobky... snese je jen v omáčce a polívce a kaši... Naše paní doktorka se taky tvářila, že by nějaké mléko pít měla, ale nevím, jak to do ní dostat. Taky jsem ji dlouho kojila - rok a trictvrte, tak nevim, jestli je to tím.
Vitamíny Madle nedávám, protože všechny odmítá - ona není na bonbónky, a tak všechny vitamínky jen ochutná a vyplivne... :-(((. Jinak paní doktorku máme výbornou, má v ordinaci takový přístroj na měření CRP v krvi, podle kterého se pozná, jestli nemoc způsobily bakterie nebo viry a jestli je nutné dát antibiotika. Zatím je měla Madlenka jen jednou. Jinak dle zpráv z Egypta se má výborně, moc jí chutnají rybičky a je pořád ve vodě - je tam přes 30 stupňů. Dnes prý jela s dědečkem na velbloudovi... :-))). |
| honey | 6468 |
|
|
15.11.2004 21:10:01
Tak jsem se koukala na ty vitamíny - SuperDog Céčko a SuperDog Echinacea jsou žvýkací.
To Cem Céčko je cucací, ale Adélka ho většinou rozkouše. Cucací jsou i ty Multitabs Multivitamin. Markys, Adélce budou 3 roky 25tého. Do školky oficiálně taky nastupuje až toho 25., ale řekli mi, že když tam od 22. do 24. budu s ní, tak tam může být. Stejně bych jí tam dala ty první dny jen na dopoledne a po obědě domů, a toho 25. už chci zkusit i spaní. Ale když to nepůjde, tak si po ní půjdu. Jenom si fakt myslím, že už ten dětský kolektiv potřebuje, protože od nás, rodičů, se půjčovat hračky rozhodně nenaučí :) |
| 17.6modrasek13 | 4288 |
|
|
15.11.2004 20:17:10
Ahoj holky.
My jsme už na zimu celkem připravení, Květuška má boty na zimu kupované asi před měsícem - číslo 28. Měla tam místo i na ponožku, tak doufám že jí budou. Jinak má asi tři kombinézy a věcí celkem dost. Za poslední měsíc se hodně vytáhl Lojzík. Nemá žádné punčocháče a dnes jsem nesehnala nic. Je to děs, v tom našem městě - vesnici něco koupit.... Město jsme od roku 1996 ale já tvrdím že jen co se týká poplatků, všechny služby, voda atd. je dost drahé. Ale nejsou tu žádné obchody, lékárna v sobotu zavřená, na městském úřadě neporadí,------ Není to jako bydlet ve větším městě. Ale už máme auto, tak bude pro nás spousta věcí dostupnější. A co se týká doktorů, tak nejlepší byli v Jeseníku. Obvodní, dětská i zubařka. Nemůžu si na dětskou stěžovat, ale jezdím 7 km do jiného města, protože u nás mi odmítla vzít Lojzíka, když jsem se přestěhovala a on byl miminko. Obvodní doktorku jsme taky s Pavlem změnili,dojíždíme jinam a je to super přístup. Já chodím většinou vyřizovat jen papíry - mám ZPS, část.inv. důchod takže chodím na posudkové komise..... Mám viditelnou vadu chůze a ta naše bývalá MUDr. se mě zeptala co mi vlastně je, proč mám důchod,ZPS---- A kartu měla před sebou. Tak s doktorama je někdy těžké. No ale kdybych jí dala úplatek, třeba kávu, bonbonieru, vajíčka---- tak by se mnou jednala jinak. Ale nesnáším když se někdo takto chová a úplatky nejsou můj styl.... |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
15.11.2004 19:37:14
Čaues holky, vy jste se rozšouply :o) Zítra jde zase do školky, opět se těší. Dneska jsme potkaly pí.uč., Veru koukala jak blázen, asi co si to dovolila chodit po venku místo školky :o)
Jinak se stal zázrak, Verunka usnula v sedm! To už se nám dlouho nestalo, ale byly jsme venku, vymrzly, pak v teple se rozpálila a usnula... My máme doktorku dobrou,sice mě to trošku otravuje, ale zaplaťpánbů za to, vždycky nás radši někam poslala, když se jí něco nezdálo. Jinak antibiotika jsme taky ještě neměly. Veru si teď 3 dny zakašlala a zasmrkala a je dobrá. Klárka je šikulka, když se tak předvedla. Nohu (ploutvičku) máme taky 28 Honey. A doufám, že Verunka se ve školce nepere :o) S vitamínama bych taky uvítala radu, jestli jsou cucací, žvýkací nebo co a jaký. Tak Štěpánkovi brzké uzdravení. |
| Markys | 12183 |
|
|
15.11.2004 18:43:14
Honey, díky za odpověď. Jdu se na ně hned podívat.
A kolikátého je Adélka? Klárka je 23. a do školky půjde prvně na ty své narozky:-(. Ještě že jsi zmínila toho zubaře, taky tam tenhle týden musíme. Naše paní zubařka dává prstýnky, takže je velmi oblíbená. Dřív jsme musely chodit oklikou, jinak se hnala pro další... Zatím od ní máme dva:-). |
| honey | 6468 |
|
|
15.11.2004 18:05:51
Markys, tak gratuluju ke tříleté prohlídce! Nás to čeká ve čtvrtek, a zítra máme obě zubaře.
Adélce jsem od dvou let dávala multivitamin Multitabs, ty jsou od 1 do 4 let. Až na jednu dvě rýmy byla v pohodě, jednou musela zůstat asi týden doma, měla teploty, ale obešlo se to bez antibiotik. Teď bere asi měsíc Cem Vitamin pro děti, pomerančová příchuť, moc jí to chutná. Až je dobere, tak už mám připravený C vitamin SuperDog od Profitness, prodává se v prodejnách Vitaland. Od stejné značky mám taky SuperDog Echinacea s Céčkem a zinkem, ale ta je až od 3let, tak si ještě 10 dnů počká :) Když tak se podívej na www.vitaland.cz Taky znám z reklamy nějaké echináčky, prodává se to v lékárnách, ale přímou zkušenost nemám. Snažím se, aby přijímala vitaminy v jídle, zelenině a ovoci, ale teď přes zimu to asi bude horší. I když si teď oblíbila mandarinky, tak aspoň něco, ale takové kiwi, to do ní nenarvu. Snad jsem Ti aspoň trochu pomohla. |
| honey | 6468 |
|
|
15.11.2004 17:57:01
No, Štěpánko, teda ..... ať je Štěpánek brzo v pořádku!!
Včera jsme sehnali zimní boty, ale už 28ky!!! Možná by jí byly i menší, ale u všech od 25tky tvrdila, že jí tlačí, a přestala až u 30tky :)))) V sobotu jsem byla ve Sparkys, teda řeknu vám, byla jsem šťastná, že Adélka zůstala s Robertem; tam bylo narváno jak o Vánocích, děti brečely, prodavačky byly dost nervózní, ale sehnala jsem deštník s krtečkem, a k vánocům úžasnou, ale naprosto úžasnou krávu :) Já vím, že to zní blbě, manžel se taky šklebil, když jsem mu o ní řekla, ale když si ji ošahal, tak uznal, že mám pravdu. Je z nějakého fantastického materiálu, a nejradši bych si jednu pořídila sama :)) Pak jsem nakoupila ještě knížky - pohádky a říkánky, a zbytek nechám až po školce, co se jí tam bude líbit. Tak nám příští týden začíná školka, jsem fakt zvědavá. Včera jsme se stavovali v Človíčkově na Zličíně, a Adélka poprvé mlátila nějakou holčičku :( Důvod? Holčička (podotýkám, že o hlavu menší) si chtěla půjčit hračku, kterou měla Adélka ..... ach jo. Snad se ve školce naučí dělit o věci. Přeju vám hezký večer! |
| Markys | 12183 |
|
|
15.11.2004 17:51:12
Ahoj holky,
jsem taky zvědavá, jak budeme zvládat ty nemoci, až budeme ve školce... No každopádně přeju Štěpánkovi brzké uzdravení, a s těma doktorama je to fakt někdy děsný.. My si teda naštěstí na dětskou stěžovat nemůžeme, je bezvadná a sestřička taky. Dneska jsme tam byly na tříleté prohlídce. Celkem to proběhlo dobře, Klárka váží 18kg a měří 1,00m. Musím jí pochválit, byla hodná a vůbec se nestyděla. Zpívala a pořád mluvila:-). Normální stav.. Jen jí nebavilo číst při té zkoušce zraku, měli tam spoustu jiných zajímavostí:-). Barvy byly v pohodě, ty už zná dlouho. Kdysi totiž byla žlutá "laalaa", červená "po", zelená "tráva", šedá "vlk", jojo kde ty časy jsou, nějak to letí. Taky jsme řešili to, že nechce jíst žádné mléčné výrobky, jogurty, sýry, maximálně mléko nebo smetanu v jídle, to jí nevadí, takže kaše, omáčky. Spíš to bude nějaky blok, třebas tím, že jsem ji dlouho kojila, kdoví. Ale doporučila mi nějaké tablety nebo spíš bonbóny, co obsahují po sklenici mléka, tak uvidíme. Taky jsme mluvily o vitamínech. Dáváte dětem nějaké multivitamíny? Já dávám zatím jen celaskon, ale chtěla bych jí teď před těma chřipkama něco koupit. Koukala jsem, že od tří jsou skoro všechny a mají jich požehnaně:-). Máte s nima nějaké zkušenosti? Díky za odpovědi. Hezký večer!!! |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
15.11.2004 15:21:52
Ahoj,
trochu mě strašíte s těma nemocema, chudák Štěpánek. Viktorka je naštěstí poměrně zdravá, taky si nejsem jistá naší dětskou. Ať ho to aspoň brzy přejde. My jsme dnes šly po dlouhé době do školky, úplně v pohodě, děťátko se naštěstí probudilo v dobré náladě a vše prošlo bez komplikací. Máme to na celý týden, tak jsem zvědavá. Dnes prý měly ve školce kouzelníka! Čau D. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.